Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

1 hour ago, Aleksija said:

Objavljena procedura: Ko, kada i kako će moći da primi treću dozu vakcine

svako može primiti dopunsku dozu ukoliko želi, po isteku šest meseci od druge doze nakon dobijenog poziva od eUprave

Акценат је на: "уколико жели". Мислим да ни у Америци, ни у Србији, ни било где, није изашла препорука да се "набуџи" имунитет свима на овај начин - што не значи да можда хоће изаћи препорука, или ће бити произведене засебне вакцине за делта сој, али за сада је официјелна препорука само за ризичне групе. 

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

WHO je ovlashcen da objavi 

spacer.png

Па баш та WHO је прошле недеље захтевала мораторијум на трећу дозу. Прво, зато што нема поузданих научних доказа да код претежно здравих људи трећа доза овог момента заиста нешто мења значајно, а друго, зато што многе земље немају ни 10% вакцинисаних са две дозе.  

• Popular Post

Danas sam išao da proverim IgG, skoro dva meseca posle revakcine

Spoiler

Hia89sA.png

Kako kažu, "ko hoće neka čestita" :lolol:

Hvala Fajzeru 

32 minutes ago, msv said:

Danas sam išao da proverim IgG, skoro dva meseca posle revakcine

Hide contents

Hia89sA.png

Kako kažu, "ko hoće neka čestita" :lolol:

Hvala Fajzeru

Tebi su dali celu bocicu :),  5-6 doza

Edited by Sandradjer

17 hours ago, Duhovnost, ljubav i med said:

а друго, зато што многе земље немају ни 10% вакцинисаних са две дозе.  

To je ok ako nema dovoljno vakcina. Ali, ako ih ima u meri da ih niko neće pa im ističe rok trajanja, kao što je ovde slučaj, onda ovaj argument nema smisla.

A nedostatak kolektvinog imuniteta zbog nedovoljno vakcinisanih je potpuno nezavisna stvar od toga što će neki treći put biti vakcinisani. 

Hans tamoTM:

dz stari grad u siminoj
daju pfizer i kineza trecu dozu bez poziva pod uslovom da je proslo 6 meseci

da li to vazi samo za starogradjane ili za sve nemam pojma

Edited by vememah

Čitam na Nova portalu da su Vuk i Danica Drašković primili treću dozu vakcine. Jebeno su prvi kad god je nešto džaba.

5 minutes ago, Ras said:

Čitam na Nova portalu da su Vuk i Danica Drašković primili treću dozu vakcine. Jebeno su prvi kad god je nešto džaba.

preodvratan par

Kisićka se poziva na neko tursko istraživanje koje samo što nije objavljeno i preporučuje opet Sinofarm onima koji su ga već primili.

"Neke zemlje su već dale treću dozu – Turska, Emirati, Velika Britanija, Mađarska, bilo je raznih kombinacija. U Turskoj je 6,5 miliona ljudi dobilo vakcine i rezultati istraživanja koje će se objaviti za par dana govore u prilog tome da je nešto veća efikasnost pokazana tamo gde su recimo primenjene tri doze kineskog prouvođača u odnosu na kombinaciju "sinofarmove" (kineske) i "fajzerove" vakcine", rekla je Kisić Tepavčević.

b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2021&mm=08&dd=17&nav_id=1908228

Edited by vememah

Background Picker
Customize Layout