Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

1 minute ago, Aleksija said:

nije botovski nalog, prelistah malo postove.

Ex forumasica, s prvog, "tamo" foruma

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Psiho :" sinofarm kako se pokazalo ima najmanje neželjenih kontraindikacija "

:rolf: :kecman:

Nije dobro naučio lekciju ovaj put, ne postizava :fantom:

a evo i drugih vesti iz izraela

https://www.facebook.com/IzzieStankovich/posts/3953585898008247

Preliminarni podaci iz Izraela, na maloj grupi vakcinisanih medicinskih radnika (102): Vakcinisane osobe su razvile od 6 do 20x više IgG antitela nego osobe koje su preležale teški oblik kovida.

Edited by Aleksija

21 minutes ago, Aleksija said:

.

Da sam mogao da biram Pfizer verovatno bih izabrao njega..ali istine radi ovo ne pise u tekstu...

https://www.jpost.com/health-science/antibodies-increase-by-6-to-20-times-after-second-pfizer-dose-sheba-655861?fbclid=IwAR1-G2JqPfnQI4yVUwRjTbpexQOog5bAMnTBq7PQ28MBa_8TX-DOMLCw5UM

Ne 6-20 puta u odnosu na prebolele, nego 6-20 puta u odnosu na prvu dozu...i to samo u naslovu, posle u tekstu je to vec 6-12), bez podataka o kolicini posle prve doze ...Zanimljivi komentari ispod...

Nisam citao do sad mnogo o antitelima i testovima, ali ono sto sam procitao mi je bilo sasvim dovoljno da shvatim da je to prilicno komplikovan teren  za znanje "opste prakse"...Dalje se nisam upustao,))..

.

Edited by barba

ma, kako god. i ja prilicno gubim volju da se detaljnije upustam, a ocigledno i oni koji bi time trebalo ozbiljnije da se bave.

kao sto rekoh, trebace vremena da se vide pravi efekti, trenutno nam preostaje odrzavanje rutine kao i do sada...

Ovo sa ovih 102 sa drugom dozom deluje daleko bolje, nego rezultati sa prvom dozom. Valjda se pokaže da će biti ok. 

Problem je što je Izrael prvi na svetu po broju novozaraženih u svetu. To je baš loša reklama za Fajzera.

uposhte nije nemoguce da ce svuda u svetu pochetak vakcinacije koincidirati sa pojachanom razularenoshcu u pogledu maski distance i mera unsure.gif

mislim, i jednostavnije stvari je uzasno veliki broj ljudi i do sada odbijao da shvati, a pogotovo sada, shta ce mi maska kad vakcina? prvo bezuslovno neverovanje u virus, onda bezuslovno neverovanje u vakcinu i na kraju apsolutno poverenje u vakcinu isuse.gif

zato shto je lakshe i konachno nas vodi gde zelimo. ali ko da cheka :isuse:

sent from bubamoto

• Popular Post

danas je moja mama (90) primila prvu dozu fajzerove vakcine. ništa je nije bolelo, nema reakciju na rukici.

dom zdravlja novi beograd u bloku 44. zaseban ulaz, šalter i čekaonica. osoblje profesionalno i ljubazno. sinoć je stigao mejl sa terminom, a jutros su je zvali telefonom da potvrdi dolazak. čekaonica puna bakica 90+ i ni jednog dede.

malo je gunđala da šta joj je to trebalo, kad nju korona sigurno neće, ali se umirila kad sam joj rekla da će posle druge doze moći kod frizera, a ne da je ja šišam na roda stjuarta.

Ja se nesto nosim mislju da ako se za mesec-dva nastavi ova nestasica fajzera prijavim i za rusku/kinesku samo da smirim glavu vise...

kad sam bila student, davnih dana :sad:, imali smo jednog asistenta koji je prvo završio građevinu, pa posle arhitekturu, pa valjda čovek imao kompleks da nije dovoljno arhitektoničantm ili štaveć, e otuda imao neodoljivu želju da tako sedne iznad naših mučenih radova i filozofira bez kraja i konca, tačno da shvatiš koliko si mali i glup

i bila jedna silna cura u mojoj grupi, odrasla na nekom otočiću, otac joj bio svetioničar, da,da, bilo je i kod nas škola preko radio-veze, ko u australiji

elem, devojka je bila sjajna, jednostavna, elementarna, neodoljiva na više načina

i došao taj narečeni asistent kod nje i navio se, ali baš na max

i posle jedno pola sata proseravanja, pogleda ona onako tupo u prazninu i na sav glas ''počeću blejati'' ali sa neodoljivim akcentovanjem  (počeću blejati)

cela crtaona je prasnula u nezaustavljiv smeh, teško je to opisati, asistent se mislim osećao kao poslednji shit (ako je imao pameti u šta više nisam sigurna)

elem, ja se sada a u vezi svega sa vakcinacijom osećam upravo tako   ''počeću blejati'' :D

Tan2021-1-19_134427223_0-750x513.jpg

Slina takođe primila kinesku. Rekao Vučić da će da primi kinesku i da vidim nekog od tih mangupa koji će da primi neku drugu.

je li ono danas pričala brnaba kako prva količina sputnjika nije imala dozvolu  za 60+ a sledeća će imati ?

a ja lepo gledala nekog dedicu koji je (ima tome i 7 dana) primio sputnjik kao ''stari rusofil'' :D, mnogo simpatičan i prijatan neki deka, daleko više ima od 60, to bez dileme, jer je to i bila grupa 75+

Kko je u ostalim Eu zemljama?

U francuskoj se jos niko iz vlade nije vakcinisao, izgovor je da ne pripadaju ugrozenoj grupi.

Medicinsko osoblje se vec naveliko vakcinise a ovi poznati (ljekari) su to uradili javno.

Procitah da u kaliforniji nude poklone (airbnb odmor, poklon kartice sa parama) medicinskom osoblju koji ne zeli da se vakcinise. U nekim regijama 50% medicinskog osoblja ne zeli da se vakcinise.

49 minutes ago, Anonymous said:

Tan2021-1-19_134427223_0-750x513.jpg

Jel ima neka fora sto je ovaj brat/sestra/doktor/ka u full kovid odelu da daje vakcinu bez rukavica ili sam previse naivan da razumem?

Background Picker
Customize Layout