Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

2 hours ago, ronin said:

Čekajte ljudi...Jel postoji zvaničan stav da li mogu da prime vakcinu oni koji su alergični na peniciln?

Eh, da ostavim i ovde - ogromna vecina alergicnih na penicilin to jednostavno nije.

https://www.sciencedaily.com/releases/2019/10/191029140728.htm

Ja sam odrastao verujuci da sam alergican posle nekog incidenta u ranom detinjstvu. Kao "visoko rizicnog" nisu kod nas hteli ni da me testiraju "jer ima drugih antibiotika, nepotreban rizik". Ne znam kako je sada kod nas, ali u Spaniji traje opsezan skrining stanovnistva, posebno "nase generacije" (40 - 60) koja misli da je alergicna na penicilin. Rezultati su zapanjujuci, alergija na penicilin je toliko retka (bar u nasem uzrastu) da se testiranja sad vrse u dnevnoj ambulanti kao i za sve druge alergije. Mene testirali - nikakva reakcija. Jos cetvoro ljudi iz mog okruzenja, svi bili ubedjeni da su alergicni, nikom nista.

Test traje par sati, ako mislite da ste alergicni - just do it. Moze zivot da vam spase (a mozete i vakcinu da primite).

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Pisao sam ovde da su moji pozvani za sajam. Kineska vakcina. Ćale primio, kevu vratili jer je rekla da je u detinjstvu imala alergiju na penicilin i da ima jaku alergiju na ribu. Kaže ćale da ne proveravaju pozive i da može da dodje bilo ko. Posle dobiješ potvrdu. 

1 hour ago, morgana said:

boze ja kao narkomanokockar, dodje mi da se zaletim na kinesku, samo da vise dobijem vakcinu

ali bolje je malo sacekati

Ja mislim da cu se zaleteti, prilicno je jasno da ce 80% vakcinisanih kod nas primiti rusku ili kinesku. Sacekacu jos neki dan da vidim kakva je organizacija na sajmu, mrzi me da cekam satima.

je li tacno da je psiho danas  rekao da uvozi i neke stotine hiljada astrazeneca?

"VAKCINISANO 13.000 LJUDI" Vučić: Sutra ćemo pokušati da oborimo rekord

Do danas do 13 sati u Srbiji je vakcinisano više od 13.000 ljudi, saopštio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je u video poruci na svom Instagram profilu rekao da je veoma ponosan, i da je danas fantastičan dan za Srbiju.

- Posebno sam srećan što sam dobio izveštaj sa Beogradskog sajma, gde su bili naši stariji sugrađani, da su ponosni na Srbiju, sistem koji smo napravili, što su kratko čekali, dobili čaj, i rekli da su imali najbolju uslugu lekara. Svi su rekli da nikada svojom Srbijom nisu bili zadovoljniji - rekao je Vučić.

Naveo je i da će se sutra ići na "obaranje rekorda", odnosno vakcinaciju 30.000 građana.

- Sve za zdravlje Srbije, sve za život Srbije - naveo je Vučić.

jel zaplakao?

Zemljo otvori se i progutaj nas sve...

2 hours ago, morgana said:

boze ja kao narkomanokockar, dodje mi da se zaletim na kinesku, samo da vise dobijem vakcinu

ali bolje je malo sacekati

Hah, isto, meni je sve više svejedno, mogu svetri™ odjednom u oči, jedino me sprečava moguće postojanje antitela, pa bih sačekala. 

2 minutes ago, morgana said:

jel zaplakao?

:Dne znam, ima i video ali nisam gledao a ni hteo da okačim 

@Taihoskopija

ja sam sad pri stavu da cekam astrazeneku, ali na kraju, da, idem na vakcinaciju ko u zaru na snizenje, da uzmem sta nadjem

Edited by morgana

Imam utisak da antivakseraj slabi kako sve više ljudi prima vakcinu. Juče mi slali snimak kako se ljudi vakcinišu na sajmu i nije im ništa (!!!). Biće klasična srpska varijanta o mnogo antiprotivnosti i gundjanja a svi vakcinisani do jeseni. 

Jel stvarno moze da se proseta do sajma, udje unutra i vakcinise se? :D 

Moze, sad sam i ja cula to, ali 65+. Zvali su prvo starije s Vracara jer su im tamo najsredjeniji kartoni i malo ima ljudi tog starosnog doba. 

Mirjana karanovic primila kinesku na sajmu

Background Picker
Customize Layout