Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

7 minutes ago, angelada said:
  Reveal hidden contents

I ja sam:)

Spoiler

A tvoj je znači onaj sivi Klio...

@Milosh76

To je Milančetov Mesec u Jarcu, ne vredi...

koliko ono mora da se čeka posle ispijanja antibiotika, da bi se vakcinisalo, tj. bustovalo ?

@Milošica

Spoiler

Nije, jos je u kompresoru jer polazem za par dana, ali mislim da ce cela karaburma ukapirati da sam polozila:)

@dùda vecinska skola misljenja kaze mesec dana

Edited by angelada

Bukvalisto! [emoji3]  Naravno da je zargonsko saljivi komentar...

Nemoz` covek ni da te pecne...  [emoji3]
Kontam da ti kontaš, već da ne bude da mislim da je Kinez useless, ko zna ko čita. :)

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

1 hour ago, dùda said:

koliko ono mora da se čeka posle ispijanja antibiotika, da bi se vakcinisalo, tj. bustovalo ?

+ da li raditi kks pre vakcinacije ako se bilo bolesno

??

A da li raditi kks odmah nakon bustera?

Potrefilo mi se da u isti dan imam bust dejt i skupljanje gomile nalaza a ne bih odlagala duze od dan dva ni vakcinu ni nalaze

2 hours ago, dùda said:

Danas sam bio na pultovima, pitaju da li je priman antibiotik u poslednjih deset dana i zbog cega. 

al za svaki slucaj neka doktori potvrde, mozda je taj moj lekar neobavesten, svi deluju opusteno jer nema guzve

Edited by villiem

kud svi turci tu i mali mujo, nakon kineza, treća doza fajzer. reakcije, kinez ništa, fajzer jednodnevni bol u ruci, oseti se da je jača :Jova:

3 hours ago, villiem said:

Danas sam bio na pultovima, pitaju da li je priman antibiotik u poslednjih deset dana i zbog cega. 

al za svaki slucaj neka doktori potvrde, mozda je taj moj lekar neobavesten, svi deluju opusteno jer nema guzve

pa to bi možda pre bilo u funkciji toga da li je neko bio bolestan, pošto se kod akutnih bolesti ne daje, ali zamene pitanje sa "da li ste bili bolesni" sa "da li ste pili antibiotik". Tako i ja kad pitam ljude za porodičnu anamnezu kažu mi npr "otac nema hipertenziju... pije lekove za pritisak"

Srbija dobija fabriku za Sinofarm vakcine – kapacitet 40 miliona doza godišnje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da veruje da će projekat za izgradnju fabrike za proizvodnju vakcina kineske kompanije Sinofarm biti ostvaren u interesu građana Srbije i celog regiona. Reč je o zajedničkom ulaganju Srbije, Кine i Ujedinjenih Arapskih Emirata u vrednosti 30 miliona evra.

Vučić je prilikom ceremonije postavljanja kamena temeljca u Zemunu naveo da će u toj fabrici, pored proizvodnje, „biti sposobni da se usavršavaju i da pune nove komponente za buduće vakcine“.

Istakao je da je kapacitet fabrike 40 miliona doza godišnje, a da je „naš plan“ da se proizvede 30 miliona, „što je dovoljno za Srbiju, region i sve koji su zainteresovani“.

„Bićemo među prvima u svetu koji će imati mogućnost da zajedno sa partenerima iz Kine i UAE menjamo sadržaj supstance i da budemo među prvima u svetu koje će blagodeti naučnih otkrića moći da podelimo sa narodom i da efikasnot i kvalitet vakcina bude na još višem nivou“, kazao je Vučić.

Naglasio je da je kineska vakciona „apsolutno sigurna i da ima široko polje dejstva“.

„Ponosan sam što će Srbija u saradnji sa Kinom i UAE imati fabriku koja će vakcinama snabdetvati i zemlje regiona i Evrope i što nismo čekali da nam neko drugi ponudi rešenje u borbi protiv pandemije već mi uspevamo da rešavamo deo regionalnih i globalnih problema“, kazao je Vučić.

On je naveo da će do kraja marta iduće godine biti zavaršen prvi pogon gde će se puniti kineske vakcione, do kada će se punjenje Sinofarm vakcine raditi u Hemofarmu. U drugoj fazi, do 2023. godine, biće izgrađen i pogon gde će se proizvoditi aktivna supstanca za vakcionu.

„U fabrici će u prvoj fazi raditi 180 ljudi, od kojih će 40 odsto biti visokosteučni kadrovi, a u drugoj fazi će biti zaposleno još 100 radnika“, rekao je Vučić.

Svečanosti povodom polaganja kamena temeljca za fabriku vakciona prisustvovali su i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, generalni i izvršni direktor kompanije Mubadals iz UAE Kaldun Al Mubarak i generalni direktor kineske kompanije Grupa 42 Peng Sijao.

https://rs.n1info.com/vesti/kamen-temeljac-za-fabriku-sinofarm-vakcina/

Jel se za trecu dozu racuna 6 meseci ili 180 dana? Pitam zato sto mi je danas 181. dan a nije mi stigla nikakva poruka. A isao bih da primim sto pre jer je u skoli sve kriticnija situacija

11 hours ago, Kelt said:

pa to bi možda pre bilo u funkciji toga da li je neko bio bolestan, pošto se kod akutnih bolesti ne daje,

A kad je bezbedno da se da posle bolesti? Ima li smisla raditi krvnu sliku? Znam da sam već pitala, ali insistiram :laugh:

7 minutes ago, de Sisti said:

Jel se za trecu dozu racuna 6 meseci ili 180 dana? Pitam zato sto mi je danas 181. dan a nije mi stigla nikakva poruka. A isao bih da primim sto pre jer je u skoli sve kriticnija situacija

180 dana, idi slobodno, poruka nije bitna.