Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Ima li nekoga na forumu ko nije imao nikakve reakcije na vakcinu? Citam da su mnogi dobili temp, malaksalost, a kod mene nista, apsolutno nista sem bola u ramenu. Ja sve umisljam da se ovo nije primilo kod mene :blink: i da cu imati 0 antitela. Vise ne znam ni sta da mislim, nikad nisam imala nikakve reakcije ni na koju vakcinu (onih kojih se secam), nekoliko god. unazad sam se vakcinisala protiv gripa i isto nista. 

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Evo ja  pelcovan AZ vakcinom, nikakvu reakciju razvio nisam. Samo mala bol u ramenu nekih 2 dana.

33 minutes ago, Alfa said:

Ima li nekoga na forumu ko nije imao nikakve reakcije na vakcinu? Citam da su mnogi dobili temp, malaksalost, a kod mene nista, apsolutno nista sem bola u ramenu. Ja sve umisljam da se ovo nije primilo kod mene :blink: i da cu imati 0 antitela. Vise ne znam ni sta da mislim, nikad nisam imala nikakve reakcije ni na koju vakcinu (onih kojih se secam), nekoliko god. unazad sam se vakcinisala protiv gripa i isto nista. 

kod kineza su skro svi imali nikakve ili minimalne reakcije, a kod najveceg dela se vec moze izmeriti efekat vakcine, itekako. i kod svih ostalih vakcina imas veliki broj ljudi koji nemaju reakcije.

ne brini, to nije znak da se vakcina "primila" ili ne.

pa mi što smo pelcovani kinezom, maltene niko ništa

meni se samo malo više spavalo i to je to

rame malo bolelo ali samo na dodir i to posle druge doze i to je sve

1 hour ago, Milosh76 said:

Fajzer resio da me dotuce. Juce popodne bol u ramenu, nista strasno. Tokom noci drhtavica prilicna, a ujutro 39.3 temperatura.

Popijen panadol i sad se ceka druga runda.

Neki savet?

Pa rekoše američki lekari koji su preležali da imaju jače reakcije na Fajzera, nego što su imali dok su bili inficirani. 

Zato se uglavnom i nevakcinišu preležali najmanje tri meseca, a Izrael će ponuditi tek posle šest meseci jednom dozom.

Ne znam zašto naši to ne ponude. Ili nema nikoga da razmišlja na tu temu.

Moji roditelji su vakcinisani fajzerom, obe doze. Nisu imali reakciju ili nisu htjeli da mi kazu :D

28 minutes ago, Jozef K. said:

Pa rekoše američki lekari koji su preležali da imaju jače reakcije na Fajzera, nego što su imali dok su bili inficirani. 

Zato se uglavnom i nevakcinišu preležali najmanje tri meseca, a Izrael će ponuditi tek posle šest meseci jednom dozom.

Ne znam zašto naši to ne ponude. Ili nema nikoga da razmišlja na tu temu.

Nisam ovo znala,  promaklo mi je  jer nisam prelezala 

@borris_ A jel su merili antitela? Nemoj da me razočaravaš....:tongue:

Edited by Tresko

2 hours ago, Milosh76 said:

Fajzer resio da me dotuce. Juce popodne bol u ramenu, nista strasno. Tokom noci drhtavica prilicna, a ujutro 39.3 temperatura.

Popijen panadol i sad se ceka druga runda.

Neki savet?

Mene ni da dirne. Bar 36.9 da nabijem pa da se hvalim. Moj kao Tsaijev stajao tri dana na suncu, garant.

edit: dupli

Edited by Mos

EvqU7EvXYAUun4y.jpeg

Meni posle kineza bilo ovako..dan-dva

Edited by SNARC

malo rame boluckalo od fajzera, nista drugo. videcemo sta ce biti posle druge doze.

15 minutes ago, Sandradjer said:

Nisam ovo znala,  promaklo mi je  jer nisam prelezala 

https://www.timesofisrael.com/health-ministry-recovered-covid-patients-should-get-single-vaccine-shot/

Ovde je rečeno posle tri meseca.

Francuska je prva donela odluku o jednoj dozi, a u tekstu se pominju dve američke studije koje govore da preležali imaju sa jednom dozom imuni odgovor jednak ili viši nego oni koji su dobili dve doze.

https://www.timesofisrael.com/france-recommends-only-single-vaccine-dose-for-those-recovered-from-covid-19/

To samo za Fajzer važi?

Možda daju jednu jer štede, mi imamo za po 3-4 svakom :fantom:

U mene isto malo boli rame i to je to.

Imam doduše druge emocionalne distrakcije koje mi full odvlače pažnju, možda je to.

Background Picker
Customize Layout