Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

prijavio se prvog dana, označio sve vakcine, nisam menjao prijavu, i čekam....

...i čekam, dok gledam kako se Kurta i Murta bez ikakvog kriterijuma vakcinišu, mlađi od mene, stariji od mene, zdraviji od mene, još se hvale kako su preko reda uleteli i kako su ispali snalažljivi.

Jbg, kako da ne popizdi čovek bez obzira na aršine?

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

sta je sad ovo?

https://nova.rs/vesti/drustvo/ucestalo-zarazavanje-posle-prve-doze-vakcine-otkud-sad-to/

"Nije baš jasno šta se to dešava, zašto se inficiralo toliko ljudi koji su primili prvu dozu vakcine", primećuje i pita se imunolog Emina Milošević. Naša sagovornica apeluje na nadležne da sprovedu temeljnije i obimnije istraživanje koje bi pokazalo da li je problem u efikasnosti vakcina ili u ponašanju ljudi.

“Znamo da je većina građana vakcinisana kineskom vakcinom. Može biti da smo mnogo neodgovorni, a može biti i da prosto efikasnost te vakcine nije baš tolika kolika se tvrdi”, kaže Milošević komentarišući vakcinu za koju je navedeno da joj je efikasnost 79 posto.

Ne postoje zvanični podaci na koje bi naša sagovornica mogla da se pozove. Imunološkinja ističe da u svom okruženju ima dosta primera onih koji su se zarazili posle primljenje prve doze. Na sličan problem ukazuju i kolege sa kojima je u komunikaciji.

“Dosta ljudi me kontaktira, imam i rodbinu i prijatelje koji su se zarazili nakon prve doze. Nikada ne možete biti 100 posto sigurni, ali znam da su bili predostrožni. Da li je, ipak, nekom omaškom došlo do zaražavana nije mi sasvim jasno”, konstatuje naša sagovornica.

Ona navodi da postoje slučajevi zaražavanja i posle Sputnjik i posle Fajzerove vakcine, ali najveći broj građana Srbije je, ipak, dobio kineksu vakcinu.

“Značilo bi da se sprovede neko sistematičmo istraživanje o procentu onih koji su inficirali nakon prve, druge ili treće vakcine. Da li je samo do ponašanja ljudi ili je do efikasnosti. neophodan je veći broj ispitanika, a ne samo da to čujemo iz svoje okoline”, zaključuje Milošević.

Pokušali smo da na ovu temu razgovaramo sa predstavnicima Kriznog štaba Branislavom Tiodorovićem i Darijom Kisić Tepavčević, ali do objavljivanja ovog teksta to nismo uspeli.

"Ne postoje zvanični podaci na koje bi naša sagovornica mogla da se pozove.”

dovidjenja gospodjo i smatrajte u svoja 4 zida.

sent from bubamoto

Odlicne vijesti iz Skotake

Screenshot_20210222-222213.jpg

4ce8bf673bc4373a22f84ad8a969be19.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
Edit: pretece me za minut :)

12 minutes ago, gospa buba said:

sent from bubamoto

ma da, anegdotalni pristup svemu.

jedno je, doduse, istina: bilo bi lepo pratiti efekte svake vakcine, bar prema tome koliko ih se zarazi posle prve doze, koliko posle druge... ne znam da li cemo i moci da imamo zvanicne podatke ako ne trazimo  od ljudi da se jave... bas me zanima da li u kovid ambulantama traze podatak o tome da li je osoba primila neku dozu vakcine.

danas cujem za prvi meni poznat slucaj zarazavanja posle drugog fajzera, provericu posle koliko dana.

Edited by Aleksija

ma da, anegdotalni pristup svemu.
jedno je, doduse, istina: bilo bi lepo pratiti efekte svake vakcine, bar prema tome koliko ih se zarazi posle prve doze, koliko posle druge... ne znam da li cemo i moci da imamo zvanicne podatke ako ne trazimo odljudi da se jave... bas me zanima da li u kovid ambulantama traze podatak o tome da li je osoba primila neku dozu vakcine.

danas cujem za prvi meni poznat slucaj zarazavanja posle drugog fajzera, provericu posle koliko dana.
ja mislim da ljudi koji su se zarazili posle vakcine sigurno sami to prijavljuju. tim pre shto izgleda da masa ljudi misli da je sa prvom dozom zavrshila posao, pa se iznenadi.

grad beograd se bash na vreme setio, alal vera.

sent from bubamoto

9 minutes ago, gospa buba said:

sent from bubamoto

Potpuno neverovatno. A toliko su drvili o tome da prva doza NE PRUŽA IMUNITET, da je neophodno primiti i drugu i onda još sačekati da bismo bili relativno(!) bezbedni, da bi sada jedna doktorka imunolog izašla u javnost sa Facebook pričom na nivou "tetka moje komšinice se vakcinisala i sutra dobila koronu, vakcine ne rade posao!!!!". 

Mislim da bi 95% struke™ trebalo zaključati u podrum dok ne prođe pandemija.

1 minute ago, gospa buba said:

ja mislim da ljudi koji su se zarazili posle vakcine sigurno sami to prijavljuju. tim pre shto izgleda da masa ljudi misli da je sa prvom dozom zavrshila posao, pa se iznenadi.

sent from bubamoto

pitanje je da li se to i kako belezi i da li se moze prikupiti u relevantnu statitstiku. naravno, da malo vise radimo testiranje, mogli bismo pratiti i asimptomatkse, ali jbga...

pitanje je da li se to i kako belezi i da li se moze prikupiti u relevantnu statitstiku. naravno, da malo vise radimo testiranje, mogli bismo pratiti i asimptomatkse, ali jbga...
ajebemliga, sve shto prolazi kroz elektroniku moze i da se obradjuje, samo je pitanje da li vec ima izlaz iz sistema i koliko komplikovano :unsure:

sent from bubamoto

23 minutes ago, gospa buba said:

sent from bubamoto

Struka. Prošle godine su smatrali da je virus oslabio, ove će da je vakcina oslabila

valjda moraju popuniti vreme dok čekaju da opet neki veterinari sočine istraživanje i zvanične podatke.

Prošao pored COVID ambulante Medicina rada i bogami dugo nisam video ovoliko ljudi ispred. Ne znam moguće zbog lepog vremena pa ljudi čekaju napolju u dvorištu...

.... Shiit has hit the fan!

Background Picker
Customize Layout