Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Cima me kolega koji bocnut SvemirZeka vakcinom, gde da radi antitela, hteo bi da vidi na kom je nivou pre treće....
Jel se to kaže koja je vakcina da odrede metodu?

... Shiit has hit the fan

Metode su iste, samo je granicna vrednost negde 1 negde 50. Moze bilo koja laboratorija da radi

2 hours ago, Aleksija said:

mislim da ce nam biti mnogo korisnije pracenje eventualnog zarazavanja nakon trece doze - nivo at kod svih bi trebalo da bude sasvim dobar.

jeste da je dosta rano i da je malo nesiguran uzorak (stariji i oni koji su prvi primili - samim tim, verovatno, skloniji da izbegavaju rizicne situacije), ali ja za sada nisam cula za neke slucajeve - mozda za par njih koji su razvili simptome posle dan ili dva od bustera, dakle bili vec inficirani.

Nisam pratio dovoljno, zasto se daje 1 doza kao buster, zasto ne dve..slusam Zujovica pa je pomenuo da bio dao dve doze. I preko daju jedan buster kao dodatnu zastitu za stecena a.tela ali tamo nije bio sinofarm a mi imamo u magacinu i jos smo nacinili fabriku. Pretpostavljam da ce to biti opcija za kasnije ako bude potrebe..kinez/kinez/fajzer/kinez/kinez, stim da poprave sinofarm.

Ovde bi za duplu novu dozu trebalo da plate/organizuju merenje da se dokaze potreba.

Edited by villiem

Imam pitanje oko trece doze, da li je pametnije primiti istu vakcinu kao i do sada ili kombinovati? Ovi tv doktori, svaki daje razlicite preporuke. Svi u porodici smo primili Kineza, vidim da sad neki preporucuju Fajzera za trecu dozu, ali nije mi bas najjasnije zasto, ako imunitet i sa Fajzerom i sa Kinezom traje 6-8 meseci? Sto onda da ne peglam Kineza i dalje?

10 minutes ago, bejzbolka said:

vidim da sad neki preporucuju Fajzera za trecu dozu, ali nije mi bas najjasnije zasto

Jer jebe kevu. Kinez baš i ne. 

Meni je bio OK...Samo lakša prehlada rad u junu.

1 minute ago, Mil@n said:

Jer jebe kevu.

Kakav argument :lolol:

25 minutes ago, bejzbolka said:

Imam pitanje oko trece doze, da li je pametnije primiti istu vakcinu kao i do sada ili kombinovati? Ovi tv doktori, svaki daje razlicite preporuke. Svi u porodici smo primili Kineza, vidim da sad neki preporucuju Fajzera za trecu dozu, ali nije mi bas najjasnije zasto, ako imunitet i sa Fajzerom i sa Kinezom traje 6-8 meseci? Sto onda da ne peglam Kineza i dalje?

Mamina antitela dve nedelje posle fajzer bustera:

8502C1AB-9548-4F54-B598-D917322BA6BF.jpeg

Edited by angelada

pa ok, ne možemo baš da kažemo da je ništa, pa još puta 2 :D

ali vidi se sada da kinez+kinez+fajzer nije baš ništa (ne bi mogao jedan fajzer da daje onakva antitela)

ja sam svoja antitela zamenila sa jaknom od dve iljade iz linde :D (bolje da imam jaknu za hodanje u planini i da bustujem krvnu sliku nego da znam kolika su mi antitela :tongue:)

ima nas ovde dosta koji smo posle kineza uzeli fajzera i, kuc,kuc, još se dobro držimo

osim toga, kinez ne pravi ceularni imunitet (tako kažu) a fajzer da. a što ne bih imala oba (humoralni i celularni) :tongue:kada mi se može 

1 hour ago, villiem said:

Nisam pratio dovoljno, zasto se daje 1 doza kao buster, zasto ne dve..slusam Zujovica pa je pomenuo da bio dao dve doze. I preko daju jedan buster kao dodatnu zastitu za stecena a.tela ali tamo nije bio sinofarm a mi imamo u magacinu i jos smo nacinili fabriku. Pretpostavljam da ce to biti opcija za kasnije ako bude potrebe..kinez/kinez/fajzer/kinez/kinez, stim da poprave sinofarm.

Ovde bi za duplu novu dozu trebalo da plate/organizuju merenje da se dokaze potreba.

Ne bi dao 2 buster doze nego "ispočetka" vakcinisao one koji nisu odreagovali na Kineza nekom drugom, ali to za sada zvanično nije odobreno.

Treću dozu bi dao imunokompromitovanima i onima koji su u čestom kontaktu sa gomilom ljudi (prosveta, zdravstvo...).

Edited by msv

3 minutes ago, angelada said:

Mamina antitela dve nedelje posle fajzer bustera:

8502C1AB-9548-4F54-B598-D917322BA6BF.jpeg

Keva ti je hodajuće antitelo.

Spoiler

A keva ti je i moja komšinica izgleda :D

Edited by Milošica

Spoiler

I ja sam:)

28 minutes ago, Milosh76 said:

Kakav argument :lolol:

Žargonsko šaljivi naravno, no tako pokazuju rezultati. 

Trebao sam dodati da Kinez nije beskoristan, ali jasno je do sada da nije baš ni najbolji od sviju vakcina, tako da se izrazim. Da me neko razume pogrešno, da nema izbora, primio bi ga na keca, no worries.

Edited by Mil@n

3 minutes ago, Mil@n said:

Žargonsko šaljivi naravno, no tako pokazuju rezultati. 

Bukvalisto! :D  Naravno da je zargonsko saljivi komentar...

Nemoz` covek ni da te pecne...  :D