Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

1 hour ago, Aleksija said:

moja frizerka: u avgustu joj je fb bio zatrpan apelima da zastitimo decu od nasilne izolacije i vakcinicije u skolama; u oktobru objasnjavala da se korona dobije kad se pokisne (jer zaprasivanje); u februaru joj se otac vakcinisao kinezom (jer jedino on ne izaziva autoimune bolesti, rekla joj doktorka - a sto je najgore, jeste rekla).

u aprilu se ona, majka i sestra vakcinisale fajzerom.

za nju sam sigurna da joj je bar u jednom periodu strah nadjacao zdrav razum + neprihvatljiv broj musterija - zdravstvenih radnika koje su lupetale za sve pare.

na kraju je ipak postupila razboritije od pojedinih doktorki koje frizira.

da smo imali malo bolju i koherentniju kampanju i sklonili antivaks medicinare bar od glavnih medija, gomila neodlucnih, uplasenih i kolebljivih bi vec bila vakcinisana. mislim da jos uvek postoji jedan (nezanemarljiv?) broj ljudi koji ce prelomiti.

a takodje mislim i da se priblizava momenat kad ce morati da se resava vakcinacija medicinara, koliko god drzava izbegavala time da se ozbiljno pozabavi trenutno. 

Mislim da ce sa sve vecim brojem vakcinisanih preovladati misljenje "necu da ispadnem glup u drustvu". Bar se tako pokazalo kod mene na poslu, od "necu da budem zamorcic" do "au, samo se ja jos nisam vakcinisao/la".

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

16 minutes ago, fren said:

Mislim da ce sa sve vecim brojem vakcinisanih preovladati misljenje "necu da ispadnem glup u drustvu". Bar se tako pokazalo kod mene na poslu, od "necu da budem zamorcic" do "au, samo se ja jos nisam vakcinisao/la".

Bas sam slicno primetila.  Nevakcinisani se nesto pravdaju,  alergije i sl. (dva slucaja u dva dana - ista prica),  ali sramezljivo.  Nikako zamorcici i slicno

Ja sam počeo "humoristički" da podprckavam ove vaksoskeptike[emoji769] sa ženine strane...
-De ste ne javljate se na telefon, rekoh da niste na vakcinaciji?
- Ajde dođite do nas sutra, a u našem DZ ima vakcinacija bez poziva pa možete i to...

.... Shiit has hit the fan!

Trebalo bi okrenuti pricu da su kukavice,  uplasili se vakcine, da ne upotrebim neku nekorektnu rec 

1 hour ago, vememah said:

1604733_10152321251788416_35702679751697

• Popular Post
35 minutes ago, fren said:

18 minutes ago, Sandradjer said:

Bas sam slicno primetila.  Nevakcinisani se nesto pravdaju,  alergije i sl. (dva slucaja u dva dana - ista prica),  ali sramezljivo.  Nikako zamorcici i slicno

Primetio sam i ja evoluciju stavova onih koji odbjaju da se vakcinišu u firmi,  13. januara kad su pustili prijave bukvalno su urlali "Bože kakav ludak treba da budeš da učestvuješ u tom eksperimentu", u međuvremenu vakcinisani su postali većina u firmi i ovi skapirali da nisu većina,. Sad obaraju poglede kad se spomene vakcinacija, nemaju mišljenje o istoj, čekaju "Moderninu" vakcinu, pokušavaju da zatrudne pa ne bi baš sad. Uglavnom jedan po jedan kapitulira i vakciniše se. 

Za tri meseca su prešli put od ponosnog busanja u antivakserska prsa do posramljenog bežanja po hodnicima.

Mislim da je pitanje vremena kad će pristati na vakcinaciju, pritisak okoline postaje prevelik a oni su uglavnom čoporativni likovi "kud svi Turci tu i mali Mujo".

14 hours ago, ronin said:

Nolo pak nije :sad:...

juče vidim neku njegovu izjavu tipa, da on želi da vax ostane njegova lična stvar, i da ne želi da se svrstava ni na jednu stranu

ober kreten

:isuse:

e

a propos vakcine, juče je ceo dan bio popriličan red ispred doma zdravlja u nehruovoj, čak i predveče

Edited by kud u maglu Simoviću

A mene što nervira onaj moj drug što smo mu ovde na ppp našli levoxu.

On je baš gadno prošao i čim je progovorio rekao je da će da primi vakcinu čim pre.

E sad posle dva meseca, odjednom doktorka na kontroli mu rekla da bi ona sačekala do daljeg, pa se tema vakcinacije zaobilazi u širokom luku - mi naime volimo da putujemo zajedno i sad ja mogu na dosta mesta, a on mora test (koga se isto grozi).

On nikad ništa otvoreno protiv vakcine nije rekao, ali ne mogu da podnesem još jednog slona u sobi.

U celoj ovoj priči najviše su me razočarali najbliži*, a najpozitivnije kolege - mi smo sad skoro svi vakcinicani, a i omladinci svake nedelje po dvoje troje prelomi.

*domaći, ovi što su žive preko bukvalno čekaju sa zavrnutim rukavom, vade potvrde da pomažu izbeglicama da bi dospeli u kategoriju socijalnih radnika, dolaze u Srbiju iz Norveške da se vakcinišu, sede posle u karantinima, ne bih da generalizujem, ali to su ipak moje kolege s faksa inženjeri :wub:

Edited by angelada

13 hours ago, Frank Pembleton said:

A šta ja koji moj sa Nolom šta kaže, šta je problem?

.... Shiit has hit the fan!

Novak je dečko prsotina u glavi, to je njegov problem.

8 minutes ago, angelada said:

E sad posle dva meseca, odjednom doktorka na kontroli mu rekla da bi ona sačekala do daljeg

Preporuka je da se ne vakcinise bar 2-3 meseca od prolaska korone. Nek odradi antitela, cisto da vidi kako sa tim stoji i kad padnu dovoljno, neka se vakcinise, ako zeli, naravno.

• Popular Post
8 minutes ago, Milosh76 said:

Preporuka je da se ne vakcinise bar 2-3 meseca od prolaska korone. Nek odradi antitela, cisto da vidi kako sa tim stoji i kad padnu dovoljno, neka se vakcinise, ako zeli, naravno.

Jebiga

Meni nista nisu rekli

Rekao sam im da imam antitela i nista

Upravo sam postao clan rajfajzena xD

Edited by Have_Fun

2 minutes ago, Have_Fun said:

Upravo sam postao vlan rajfajzena xD

Jos da je neki kisni dan, pa da ti ne bude zao sto moras da kuliras danas :D  

Ha?

Sto?

Rekli mi samo da posedim 10ak min i palim kuci o.O

Nisu mi nikakve restrikcije rekli

Generalna preporuka je mirovanje i ne zamaranje previse.

1 minute ago, Milosh76 said:

Generalna preporuka je mirovanje i ne zamaranje previse.

Shjeeeee

Dodjem u Srbiju nakon toliko vremena i sad moram da otkazem dejt -.-

Background Picker
Customize Layout