Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

on se ful raspustio a ceo svet je protiv njega :hihi:

sent from bubamoto

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

9 minutes ago, Valkyrie said:

Ih, Lančo, kad je beg bio cicija? 

Pa odneo 100k doza Česima, onako, no reason. 

Pa da, u pravu si, jednog lepog dana kad bude seo na klupu, bice lakse sastaviti onaj deo gde nije odgovoran.

27 minutes ago, Lancia said:

Pa da, u pravu si, jednog lepog dana kad bude seo na klupu, bice lakse sastaviti onaj deo gde nije odgovoran.

Na trenersku klupu?

u parku sedeti nece.

pa kakogod.

sent from bubamoto

14 minutes ago, Re-ac-tor said:

U magareću klupu 

13 hours ago, vememah said:

Izašli recenzirani rezultati 3. faze testiranja Sinofarmovih vakcina u arapskim zemljama:

Da dodam i ovu tabelu, medijana starosti učesnika bila je svega 36 godina, a manje od 2% je bilo starije od 60 godina.

ND0yArK.png

medijana starosti

Srednja starost.

Juče pričah sa ženom koja radi u timu koji priprema novu mrna vakcinu, nemačku a čiji je muž onaj lik kog sam pominjao da radi u timu biontecha koji je već napravio vakcinu pa je pitah oko korone i vakcinacija: 1) svi trenutno rade testiranja za bustere za svoje vakcine (i Biontech i njena kompanija, iako nemaju ni prvu vakcinu) jer 2) koliko se priča po njihovim istraživačkim grupama antitela drže u proseku nešto preko 6 meseci pa ćemo tamo negde u ranu jesen jovo nanovo, a imali 90% vakcinisanih a 10% ako svi ne požure sa busterima 3) da ovo sranje neće da prodje "kad dostignemo kolektivni imunitet" jer varijante, dužina antitela i da ćemo da se otarasimo covida kad svi preležimo, tj kada covid postane grip nivo opasnosti.@vememah garant imaš neki jpg za antitela i ko pravi bustere?

59 minutes ago, Zlurad said:

Juče pričah sa ženom koja radi u timu koji priprema novu mrna vakcinu, nemačku a čiji je muž onaj lik kog sam pominjao da radi u timu biontecha koji je već napravio vakcinu pa je pitah oko korone i vakcinacija: 1) svi trenutno rade testiranja za bustere za svoje vakcine (i Biontech i njena kompanija, iako nemaju ni prvu vakcinu) jer 2) koliko se priča po njihovim istraživačkim grupama antitela drže u proseku nešto preko 6 meseci pa ćemo tamo negde u ranu jesen jovo nanovo, a imali 90% vakcinisanih a 10% ako svi ne požure sa busterima 3) da ovo sranje neće da prodje "kad dostignemo kolektivni imunitet" jer varijante, dužina antitela i da ćemo da se otarasimo covida kad svi preležimo, tj kada covid postane grip nivo opasnosti.@vememah garant imaš neki jpg za antitela i ko pravi bustere?

poenta je da treba globalno da se smanji broj zarazenih, da se ne bi stvarale nove varijante   i da se stavi pod kontrolu pandemija. da bi se to postiglo potrebno je da u svim zemljama vecina ljudi bude vakcinisana, sto je, hm, naucna fantastika. pomoglo bi i kada bi se ljudi pridrzavali mera, maske i distanca, sto je isto naucna fantastika.

realnost je da cemo neki da se vakcinisemo i pridrzavamo pravila, a neke ce da zabole, pa ce da sluze kao rezervoar virusa. i tako dok nekom ne dosadi, ja l' virusu, ja l' krdu.

Naklon do poda medicinskoj sestri DZ Surcin koja me je bezuspesno zvala 6 puta uzastopno da me podseti za revakcinu.

Sedmi put sam zvao ja nju :D

Nedugo zatim stigla notifikacija iz E-uprave na sms i mejl. 

3 hours ago, precog said:

poenta je da treba globalno da se smanji broj zarazenih, da se ne bi stvarale nove varijante   i da se stavi pod kontrolu pandemija. da bi se to postiglo potrebno je da u svim zemljama vecina ljudi bude vakcinisana, sto je, hm, naucna fantastika. pomoglo bi i kada bi se ljudi pridrzavali mera, maske i distanca, sto je isto naucna fantastika.

realnost je da cemo neki da se vakcinisemo i pridrzavamo pravila, a neke ce da zabole, pa ce da sluze kao rezervoar virusa. i tako dok nekom ne dosadi, ja l' virusu, ja l' krdu.

i da nam seru shto smo se glupaci vakcinisali. mnogo i iskreno zalim shto virus ne bira :dry:

sad je pozovi na rucak i to je to. naravno, maske i distanca.

10 minutes ago, precog said:

sad je pozovi na rucak i to je to. naravno, maske i distanca.

@butros butros

Jutros primio drugu Biontecha. Sada me sve boli, isto iskustvo prenose i kolege sa posla koje su isto danas primile drugu dozu. 

Procice, i žena se izlomila ceo dan posle druge doze prošle nedelje. 

• Author
13 hours ago, gone fishing said:

Kako bi mi bili primer da vakcine rade

Brojevi opadaju u citavoj evropi

U bih ili mak gde je vakcinisano manje od 10% ljudi takodje beleze pad okuzenih

Nema to veze sa cipovanjem, isto se desilo i prosle godine u ovo vreme

Duzi topliji i suncaniji dani ne pogoduju sirenju virusa, ljudi vise vremena provode napolju i sintetisu vit d :D

jeste, eno u indiji i brazilu ciča zima, deda mraz i irvasi piju čaj da se ugreju...

kako vam ne dosadi više jbt

Background Picker
Customize Layout