Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Popular Post

Gospođa se fajzerovala.

34. nedelja, ili za nas nepismene u matematiku osmi mesec trudnoće. Utronjala se dobro, čuvamo se dok smo kući ali porodilište i rizik u njemu su presekli. Familija neverue.

Edit - potegli smo do BG, tačnije Batuta za vakcinu po savetu forumašice, osoblje je bilo vrlo rezervisano ali nisu odbili niti tražili neki papir.

Pomoć u odluci je bio i Šekler, koga je gospođa kontaktirala preko fb, batara je odmah odgovorio sa vrlo rezervisanim stavom ali daleko od odvraćanja.

Edited by desboj

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

^

Nažalost, uopšte nije neočekivano: od 3 iRNK vakcine koje su već (Biontech-Pfizer i Moderna) ili će uskoro biti u igri (Curevac), njihove su dve. Pritom je ta treća mnogo termički stabilnija, treća faza se privodi kraju i EMA je započela onaj sukcesivni pregled dokumentacije.

Edited by vememah

10 minutes ago, desboj said:

Gospođa se fajzerovala.

Edit - potegli smo do BG, tačnije Batuta za vakcinu po savetu forumašice, osoblje je bilo vrlo rezervisano ali nisu odbili niti tražili neki papir.

.

Mene su pre tačno mesec dana odbili jer dojim ("Možete napustiti ordinaciju"), to je bio zvanični protokol Batuta, ali su u isto vreme znali da se protokol menja uskoro i za dojilje i trudnice; to im je dakle sada zvanični stav.

(Ja sam se naravno odmah po izlasku sa telefona prijavila za drugi dom zdravlja, odmah me pozvali; otišla sa namerom da lažem na postavljeno pitanje o dojenju, ali me nisu pitali :D )

^

Kjurvak pritom koristi 8x manje RNK materijala od Moderne, odnosno 2,5x manje od Bionteka, što bi trebalo da znači da će obim proizvodnje moći brže da se poveća.

The current mRNA vaccine doses range from 30 micrograms (Pfizer/BioNTech) to 100 micrograms (Moderna). In phase 1 clinical trials, lower doses of the Pfizer/BioNTech vaccine were also active.

Could we go lower than this? CureVac has developed a COVID-19 mRNA vaccine with a dose of 12 micrograms through a combination of innovations in mRNA sequence and lipid formulations. However, the details of this remain proprietary.

https://www1.racgp.org.au/newsgp/clinical/four-things-about-mrna-covid-vaccines-researchers

Edited by vememah

Sedmi dan posle prvog Fajzera dobio sam ovaj osip (nije blizu uboda, niti boli, niti svrbi, samo ruzno izgleda):

Spoiler

osip.jpg.d68ac4d57e5c8d5b7fed016e6dbd16e4.jpg

Navodno ima 85% slicnu reakciju

15 minutes ago, bags said:

Sedmi dan posle prvog Fajzera dobio sam ovaj osip (nije blizu uboda, niti boli, niti svrbi, samo ruzno izgleda):

Hide contents

osip.jpg.d68ac4d57e5c8d5b7fed016e6dbd16e4.jpg

Navodno ima 85% slicnu reakciju

Vi set dobili nekog drugog Fajzera... Ovde toga nije bilo... :)

Ja sam kao klinac imao ovakve osipe od proleća™, ali su svrbeli nenormalno....

Takve osipe sam imala kao klinka baš sa početkom proleća i od jagoda. Sa godinama su potpuno nestali.

Ja od sunca svake godine.

Moj kombinat (velika drzavna firma) daje jos 3000 za sve revakcinisane

Prvi put vidim ovo za osip, a znam dosta Fajzerovaca.

5 minutes ago, LeBron said:

Moj kombinat (velika drzavna firma) daje jos 3000 za sve revakcinisane

Tri po tri,  ko ce to da potrosi.  Ima se :)

Meni zna dizađe od suve vode

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Onda je mozda i stvarno od jagoda. Bas sam pre neki dan poceo redovno posle rucka, ali nikad nisam pre imao nista slicno.

Na srecu stvarno ne svrbi. 

neki antihistaminik, i malo pantenol kreme i ima da prođe iz odmah

neki antihistaminik i nikakva krema i ima da prodje iz odmah! biggrin.png

shushteci kalcijum naravno nikad nije greshka.

sent from bubamoto

Background Picker
Customize Layout