Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

To je iz nekog rijalitija, krenulo i zapatilo se.

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

• Popular Post

Komšije, bračni par u godinama (više od 70) - on primio obe doze Sinopharma, ona jednu. Kod muža se 15 dana od druge doze pojavljuju simptomi, kod nje brzo za njim. On onkološki bolesnik, ona srčani.

Da skratim, ona je bila pet dana u bolnici, dobila je onaj lek što se pominjao po novinama, komšija sedam, izašli su juče, CRP 3, komšija se šetucka ispred zgrade. Dosta je smršao, ali je živ. Dobili su neke injekcije koje se primaju u stomak, ali ga nisam razumela šta je u pitanju.

Ide i kune se u vakcinu, bukvalno drži propoved, jer su mu rekli da izvesno ne bi bio među živima da je nije primio.

Neka govore ljudi samo..kad vec pojedini kenjaju o slobodi govora, neka govore ljudi iz prakticnih iskustava

1 hour ago, Caligula said:

Nije do inteligencije ili obrazovanja, prosto je do sposobnosti da li si spreman da prihvatis haos kao realnost ili ne.

Ljudi skloni teorijama zavere nisu spremni da prihvate kozmicki haos i randomnes te svaku mozdanu celiju angazuju da nadju objasnjenje koje u situaciju unosi red i smisao. Kod njih nikada nije "ŠTA" već "KO".

Dakle nije Kinez pojeo slepog miša i sjebao planetu, to je odlika haosa - nego je sve drugo: KO ga je napravio, KO je sve ovo medijski smislio, KO ce da se okoristi, KO postavlja 5G, KO zaprasuje, KO nas manipulise.

Religije zive od takvih mozgova hiljadama godina unazad, mnogo nas je manje na drugoj strani.

Imao je John Oliver odlicnu emisiju o teoreticarima zavere, probacu da je nadjem. Upravo je ovo sto si rekao sustina - kad je nesto veliko u pitanju, poput ove pandemije, tesko je prihvatiti da ga je moglo izazvati nesto tako malo i prirodno poput mutacije virusa i jednog pocetnog nultog pacijenta. A zapravo stvar nije uopste tako mala i jednostavna kad malo mucnes mozgom - mutacije virusa su permanentna pretnja koje mi nismo svesni jer smo uspevali do sada da zauzdamo pandemije raznih SARSova. Ovo je mozda i nedostatak obrazovanja i informisanosti, nije dovoljno Miletu utuvljeno u glavu da su virusi realna pretnja covecanstvu ili barem njegovom komotnom stilu zivota. 

evo ga:

Realno DUBOKA DRZAVA kao odgovor na sve.

Ne moze priroda nista da napravi, sve pravi covek (ili bog, ili bogovi etc.)

40 minutes ago, angelada said:

Komšije, bračni par u godinama (više od 70) - on primio obe doze Sinopharma, ona jednu. Kod muža se 15 dana od druge doze pojavljuju simptomi, kod nje brzo za njim. On onkološki bolesnik, ona srčani.

Da skratim, ona je bila pet dana u bolnici, dobila je onaj lek što se pominjao po novinama, komšija sedam, izašli su juče, CRP 3, komšija se šetucka ispred zgrade. Dosta je smršao, ali je živ. Dobili su neke injekcije koje se primaju u stomak, ali ga nisam razumela šta je u pitanju.

Ide i kune se u vakcinu, bukvalno drži propoved, jer su mu rekli da izvesno ne bi bio među živima da je nije primio.

Deksametazon, verovatno. Prima zenina tetka. 

• Popular Post

Radili antitela danas, 4 nedelje posle revakcine kinezom

Supruga 53, ja 33

Aqualab, referentna vrednost 1

Radi Kinez, radi :)

Da, upravo sam svo vreme o ovim teoretičarima zavera (a koji se često predstavljaju kao neki povratnici prirodi) razmišljala kao o likovima koji potpuno potcenjuju prirodu i njene moći.

6 minutes ago, dùda said:

Da, upravo sam svo vreme o ovim teoretičarima zavera (a koji se često predstavljaju kao neki povratnici prirodi) razmišljala kao o likovima koji potpuno potcenjuju prirodu i njene moći.

Pa i popovi bi mogli da uklope u pricu kako je covek postao gord i pomislio da je vladar svega i da je ovo poruka i opomena od boga..al eto ne  oni ugl "pricest i post i nema korone"

• Popular Post
1 hour ago, Caligula said:

Nije do inteligencije ili obrazovanja, prosto je do sposobnosti da li si spreman da prihvatis haos kao realnost ili ne.

Ljudi skloni teorijama zavere nisu spremni da prihvate kozmicki haos i randomnes te svaku mozdanu celiju angazuju da nadju objasnjenje koje u situaciju unosi red i smisao. Kod njih nikada nije "ŠTA" već "KO".

Dakle nije Kinez pojeo slepog miša i sjebao planetu, to je odlika haosa - nego je sve drugo: KO ga je napravio, KO je sve ovo medijski smislio, KO ce da se okoristi, KO postavlja 5G, KO zaprasuje, KO nas manipulise.

Religije zive od takvih mozgova hiljadama godina unazad, mnogo nas je manje na drugoj strani.

Mislim da jeste i do inteligencije i do obrazovanja i da je problem u tome kako se ta dva pojma nasiroko tumace. Obrazovanje je materijal, inteligencija sposobnost da taj materijal uvedes u ispravne i funkcionalne logicke veze. Mi inteligenciju najcesce tumacimo kao visprenost i sposobnost verbalizacije sadrzaja a obrazovanje kao posedovanje formalne, institucionalne potvrde da smo zavrsili neki stepen skolovanja. Drugim recima, ako imas neku diplomu i umes da seres do beskonacnosti i nazad o svemu i svacemu, ukljucujuci i o onome o cemu nemas pojma, daleko mozes da doguras kao "inteligentna i obrazovana" osoba. Takvim folirantima internet je izum ravan pronalasku vatre i tocka jer sa njega mogu da poskidaju i zapamte gomilu povrsnog sadrzaja koje onda vrte, a ako ih pritisnes internet im obezbedjuje i beskonacnu sposobnost pozivanja na izvore. Problem s tim sadrzajem je, naravno, to sto ako mi das 15 minuta mogu da povezem pet razlicitih nepovezanih informacija i dokazem da si zensko ali to je tacno ono sto njima treba. Svi smo autoritet, niko nije autoritet, misljenje je kao dupe, bla, bla,...

Naravno, tacno je ovo sto govoris, sve teorije zavere poticu iz potrebe za izvesnoscu koja opet potice iz straha od smrti. Univerzum je organizovan, kontrolisan, dakle neko ga kontrolise, nista se ne desava na random, nista sto ja uradim nije bitno, postoje vece sile, veci interesi, sta god. Hiljadama godina nas je religija stitila od toga jer je bila izvrsni kontejner za sve osobe s tim ogranicenjem, posto je religija sad malo demode cika s bradom se iz oblaka spustio na celo Majkrosofta, centralu Rotsild banke ili neki zloslutni svajcarski pansion (novokomponovani Olimp ili Asgard) u kojem se okupljaju kontrolori. Medjutim, mislim da taj fenomen sam po sebi nije opasan, nije unistio planetu do sada pa nece ni od sada, opasan je samo u kombinaciji s ovim sindromom potpune arbitrarnosti i volontarizma koji od znanja i nauke pravi sprdnju i svodi ih na ono cuveno pravo na misljenje.

Sokrat je odavno, odavno ponudio formulu kojom treba da se sluze svi ambiciozni i radoznali mislioci - ja znam da nista ne znam. Ta formula nije samo matematicki opis odnosa progresije znanja i posledicne eksponencije neznanja, to jest, proizvodnje svesti o onome sto je potrebno saznati a nije se za to uopste znalo pre nego sto ga je novo znanje osvetlilo i otkrilo. Ona u sebi takodje daje eticku obaveznost prema znanju i procesu saznavanja, prihvatanje ogranicenosti odgovora na prethodna pitanja u svetlu stalne proizvodnje novih, sto znanju daje perspektivu i neobicno je vazno. Mi danas zivimo u dobu gde je maltene svo do sada steceno znanje na jednom virtuelnom mestu i polako se navikavamo na laz da na sva postavljena pitanja vec ima odgovora ukoliko imas Google. Tako smo tu njegovu formulu zamenili formulom - ja znam da sve znam, a i sto ne znam mogu da pronadjem na netu. Posledica toga je da smo izgubili ne samo svest o postojanju neznanja vec i sopstveni eticki odnos prema znanju. Nase znanje je postalo samo sebi svrha pa cemo ga stoga braniti treniranjem uma da ne prihvatamo nista sto ga moze dovesti u pitanje jer, ako njega dovedemo u pitanje, doveli smo u pitanje nasu slobodu da mislimo a samim tim i sebe same.

E, to su strasno opasne tendencije. Zlo najcesce ne treba traziti u nekom religijskom, psiholoskom ili etickom mutljagu, ono se u praksi najlakse ispoljava u kombinaciji neznanja i ekskluzivnosti sopstvenog interesa. A mi smo obe te stvari zastitili cak i zakonima, krajnje smo bolecivi i prema jednom i prema drugom. Igramo se vatrom.

d26af9ab8f27a7740a238f9973cfc73a.jpg

Niđe veze, po ovome ispada da se ceo Beograd vakcinisao a to naravno nije tačno. Kod mene na poslu je vrlo šarena situacija, ali je mnogo manje vakcinisano nego što jeste. 

eh taj zli zapad [emoji38]ol:

sent from bubamoto

6 minutes ago, gospa buba said:

eh taj zli zapad emoji38.pngol:

sent from bubamoto

Uzice :fantom:

posto sam znala da ce lancia javiti, evo sa onog vememahovog linka :)

https://nova.rs/vesti/drustvo/dosije-gde-u-srbiji-vakcinacija-ide-najbolje-a-gde-najgore/

Glavni grad vodi u vakcinaciji. U Beogradu je zaključno sa prvim aprilom, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića,  vakcinisano 457.956 punoletnih građana prestonice, odnosno 32,5 odsto, a drugu dozu je dobilo 316.153, odnosno 22,45 odsto građana.

Najveći procenat vakcinisanih, u odnosu na broj stanovnika je u Užicu i gde je  23,5 odsto građana primilo obe doze. 

Background Picker
Customize Layout