Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

• Popular Post

babodjed primio kineza u svom terminu, djedobabu nisu dali u njen termin, jer ne daju preko reda, pa ce on sad da ode ponovo na svoj termin. sposobni su i pokretni hvala kosmosu, pa neka.

sent from bubamoto

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

2 hours ago, Boza_zvani_Pub said:

+ 21 od prve = 2 meseca, a vakcina traje  6 meseci! :) Bolje da sam cekao fajzera...?

6 meseci se računa od punog imuniteta :fantom:

Najmanje 6 meseci jer su toliko do sada pratili. Biće to dobro. 

dobro je znati :)

Da potvrdim da je Fajzer stigao do obicnog sveta. Video jutros spisak za cjepljenje sa  dosta prosvetara i ljudi od 70+. Valjda je sledeca tura moja

Ne znam dal je bilo, u SM vakcinisano 300 medicinara iz Republike Srpske, još 400 će biti do kraja dana. Na raspolaganju im sve tri vakcine smile.png

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Uz ovo što je @Aleksija napisala:

iako su pojmovi Efficacy i Efficiency različitih definicija i značenja, oni se na srpski jezik oba prevode kao efikasnost i to stvara zabunu kod ljudi.

Naš čovek kad čuje “efikasnost vakcine je 95%” on misli da to znači da će se od 100 vakcinisanih 95 sigurno zaštititi a 5 sigurno neće, a taj procenat se:

1) uopšte ne odnosi na Efficiency (ono kako obiičan čovek percipira efikasnost vakcine bilo bi oličeno u vrednosti (1-ARv)*100 [množimo sa 100 da bi se dobili %]

2) odnosi na Efficacy datu po formuli dole koja je mera odnosa (dakle ne ukupnog broja nego medjusobnog odnosa!) bolesnih (u smislu zaraženih, eng. SICKv) medju onima koji su primili vakcinu i broja bolesnih (SICKp) medju onima koji su primili placebo.

Moja škrabotina je ispod, lakše mi bilo nego da iskucam:

A5FE2705-A5C1-490C-BCC1-604302237DE4.jpeg.4f2794b19121b163f5924a8be30377e1.jpeg

P.S. uzimam kao pretpostavku da je za dati Trial jednak ukupan broj ljudi koji su primili valcinu i onih koji su primili placebo, odnosno TOTALv = TOTALp

Dodatak: zašto nema smisla baratati sa efikasnošću u smislu Efficiency u slučaju procene učinka vakcina? Pa zato što zaražavanje nije izvesno ni bez vakcine.

Edited by pt 2.0

14 minutes ago, arheolog1981 said:

Ne znam dal je bilo, u SM vakcinisano 300 medicinara iz Republike Srpske, još 400 će biti do kraja dana. Na raspolaganju im sve tri vakcine smile.png

Sent from my M2002J9G using Tapatalk

Kako nisu pozvani na degustaciju vina u Jajince nego na vacc.? :fantom:

Sveže recjepljen Žućoom na Sajmu...Nema gužve sve ide ultra brzo...Valjda bude sve OK na kraju...

3 hours ago, garmonbozia said:

Update sa lica mesta iz druge ruke :D i dalje funkcioniše vakcinisanje u KBC Zvezdara bez zakazivanja, drugar je čekao 2 minuta jutros.

To je Čajniz?

Aha - Sinopharm.

drugarica se malopre vakcinisala u gradskoj bolnici (banula), jos radi "prozor", prenosim hvala ppp, i dodajem svoje veliko hvala! :thumbsup::thumbsup:

U DZ Savski Venac ima Sinofarm i Fajzer, organizacija savršena i nema mnogo gužve. Samo po pozivu i zakazanom terminu idu pacijenti  Završnih i sa drugom dozom Sinofarma. 

U DZ Zvezdara je ogromna gužva, ima dosta ljudi preko 70 godina. 

Edited by halloween

kakva je situacija u belexpocentru, ide brzo ili ima guzve? konacno stigao poziv

deda uradio kineza. rekli smo mu da ne pipa rakiju 7 dana. iz chistog vica smo to uradili :rolf:

a da shkodi nece.

Background Picker
Customize Layout