Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Je l' bio možda neko za treću dozu u Gradskoj bolnici na Zvezdari? Da se ne cimam ako je samo u domovima zdravlja.

1 hour ago, Spooky said:

Ha ha. I ti i @BlackGeorgeU bolnicama je trenutno najvise vakcinisanih kinezom, od vakcinisanih. I najveci procenat vakcinisanih kinezom se do sada razboleo (1.5% prema 0.3% kod fajzera)... 

А старији од 60 година у ком проценту су вакцинисани Фајзером? Све док се не објави старосна структура синофармоваца и фајзероваца ово може бити резултат пада имунитета због година, а не због вакцине. 

Kanadska provincija Alberta - udeli potpuno vakcinisanih u novozaraženima, hospitalizovanima i pacijentima na intenzivnoj nezi:

1V3nZ3j.jpg

https://calgary.ctvnews.ca/this-is-the-same-reason-why-you-wear-shoes-alberta-icu-doctor-on-breakthrough-covid-19-cases-1.5552262

Po zvaničnim podacima 68% stanovništva te provincije starijeg od 12 godina je potpuno vakcinisano, a još 7% delimično.

https://www.alberta.ca/covid19-vaccine.aspx

Edited by vememah

možda će biti interesantno za vas koji ste već preležali bolest, a vakcinisali se (Fajzerom/AZ)

skoro pa nema opadanja efikasnosti vakcine.

neko je pitao za sputnik, evo sa njihovog naloga

Šta se kod nas daje kao buster vakcinisanima sa Sputnjikom? Je l imam izbor ili opet isto? 

Sinoć sam se zatekao u razgovoru sa nekim prijateljima koji se bave mikrobiologijom i imunologijom - kako sam ih razumeo, sa Fajzerom je napravljeno sranje zbog kratkog razmaka izmedju prve i druge doze, pa se umesto busta dobila neka vrsta sinergije prve i druge doze, odnosno ispada da su bili u pravu oni koji su tražili da razmak izmedju prve i druge doze bude najmanje 3 meseca. 

Laički rečeno, ispada da su vakcinisani sa Fajzerom dobili jednu dozu iz dvaput :D

Ja sam juče dao krv za antitela /pelcovao se Fajzerom u februaru/ pa bumo videli kakva je situacija. 

34 minutes ago, steins said:

Ja sam juče dao krv za antitela /pelcovao se Fajzerom u februaru/ pa bumo videli kakva je situacija. 

Ja sam se pelcovao u martu + prelezan kovid, bilo mi je 46.8 posle 4 meseca, palo sa 55.

Sledece merenje je na polugodisnjicu u oktobru.

1 hour ago, steins said:

Sinoć sam se zatekao u razgovoru sa nekim prijateljima koji se bave mikrobiologijom i imunologijom - kako sam ih razumeo, sa Fajzerom je napravljeno sranje zbog kratkog razmaka izmedju prve i druge doze, pa se umesto busta dobila neka vrsta sinergije prve i druge doze, odnosno ispada da su bili u pravu oni koji su tražili da razmak izmedju prve i druge doze bude najmanje 3 meseca. 

Laički rečeno, ispada da su vakcinisani sa Fajzerom dobili jednu dozu iz dvaput :D

kaže ovde da nema neke veze razmak. (ili ima jako malo)

2 hours ago, Svarog said:

Šta se kod nas daje kao buster vakcinisanima sa Sputnjikom? Je l imam izbor ili opet isto? 

izbor

1 hour ago, steins said:

sa Fajzerom je napravljeno sranje zbog kratkog razmaka izmedju prve i druge doze, pa se umesto busta dobila neka vrsta sinergije prve i druge doze, odnosno ispada da su bili u pravu oni koji su tražili da razmak izmedju prve i druge doze bude najmanje 3 meseca. 

Švabe daju sa 6 nedelja razmaka čini mi se.

Drugar posle 2 Kineza juce primio Fajzer trecu dozu.

Merio antitela u maju posle 3 meseca I nije ih imao. Njegova zena imala 900 od 50, a u junu 200 od 50. I ona dobila treceg Fajzera.

Od problema blaga temperatura I slab bol u ramenu.

Znaci, ne verujem -

Umro covek od infarkta. Zajednicki prijatelj pita - jel bio vakcinisan. Jeste. E, kaze ovaj, to je to zasto ja necu da se vakcinisem.

Pa jebem mu mater?!

236689483_10159617104058844_828759847965

https://rs.n1info.com/posts/kisic-tepavcevic-vakcina-bilo-kog-proizvodjaca-kao-treca-doza-jedan-izuzetak

Generalni je stav da je bezbedno bilo kojom vakcinom sa jednim izuzetkom, što smo već naveli, ukoliko ste primili vakcinu ruskog proizvođača koji ima dve komponente, prvu i drugu, da ukoliko se odlučite da primite i treću dozu istog proizvođača da to bude prva komponenta.

blah... još da saznam nekako šta je meni bila prva komponenta.

Background Picker
Customize Layout