Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

ja nisam naisla na te podatke, sto ne znaci da ih nema.

nekako se cini da kod "zapadnih" vakcina postoji poprilican shum indukovan stotinama malih i velikih istrazivanja sa razlicitim rezultatima, metodologijom i korisnoscu. s druge strane, ovamo je prilicna tisina. 

deluje da ima logike da se prati astro zeka, kao isti tip vakcine.

mada je ovo, naravno, pre pitanje za strucnjake, nego za radoznale laike.

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

dajte zivotavam, poshto baba zeli da zauzme svoju trecu vakcinu na vreme (a ona je pochesto ful u pravu kad treba da se ponasha u okviru srpskog naroda), shta osoba 70+ treba da preduzme u tom pravcu i smeru?

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Stidim se da priznam - ali - primila bih trecu dozu samo zbog lakseg putovanja. Inace me

sinopharm lepo posluzio, imala sam xy rizicnih kontakata, isla po domovima zdravlja i bolnicama zbog nekih srcanih problema - i hvala kosmosu - nista. 

Jedino sto me sprecilo da odem danas u Siminu i zavrnem rukav (tamo nisu trazili sms vec samo potvrdu o vakcinaciji) je rizik da me EU, tacnije Nemacka opet zezne i da traze potvrdi o dve doze fajzera, a koliko sam razumela - bustuje se s jednom?

Ali, kako to ne mogu da saznam - mislim da cu da svejedno da zavrnem rukav. Prvi put sam iz altruistickih sad iz turistickih razloga.

Ako me ne puste ni s busterom, predajem se. 

1 minute ago, gospa buba said:

dajte zivotavam, poshto baba zeli da zauzme svoju trecu vakcinu na vreme (a ona je pochesto ful u pravu kad treba da se ponasha u okviru srpskog naroda), shta osoba 70+ treba da preduzme u tom pravcu i smeru?

mislim da za sada ceka taj sms. bar neko vreme. tako smo i kod nas resili za 70+, ako ne budu zvali, videcemo da se ode i pita na licu mesta.

kod mene krecu dani sa svakodnevnim guzvama, sutra sa stotinjak kolega, pa onda dva seminara sa po 60 ucesnika, pa posle skola svaki dan... sve u zatvorenom. nadam se da ce tokom narednog perioda maske ponovo uci u modu, sada deluje da su potpuno zaboravljene.

inace, do sada je sinofarm (ili sreca) lepo posluzio, ali ga ja ne bih dalje previse testirala. kad zovnu, idem.

12 minutes ago, gospa buba said:

Da li ste radili at, mi nismo, ja ne dam zbog guzvi i kontakata. Sad bih morao da pratim neko vreme at, vise puta. ako jos uvek ima onda valjda treba da cekam da nema.:unsure:

3 minutes ago, Aleksija said:

mislim da za sada ceka taj sms. bar neko vreme. tako smo i kod nas resili za 70+, ako ne budu zvali, videcemo da se ode i pita na licu mesta.

Jel sigurno da ce zvati sve preko 70, ako na taj nacin zakazu samo sinofarm ?

Mislim da zelim da dobije fajzera al moracu da citam sad opet svasta a ne bih, skoro sam prelomio, nisam pametan. 

nije se ni na kog radilo antitelo. jedna hoce sama shto pre, a druga sinoc kaze ja necu trecu dozu, al bili neki gosti, most probabli nevakcinisani, a hoce i da se ljube. nisam stigla da se rapravim al bice kao - nece pevac u svatove al ga odnesu [emoji38]ol:

koliko sam razumela, zovu sve kojima je proslo 180 dana, napisu preporuke, a ti odlucis hoces li da se prijavis i gde. mislim da pre 180 dana idu samo imunokompromitovani (ako i oni).

pitacu ovih dana neke sestrice sto su radile proslu vakcinaciju, da sacekamo da se procedura bar malo pokrene.

ja cu treceg fajzera, mislim da to znam vec od kako sam dobila sinofarm. samo mi je problem sto mi je sledeci period bas bizi, a verujem da ce se pojaviti neke propratne pojave (ja sam jedna od troje koji su imali temp kod kineza :D), nadam se da ce moci da se malo lezernije zakazuje nego kod prve doze. 

to znachi da smo mi zecovi mirmi do kraja godine svakako.

Do kraja novembra otpilike

1 hour ago, Aleksija said:

kod mene krecu dani sa svakodnevnim guzvama, sutra sa stotinjak kolega, pa onda dva seminara sa po 60 ucesnika, pa posle skola svaki dan... sve u zatvorenom. nadam se da ce tokom narednog perioda maske ponovo uci u modu, sada deluje da su potpuno zaboravljene.

inace, do sada je sinofarm (ili sreca) lepo posluzio, ali ga ja ne bih dalje previse testirala. kad zovnu, idem.

Jao, isto. Škola? :rolleyes: Kod mene antivax lobi + apatični (jebeš koronu, nije to ništa). Možda tek 20-30% vacinisanih. Muka mi je od pomisli na veća. Plus isto ovo, ako odem na Fajzera, računam na nuspojave, a moram stalno da budem na poslu (najgori deo godine, kao i juni).

2 minutes ago, Svemir Zeka said:

Jao, isto. Škola? :rolleyes: Kod mene antivax lobi + apatični (jebeš koronu, nije to ništa). Možda tek 20-30% vacinisanih. Muka mi je od pomisli na veća. Plus isto ovo, ako odem na Fajzera, računam na nuspojave, a moram stalno da budem na poslu (najgori deo godine, kao i juni).

jeste :)

plus neke obaveze van skole, jos masovnije, neki seminari koje drzim, a koji nisu otkazani (kako sam se nadala i ocekivala).

kod mene je vakcinisano jedno 60-70%, ali nas je najvise to zavrsilo onda na samom pocetku, vec smo u najvecem broju premasili 180 dana.

a maske... ja ne znam sta se desilo, odjednom ih niko ne nosi. a moram priznati da sam i ja pocela da zaboravljam, sto mi se do sada nije desavalo.

drzmo gace sad, nema nam druge :D

evo, čovek se pelcao

Ni ti ne čitaš, cccc

Background Picker
Customize Layout