Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Pozdrav sa Sajma, red je ogroman ali ide relativno brzo. Duva vetar a meni kosa mokra, ako me ne dotuče korona upala mozga oće. Pred ulazom sam. 

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Just now, Valkyrie said:

Pozdrav sa Sajma, red je ogroman ali ide relativno brzo. Duva vetar a meni kosa mokra, ako me ne dotuče korona upala mozga oće. Pred ulazom sam. 

Trebalo kod frizera na frizuru.  Zar se bez sredjivanja ide na vakcinaciju :O

Evo gotova sam, sedim malo radi reda pa kući. 

@Sandradjer neka hvala, moja inicijativa u Feb-Martu da se sređujemo za vakcinu ko za pozorište ili glasanje nije naišla na zavidan odziv. Samo me @Tresko ispoštovao ali on je stari predratni šminker. Ovo ostalo išlo u starkama i sveže probuđeno. 

Ima li neko iskustvo kako se kreću antitela recimo 10 nedelja posle revakcine Sinofarmom?

1 hour ago, Valkyrie said:

Evo gotova sam, sedim malo radi reda pa kući. 

@Sandradjer neka hvala, moja inicijativa u Feb-Martu da se sređujemo za vakcinu ko za pozorište ili glasanje nije naišla na zavidan odziv. Samo me @Tresko ispoštovao ali on je stari predratni šminker. Ovo ostalo išlo u starkama i sveže probuđeno. 

ja se čak i okup'o za pelcovanje, a nije bila subota!

3 hours ago, Worknius said:

Ima li neko iskustvo kako se kreću antitela recimo 10 nedelja posle revakcine Sinofarmom?

Nema burazere antitela od Kineza.. Džaba si krečio...Tako bar tvrde ovdašnji forumski stručnjaci...

On 27.5.2021. at 5:58, Valkyrie said:

Fajzer u darovima nosimo a naše starije ljude cepamo Sinofarmom koji kod njih slabije i sporije radi, hence, ne štiti ih adekvatno. 

Odlično. 

Juse su izasli urugvajski podaci.

imagen.thumb.png.ca199fe1ab5c9495b31ffa635786ebff.png

Matorani primili fajzer pa su rezultati za smrtnost slabiji od Astre (Coronavac).

Ne osudjujmo toliko Kineza. Kako je vrlo mali broj starijih primio Fajzera, nemamo podatke o njegovoj efikasnosti za tu grupu.

15 minutes ago, ronin said:

Nema burazere antitela od Kineza.. Džaba si krečio...Tako bar tvrde ovdašnji forumski stručnjaci...

Merio sam ja 16 dana posle druge, bilo je ok, po INEPu skoro dva puta više od granice, ali ne znam da li i sada kad je prošlo još dva meseca meriti?

3 hours ago, Worknius said:

to je individualna stvar koja zavisi od xy faktora

ako te lično zanima, jedino rešenje je da uradiš test na antitela

e

ako si radio već test to je to. ja planiram prvi i jedini ček da uradim 6-7 meseci posle revakcine. da znam šta mi je činiti pred zimu

Edited by kud u maglu Simoviću

17 minutes ago, Budja said:

Juse su izasli urugvajski podaci.

imagen.thumb.png.ca199fe1ab5c9495b31ffa635786ebff.png

Matorani primili fajzer pa su rezultati za smrtnost slabiji od Astre (Coronavac).

Kakve Astre, CoronaVac je Sinovakova vakcina (kineska sa inaktivisanim virusom, kao i Sinofarm koji se koristi u Srbiji).

Za Fajzera su naveli da su svi umrli bili stari najmanje 80 godina, za Sinovak ne kažu.

"The reduction in mortality from Covid-19, more than 14 days after the last dose of the vaccine, is 97% for Coronavac and 80% for Pfizer," reports the 'Study on the effectiveness of anti-SARS-CoV-2 vaccination in Uruguay in 2021', carried out by the Ministry of Public Health (MSP), reported the AFP news agency.

The report indicates that, of the total number of people fully immunized with CoronaVac as of May 25 (712,716), 5,360 tested positive for coronavirus. Among them, 19 required hospitalization in CTI and 6 died.

Meanwhile, of the total number of people fully immunized with Pfizer as of the same date (149,329), 691 were infected with Covid, only one required hospitalization in CTI and 8 died. The report clarifies that, in this case, all were over 80 years of age.

In percentages, the reduction of cases with the Sinovac laboratory vaccine is 57%, and with Pfizer 75%.

Meanwhile, in hospitalizations in intensive care units, the report noted an effectiveness of 95% for CoronaVac and 99% for Pfizer.

https://www.telam.com.ar/notas/202105/555738-uruguay-vacuna-coronavac-reduce-la-mortalidad-en-97-contra-80-de-pfizer.html (prevod: Deepl)

Evo i sa zvaničnog sajta vlade Urugvaja da ne bude da su ovi Argentinci iznad nešto izmislili.

Pfizer

Según datos preliminares, de éstas últimas, una requirió internación en CTI y un total de 8 personas fallecieron. Estas personas, pertenecían al grupo de 80 años y más.

https://www.gub.uy/ministerio-salud-publica/sites/ministerio-salud-publica/files/documentos/noticias/Informe efectividad vacunal al 27_05_2021 vf F.pdf

Edited by vememah

18 minutes ago, vememah said:

Kakve Astre, CoronaVac je Sinovakova vakcina (kineska sa inaktivisanim virusom, kao i Sinofarm koji se koristi u Srbiji).

U pravu si, nesto sam prezupcio. Hvala na ispravci.

9 hours ago, Frank Pembleton said:

Juče mi jedna doktorka rekla, da ono što je ona pitala pacijente za AZ ko je prvi put imao reakciju, drugi put nema, i ko je prvi put bio bez reakcije, revakcina ima reakciju.

.... Shiit has hit the fan!

Kod mene 2/2, i posle prve doze astrazeneke i evo sad dan posle revakcine opet reakcija. Blaga temperatura al sam izlomljen, možda i gore nego prvi put. Sposoban za ništa osim za izležavanje. 

Jel u Uscu i dalje moze da se vakcinise bez zakazivanja?

9 hours ago, Sokrat said:

+1

Ni žena ni ja, ništa, ni da pipne

Šećernu vodicu su nam dali :cry:

Vakcinisao se i ja (3 meseca posle preležanog Covida), došli u fabriku na meniju Kinez i Pfizer. 

Ja sam se odlučio za Pfizer, malo boli ruka i to je sve. 

Background Picker
Customize Layout