Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

5 minutes ago, ToniAdams said:

a ok, hvala na tumacenju, znaci u svakom slucaju se radi o felericnoj seriji.

mislim, ako se pokaze da nesto ne valja.

Pa da,  dešavalo se u istoriji farmacije.  Zato se i upisuju serijski brojevi vakcina u karton,  prate bachevi.

Ali se ne dešava bi približno koliko nekada,  jer se svaki batch analizira...

U ranoj fazi proizvodnje vakcine verovatno ima dosta škarta (što i objašnjava probleme u garantovanju isporuke...) dok ne ukapiraju koja je dobitna kombinacija...

A i dosta eksperimentišu da bi povećali prinose... Fajzer je nedavno objavio da je uspeo da prepolovi vreme potrebno da se proizvede vakcina od starta do kraja sa 110 na 60 dana...

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

P.S. I pre nego neko protumači moj post kao mogućnost da nam možda šalju škart, bilo bi popriličan i moralni i legalni problem da nam šalju vakcine koje nisu po specifikaciji... Kompanije i pojedinci zaposleni tamo bi rizikovali sve zbog relativno sitne zarade (u poređenju sa velikim tržištima). Nije ni uporedivo sa čokoladama i nutelama.

U ponedeljak stize fajzer,  nova tura.  Bice to sledece nedelje sigurno 

Ove nedelje kreće revakcinacija Fajzerom, 3. nedelja je od onog prvog talasa vakcinacije Fajzerom za prijavljene preko eUprave. Tako da pretpostavljam da će veći deo sutrašnje pošiljke biti odvojen za revakcinu, ne nadam se previše pozivu za prvu dozu.

Mislim da su odmah ostavljali pola doza za revakcinu, jedino ako to nije bio slučaj i kod Fajzera.

11 hours ago, gospa buba said:

ta astra zeneka jedina prijavljivala da ima probleme, jedina poshteno davala limite za vakcinaciju, jedino joj se penju na grbachu redovno. bolje da su cutali, naprodali bi koliko i drugi, mozda i vishe, josh bi ih zive nahvalili unsure.gif isuse.gif

sent from bubamoto

Pa penju im se, jer su višestruko jeftiniji od svih sa vakcinom. I to je redovna pojava u farmaciji, kad neko ispadne iz kartela sa cenama i ide sa dosta jeftinijim proizvodom, ostali krenu da ga peglaju sa izmišljenim i nekih polu problemima, plaćaju pacijente da se žale, ne bi li ih sjebali.

To je klasik, i znalo se da će da bude i ovde, obzirom koliko su jeftiniji od drugih i kvare zaradu.

5 hours ago, mraki said:

Mislim da su odmah ostavljali pola doza za revakcinu, jedino ako to nije bio slučaj i kod Fajzera.

Nadam se da su ostavljali,  Fajzer isporuka mi deluje najmanje sigurna,  takav mi je neki utisak 

6 hours ago, ducca said:

Ove nedelje kreće revakcinacija Fajzerom, 3. nedelja je od onog prvog talasa vakcinacije Fajzerom za prijavljene preko eUprave. Tako da pretpostavljam da će veći deo sutrašnje pošiljke biti odvojen za revakcinu, ne nadam se previše pozivu za prvu dozu.

Iz nekog mog uzorka zvali su prosle nedelje 40+ koji su birali samo Fajzer vakcinu,  a nisu prosveta 

Less than three percent of all seriously ill COVID-19 patients in Israel have been fully vaccinated, according to Health Ministry figures released Sunday, in the latest figures proving the success of coronavirus vaccines,

Of the 6,095 coronavirus patients hospitalized in serious or critical condition since the start of Israel’s vaccination campaign, only 175, or 2.87 percent, had received the second vaccination dose, the figures show.

At the same time, 4,589 patients, or 75% of those in serious or critical condition, had not received a first dose.

Almost 5 million Israelis — 4,929,084 — have received at least one vaccine dose, and 3,716,439 have received both shots.

https://www.timesofisrael.com/less-than-3-of-serious-covid-cases-are-fully-vaccinated-proving-effectiveness/

Izrael ima oko 8,9 miliona stanovnika.

Edited by vememah

Javite Vedrani Rudan da isplanira put....
[emoji12][emoji12][emoji12]

.... Shiit has hit the fan!

Ona je Kineza, druga doza je očigledno prošla skromno i bez teksta u novinama :(

Mozda je odustala od druge doze,  postidela se :)

Ona je Kineza, druga doza je očigledno prošla skromno i bez teksta u novinama :(
Mislim da su fajzera popozorištima cepali [emoji58]

možda, al je vedrana primila kineza

614FEF71-3909-47EE-88A7-2A5D3B78B37A.jpeg.020bb9d392af21477c1aff7159a7eedb.jpeg

5 minutes ago, Frank Pembleton said:

Mislim da su fajzera popozorištima cepali emoji58.png

I FDU + Bajaga (radi nesto za pozoriste) 

Edited by Sandradjer

Moguće je da je AstroZec čekao vikend da bi se poigrao i sa mnom. Prva doza još u utorak.

Mislim da je počelo u petak veče, a definitivno sam se u subotu probudio sa glavoboljom, koja je tokom drugog dana lokalizovana na čeoni deo, osećajem pečenja u korenu nosa, blagom fizičkom slabosti, povremeno osećaj da ne mogu da se ugrejem, kao da imam temperaturu, koju Ga termometar nije mogao da registruje i uopšte osećajem kao da ću se razboleti.

U nedelju veče simptomi su samo prestali.

Background Picker
Customize Layout