Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

pola kiborg pola android :lolol:

Edited by gospa buba

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Još će ispasti neko revolucionarno otkriće, pa će ubuduće sve da nas mixaju :happy:

A na pitanje koliko može da se „rastegne“ razmak između dve doze vakcine, on navodi da se, u pokušaju da se prevaziđe problem nedostatka vakcina u svetu, razvijaju razne strategije. Najpre je, kako dodaje, bila strategija da se daje pola doze, što je odbačeno, potom da se mešaju različite vakcine, što je takođe odbačeno, a sada se razmatra povećavanje vremenskog razmaka između dve doze.

Stiže sitna SMS knjiga od E-uprave.
Sutra u 14.20 , da se nacrtam na mestu cijepljenja.
Radi revakcinacije.

Prve tri nedelje nikakvih reakcija na Fajzera.
Videćemo kakva će biti druga runda.

meni u petak ističe 21 dan, a ne zovu me. 

moraću da popijem bensedin i da odem tamo da bivam strpljiva i da pokušam da nekog ne ubijem.

dal u siminoj pelcuju nedeljom?

23 minutes ago, Aleksija said:

:lolol:

A taman pomislih kako revakcinacija ide iznenadjujuće dobro. :rolf:

4 minutes ago, mraki said:

A taman pomislih kako revakcinacija ide iznenadjujuće dobro. :rolf:

Ide sve traljavije. Kod drugih organizacija uci kroz praksu i zateze se kako vreme prolazi, kod nas vremenom posustaje i gubi se. Danas je bio totalni cirkus u Siminoj, za dva i po sata koliko sam drezdao tamo tri puta su menjali sistem ulaska kako je ko od sestara pristizao i smisljao nove teorije kako da pokvare kamen.

10 minutes ago, slepa živana said:

meni u petak ističe 21 dan, a ne zovu me. 

moraću da popijem bensedin i da odem tamo da bivam strpljiva i da pokušam da nekog ne ubijem.

dal u siminoj pelcuju nedeljom?

Isto. Svi koji su se revakcinasali kažu da im je poziv stigao dan ranije, valjda sutra stigne.

36 minutes ago, vememah said:

Milijunče.

Eh, to je bilo jučer:

Preokret: Ništa od brzog dolaska ruskog cjepiva u Hrvatsku?

Što ovo znači za dolazak ruskog cjepiva u Hrvatsku

Razjasnimo još jednom, jedini način na koji je Hrvatska u roku od par tjedana mogla dobiti velike doze ruskog cjepiva je taj da ga odobri hrvatska regulatorna agencija HALMED kao interventni uvoz. No, obzirom da je premijer Plenković rekao da rusko cjepivo mora proći proceduru Europske regulatorne agencije, kojoj rusko cjepivo još uvijek nije ni prijavljeno, dodavši kako država ne želi biti odgovorna da na tržištu bude neprovjereno cjepivo, to znači da od hitnog dolaska Sputnika V u Hrvatsku vjerojatno neće biti ništa.

Kazao je da se on i vlada ne žele dovesti u situaciju da država bude odgovorna za eventualne neželjene posljedice na zdravlje neodobrenog cjepiva.

2 hours ago, Kundera said:

40 dana od druge doze? WTF? Ima, neke dr-mr ovde da prozbori po koju o ovome?

roknuću se

1 minute ago, slepa živana said:

roknuću se

Rokni se revakcinom.:D

15 minutes ago, slepa živana said:

roknuću se

koliko sam ja razumela slusajuci taj prilog (a malo sam pokusala i nesto da desifrujem iz clanka o 2. fazi), rec je o 40 dana od prve doze - iako mislim da je to zakljucivanje na osnovu malog uzorka iz 2. faze, koja je jedino dostupna, doduse, pa je i to pitanje.

rekla bih da je razumno pricuvati se jos par nedelja posle 2. vakcinacije, kao sto su nam vec i rekli.

hocu reci, nemoj da se roknes.

Edited by Aleksija

15 minutes ago, slepa živana said:

roknuću se

Stoooo ???

Mi, recimo..vakcinisali smo se ali ni za jotu necemo da menjamo stecene navike..svuda sa maskama gde ima sveta. 

Jedino sto imam jak amandman ka majci moga deteta da pocnemo da izbegavamo ljude koji se nisu vakcinisali jer nisu hteli. Idealan je momenat za oterati ih u qrac trajno.

Moralo je sve to oko vakcinacije mnogo bolje i konkretnije da se objasni, i da struka™ već jednom zauzme kakav-takav ali nekakav stav, pa da ne bude imunitet nakon 7-10, pa ne nego 15-20, a možda ipak i 40 dana. I da bude jasno kako čovek treba da se ponaša i nakon što prođe taj period, štiti li vakcina i od daljeg prenosa virusa ili samo sprečava oboljenje.

Da se takve stvari što više potenciraju, što konkretnije, što jasnije, sad je to u fokusu i mora svima biti što je moguće više razumljivo. A ne godinu dana već samo nosite masku i perite ruke. :isuse:

Edited by Halvard

Background Picker
Customize Layout