Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

juče pročitao nešto na temu blagog porasta prvovakcinisanih, a kad sam proverio i nije neki naročiti porast. do juče je išlo 4-5k dnevno, skoro kao što se imunizuju avaxi

nadam se da grešim

1 hour ago, Aleksija said:

kazu da ih ima vise i za prvu dozu

Falim te bobe. Uz svu pricu o trecem pelcovanju, to je ono sto je u stvari bitno sada (ne samo u Srb.)

mi smo do nekih 25% pelcovanih dosli vec negde u martu npr, posle toga za 6 meseci jedva 15%

Novi podaci:

Broj doza: 6.089.871 – prva doza 2.960.217, druga doza 2.832.387, treća doza 297.267

Državljani RS – prva doza 2.793.709, druga doza 2.684.746, treća doza 296.152

Strani državljani sa boravkom u RS – prva doza 9.669, druga doza 8.982, treća doza 476

Strani državljani bez boravka u RS – prva doza 156.839, druga doza 138.659, treća doza 639

ažurirano 09.09.2021

https://vakcinacija.gov.rs/

Stari podaci:

Broj doza: 5.882.966 – prva doza 2.923.123, druga doza 2.804.423, treća doza 155.420
Državljani RS – prva doza 2.757.999, druga doza 2.658.622, treća doza 154.940
Strani državljani sa boravkom u RS – prva doza 9.489, druga doza 8.821, treća doza 180
Strani državljani bez boravka u RS – prva doza 155.635, druga doza 136.960, treća doza 300

ažurirano 30.08.2021

Za 10 dana srpskim državljanima dato:
35.710 prvih
26.124 drugih
141.212 trećih doza
203.046 doza ukupno.

Dakle, dnevni prosek je 10x manji od toga:

3571 prva

2612 drugih

14.121 trećih

sveukupno 20.305.

Prošli dnevni prosek (23-30.9):

On 1.9.2021. at 0:56, vememah said:

Datih doza (svih): 21.538

Datih prvih doza: 3203

Datih drugih doza: 2686

Datih trećih doza: 15.650

Dakle, vidi se neko sitno ubrzanje (11%) po pitanju prvih doza, druge stagniraju, ali zato treće doze usporavaju (-10%) u apsolutnom broju brže nego što prve rastu, tako da i ukupan dnevni prosek opada.

Edited by vememah

• Popular Post

Primio fajzer iz treceg pokusaja :D

Ali opet je bilo zanimljivih scena. Covek pre mene u hodniku po njegovim recima mentalni bolesnik, prica tako sa ljudima, opominje ih da stave maske preko nosa, kaze u fajzeru ima chip zato ce on kinesku i za trecu. I dodje on na red, ja stojim ispred vrata i gledam, daju mu vakcinu ali ne mogu da odstampaju potvrdu, nije proslo 6 meseci, 30. marta primio drugu. On krece da panici, pita hoce sad da umre sta ce biti, oni se svi razbezase, ostao on i devojka sto stampa potvrde. On opet pita hocu dumrem sad, a ona umesto da ga umiri kaze: "Ja sam medicinska sestra ne mogu nista da vam kazem" :lolol: a ja mu vicem iz hodnika nece ti biti nista, u Izraelu daju posle 5 meseci... ubedili su ga da je opao sistem u Batutu, tako su rekli pa ne moze sad papir.

I tako dolazim na red, covek neki za stolom racuna na prste dal je proslo 6 meseci... i kad su proverili dal moze da se stampa, tek tad su mi dali. A toliko su bili pogubljeni da sam ih 4 puta pitao jel mi sigurno daju fajzer, kaze sestra: "Ne brinite gospodine nisam izgubila razum" :D

Kad smo kod prvovakcinisanih...
Meni je jedna doktorka iz Batuta rekla da su u nekoj analitici primetili da kad je bilo deljenje kinte ili vaučera, ne sećam se, da su imali dobar broj ljudi koji su se bocnuli jednom i nisu se pojavili na revakcini.
E sad da li ona govori istinu nemam pojma...

... Shiit has hit the fan

1 hour ago, vememah said:

Dakle, vidi se neko sitno ubrzanje (11%) po pitanju prvih doza, druge stagniraju, ali zato treće doze usporavaju (-10%) u apsolutnom broju brže nego što prve rastu, tako da i ukupan dnevni prosek opada.

ma da, nisam ni ja mislila nesto drasticno. samo mnogi cekaju subotu da prime trecu dozu, posto nema zakazivanja, pa je verovatno, uz blago povecanje prve doze, dovoljno da se napravi guzva.

bar tako je ovde kod nas.

- Kakva nam je vakcinacija, brojevi nam još dobro i izgledaju. Dobra stvar je da je zbog vakcinacije hospitalizacija značajnije niža - navela je premijerka.

:fantom:

hoce da kaze nesto o kvalitetu ili kvantitetu vakcinacije? posto i nismo toliko malo vakcinisani koliko su nam visoki brojevi.

Pa upravljaj se iskustvina iz svoje okoline.

Jesi li čula da je neko vakcinisan najebao?

Ustvari da bolje formulišem, kod onih koji su najebali, uporedi odnos vakcinisanih i nevakcinisanih.

Edited by Milošica

Just now, Milošica said:

Pa upravljaj se iskustvina iz svoje okoline.

Jesi li čula da je neko vakcinisan najebao?

ima hospitalizacija, to znamo.  procitah za onu jednu doktorku koja je umrla ne stigavsi da primi trecu dozu, a bila je bas tu negde... bedak.

a naravno da ogromna vecina prolazi hiljadu puta bolje nego nevakcinisani.

nego, ne znam sta brnabic hoce da kaze - odnosno, znam sta ja hocu da kazem - i sa mnogo visim procentom vakcinacije, cak i mnogo efikasnijom vakcinama, sa ovakvim merama moramo imati katastrofalne brojeve. 

10 minutes ago, Aleksija said:

sa ovakvim merama moramo imati katastrofalne brojeve. 

Pa evo, kaže Ana da se "pripremaju za uvođenje kovid sertifikata".

Kao da je tu potrebna neka priprema :laugh:

4 hours ago, de Sisti said:

ja mu vicem iz hodnika nece ti biti nista, u Izraelu daju posle 5 meseci...

Al ga uteši, a u Izraelu daju Fajzer "s čipom" :lolol:

Kad mi astrozečevi možemo računati da primimo treću vakcinu? 

20 minutes ago, Valkyrie said:

Al ga uteši, a u Izraelu daju Fajzer "s čipom" :lolol:

Kad mi astrozečevi možemo računati da primimo treću vakcinu? 

za uskrs

:Jova:

• Popular Post
5 hours ago, Frank Pembleton said:

Kad smo kod prvovakcinisanih...
Meni je jedna doktorka iz Batuta rekla da su u nekoj analitici primetili da kad je bilo deljenje kinte ili vaučera, ne sećam se, da su imali dobar broj ljudi koji su se bocnuli jednom i nisu se pojavili na revakcini.
E sad da li ona govori istinu

potpuno se uklapa sa životnim motom većinske srbije

ni brige, ni pameti

glas za hiljadarku, vakcinu za 3, a sa ženom nek mi opšti za stalan posao