Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Ljudi, valjda je to to, pre samo 2 sata sam pisala i zalila se kako nemam nezeljene efekte i eto krenulo odjednom sa jezom. Ovo je prvi put u zivotu da imam temp. od vakcine. Glava mi je ko usijani balon, probada me u usima (e, to mi je bilo kod prve doze)

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

On 24. 3. 2021. at 22:13, Alfa said:

Ljudi, valjda je to to, pre samo 2 sata sam pisala i zalila se kako nemam nezeljene efekte i eto krenulo odjednom sa jezom. Ovo je prvi put u zivotu da imam temp. od vakcine. Glava mi je ko usijani balon, probada me u usima (e, to mi je bilo kod prve doze)

Alfa, bez brige. Kolega imao identicne simptome posle druge doze fajzera, a posle prve doze nije imao nikakve posledice. Odlezao 2 dana i posle toga kao da nista nije bilo. I meni se temperatura 38.5 javila tacno 12 sati od vakcinacije - u mom slucaju Astra Zeneka i isto mi je glava bila kao usijani balon :-). Svakako jos koja sedmica i imaces mnogo manje briga posto ce vakcina da odradi svoje i zastiti i tebe i tvoje najblize.

Nisi prva, još je neko tako posle astre, pa ga uhvatilo tačno 12 sati posle, pa smo se sprdali da su je napravili ko švajcarski sat.

On 24. 3. 2021. at 22:20, Spooky said:
Nisi prva, još je neko tako posle astre, pa ga uhvatilo tačno 12 sati posle, pa smo se sprdali da su je napravili ko švajcarski sat.
Evo me ja ja ja

.... Shiit has hit the fan!

On 24. 3. 2021. at 22:20, Spooky said:

Znam, citala sam da su neki dobili t. Ja stvarno ne znam, mama je revakcinisana pre nedelju dana isto fajzerom, njoj nista osim pospanosti, ali kaze da to kod mene moze biti  zato sto uopste ne izlazim napolje. Ona stvarno svakog dana izadje do prodavnice, savesnije od mene pije vitamine i stvarno se zdravije hrani.

• Popular Post

Alfa, posto niko nece evo ja cu kao notorni forumski namcor da ti kazem, pa nek' ide zivot. Nemoj raditi to sebi, aman. Panika je uzasan stres za organizam, od zdravog coveka napravi bolesnog, od blagih simptoma napravi raspad sistema. Spisak psihosomatskih oboljenja je dugacak kao Tolstojev "Rat i mir", a jos duzi je spisak simptoma koje osecas ne zato sto ti se nesto znacajno desava u organizmu vec zato sto stresom i panikom opterecujes sve vitalne sisteme, pogotovo kardiovaskularni i probavni. Moras da nadjes snage da tolerises ono sto je ocigledno trenutna reakcija na vakcinu, sve i da ne znamo da si se izvanredno cuvala od potencijalnog zarazavanja do sada. Proci ce za dan-dva, smejacemo se zajedno ovim vecerasnjim postovima, dok ne prodje strpi se, odmaraj, pij dosta tecnosti, ne panici s upotrebom lekova koji ti nisu prepisani i ne odgovaraju tvom zdravstvenom stanju. Ako upadnes u psihicku krizu, mada nema razloga za to, uvek mozes da dodjes ovde i podelis sa nama i uvek ce biti nekog da porazgovara s tobom.

Smiri se, ne desava ti se nista neobicno, petoro ljudi ti je do sada reklo da nisi mogla tako brzo da razvijes sindrome, more forumasa je istrpelo i gore efekte vakcine pa ih evo veselo tumaraju po forumu i stancaju postove naveliko. Sve ce da bude u redu, tvoj organizam ce se vrlo brzo izboriti s tim reakcijama pod uslovom da ga ne pritiskas preteranom brigom. Ljudsko telo je slozena masina koja zna sta treba da radi, pusti ga da uradi svoj posao.

Hvala svima, lakse mi je sa vama da podelim i da budem sada sa vama, ljudi potrebni ste mi, znate da sam sve preduzela, sve sto sam mogla. Znate i koliko se bojim. Samo sam brufen uzela da skinem ovu temp. i uzecu rivotril da se smirim, to mi je prepisao lekar. Danas sam svakako bila pod velikim stresom, pisala sam da sam ceo dan plakala.

Evo da se uključim i ja (mislim, skroz neprimereno ali jbg), koji sam inače u @Haralampije fazonu, ako ti nije ništa posle vakcine, znači da ne valja. Primio sam kinesku i čežnjivo gledam kad god je nekom loše posle vakcine :(.

@Alfa biće sve OK.

@Alfa Pisao sam već, isto sam prošao posle 2. doze. Nekih 13-14 sati kasnije me uhvatila jeza, groznica, osećaj kao da imam temperaturu ali tu noć nisam imao već tek sutradan. Takodje i bolovi u mišićima/kostima, otečeno i vruće na i oko mesta uboda. Već sledeći dan sam bio znatno bolje, ali ako potraje i 2-3 dana, to je ok, normalna reakcija na vakcinu. Otok na ramenu je potrajao još par dana.

Nisi imala gde da se zaraziš, a i da si se kupala u virusu ne bi tako brzo osetila simptome. Opusti se, vakcina radi svoje :)

Da nisam imao iste simptome, rekao bih ti da je to zato što si mršava, ovako ne mogu pošto to kod mene baš i nije slučaj. :D

Edited by mraki

On 24. 3. 2021. at 22:38, stray cat said:

Evo da se uključim i ja (mislim, skroz neprimereno ali jbg), koji sam inače u @Haralampije fazonu, ako ti nije ništa posle vakcine, znači da ne valja. Primio sam kinesku i čežnjivo gledam kad god je nekom loše posle vakcine :(.

@Alfa biće sve OK.

Evo da dosolim i ja sa kinezom kome sam potrčala u zagrljaj preko reda onaj jedan dan ( toliko o mojoj vernosti prvom izboru :blush: , već sutradan sam lepo mogla sa Fajzerom da imam sve ovo što Alfa navodi i sad bog da me vidi. Ovako, Kinez ko da me je i u drugoj dozi paunovim perom pipnuo :D Na nas debele samo prava korona kidiše ko gladni vuci, mada sam ja i tu izgleda nekako  eskivirala. Prokužavanje u prepunom autobusu za groblje Lešće svaki dan ako mi nije napravilo neka antitela , onda ne znam šta je . Odspavaj Alfa, i javi se sutra da čujemo kako si a bićeš dobro  sigurno

pa kad vakcina nije bila intramuskularna, već subkutana da ne kažem intrasalasta :happy:

• Popular Post
  On 24. 3. 2021. at 22:00, Alfa said:

Plasim se jako. Nisam izasla napilje od 3. marta kad sam isla na prvu dozu.

Mama je zabrinuta za mene, ja za nju ako sam se zarazila. Uzela sam brufen posto nemam paracetamol i mama mi je iscedila sok od pomorandze.

Ed. Ovo me je sad strefilo, nekih 12h posle revakcine. Ako je ovo drugo, ja ne znam, ili sam u taxiju ili u onom redu, ali sa 2 maske i vizirom, ljudi plasim se.

Draga devojčice (sad još ja da te dokusurim posle svih...), tvoja aknskioznost je po tebe daleko opasnija od korone. Zbog godina najverovatnije i da je potkačiš ne bi bilo većih posledica, ali ova anksioznost i stres pod kojim si od kada te (virtuelno) znam su daleko opasniji.

Matori kolega Harper ti je već jako lepo napisao najbitnije, i bilo bi jako dobro po tebe da poslušaš njegove savete.

Neprestani stres uništava organizam. Puna si kortizola i drugih hormana stresa i to jednostavno ne valja. Moraš pronaći način da se opustiš, MORAŠ pronaći izduvni ventil. Za koji dan biće zaštićena, NE SMEŠ više provoditi sve vreme u zatvoru kuće. Kuća ti je postala (zaštićena) tamnica; tu se osećaš sigurno, ali, verujem da to ne primećuješ, to je ujedno i tvoj kavez. Društvo ti pravi samo mama od RL ljudi, upućene ste jedna na drugu, ali, s obzirom na tvoje godine, to nije i ne može biti konekcija koja će te ispuniti i zadovoljiti sve tvoje socijalne potrebe ličnosti.

Izađi iz kuće. Idi (ili idite) u prirodu. Šetajte. Postoje sigurni načini za druženje sa drugim ljudima (recimo onima koji su vakcinisani). Možete zajedno u prirodu, na neki izlet. Ja svaki vikend na makar jedan dan bežim u šumu. Najčešće sam. Hodanje, fizički napor, tišina koju remeti samo šum lišća, ptica i vode je lekovit. Ovo navodim samo kao primer.

Nemoj biti rob korone. Što je se više plašiš, stres je gadniji. Smrt tvoga tate za kojeg si bila jako vezana reflektira se na čitavo tvoje bivstvovanje i "nepravednost" čitavog tog čina kao i ponašanje svih aktera koji su mu doprineli, izazvali su kod tebe nepoverenje prema svemu živom, prvesntveno ljudima, koje je u kombinaciji sa epidemojom učinilo da se kroz život krećeš bukvalno kao po minskom polju.

Nećeš dugo izdržati tako, slomićeš se. Čitam tvoje upise od prvog dana i srce mi se steže nakon svakog, jer nemoguće je ne osetiti bol, strah i anksizoznost koji iz njih izbijaju.

Moraš pokušati da se izboriš sama sa sobom. Moraš da ostaviš neke stvari u prošlosti, da bi ti budućnost bila otvorena.

I ja imam kćer godina sličnih tvojim, gledao sam kako prolazi kroz razne životne krize i periode, ono što znam je da se većina problema može prevazići ako se osveštaju i ako postoji volja za time.

Drž se malena, živi život, i ja i svi ostali ljudi ovde ti držimo pačleve i želimo sve najbolje.

On 24. 3. 2021. at 20:39, Milosh76 said:

Kad "otvoris" QR kod, da li ti pise Fajzer ili ti pisu sve vakcine ukljucujuci i Modernu koju jos uvek nemamo?

Pisu mi sve vakcine :D

Mozda smo mi grupa za miksovanje

On 25. 3. 2021. at 6:12, Sandradjer said:

Pisu mi sve vakcine :D

Mozda smo mi grupa za miksovanje

Tzv vranjski koktel.

On 24. 3. 2021. at 19:36, Patty Lee said:

Pa šta je ovo, ladno sam ispucala sve reakcije za danas :mad: I hate this

jel su bar bile  bile burne? msm to bi bio ful dokaz da te forum 'radi'

:D

Background Picker
Customize Layout