Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

10 minutes ago, hefaca said:

Koliko je do sada vakcina stiglo u Srbiju? - izvoz u Severnu Makedoniju

1500000 Kineza,  50000 Sputnika, ne znam Fajzer-izvoz u Makedoniju-Bajaga 

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

pa kad sve reshava kompjuter :vikleri:

Pao sistem :D.  Standardna recenica kad nesto ne funkcionise uz poseban izraz lica 

Edited by Sandradjer

Keva upravo dobila poziv da dođe za 2 dana na Novi Beograd. Nema ama baš nikakve veze s Novim Beogradom, mislim da nogom nije kročila na isti bar 5 godina...

8 hours ago, čekmeže said:

To samo znači to što znači, da stariji ljudi, rođeni i živeli u SFRJ vrlo dobro znaju šta je organizovana vakcinacija

Ali kakve veze to ima sa sadašnjom organizacijom? Nije bilo tada nikakvih anketa, prijavljivanja... Država odredi i sprovede, ne treba ti nikakvu svest o korisnosti da imaš. I sad te ljude prebaciš u ovu situaciju - odluči da li hoćeš, prijavi se na e-upravu, izaberi vakcinu. Govorili smo o sadašnjoj dobroj ili "dobroj" organizaciji. Određeni su prioriteti, i može se reći da je značajan broj iz grupa medicinari, prosveta, vojaska, policija, novinari... sam odlučio/ dobio vakcinu. Sa starijima se trebalo malo drugačije raditi. Mislim da nije subjektivan osećaj da je grupacija zdravih, 50+ malo prerano došla na red (u odnosu na broj vakcinisanih). 

Moji roditelji su dobili juče sms za revakcinu, sve u roku. Oni zadovoljni.

Ja ne znam nikoga mlađeg od 40 da su ga zvali na vakcinisanje, osim onih što su prvih dana trčali da ih vakcinišu kineskom, oni su pre neki dan primili drugu dozu.

Just now, variola said:

Nije bilo tada nikakvih anketa, prijavljivanja... Država odredi i sprovede, ne treba ti nikakvu svest o korisnosti da imaš. I sad te ljude prebaciš u ovu situaciju -

država je koliko se sećam jedan jedini put provodila vakcinaciju celog stanovništva i to protiv variole vere

do tada (a i nikada posle) toga nije bilo, nije bilo ni vakcina protiv gripa 

a redovno su se vakcinisala deca, sve po rasporedu i kako dospeju u doba za vakcinaciju, tu nije bilo nikakve frke ni gužve, kao ustalom i sada

ne treba zaboraviti da kada smo vakcinisani protiv vv, ceo svet nam je pomagao, svi su slali vakcine i to nije bio problem

dakle, išlo se redom, ja se sećam da sam vakcinisana u školi, roditelji u kolektivu, ne znam za seljake i penzose kako je išlo

pri tom, bolest nije bila prisutna baš u dvorištu, tj. nije se osećao neki strah, sve je trajalo kratko, nismo ni imali vremena da se uplašimo

5 minutes ago, dùda said:

država je koliko se sećam jedan jedini put provodila vakcinaciju celog stanovništva i to protiv variole vere

do tada (a i nikada posle) toga nije bilo, nije bilo ni vakcina protiv gripa 

a redovno su se vakcinisala deca, sve po rasporedu i kako dospeju u doba za vakcinaciju, tu nije bilo nikakve frke ni gužve, kao ustalom i sada

ne treba zaboraviti da kada smo vakcinisani protiv vv, ceo svet nam je pomagao, svi su slali vakcine i to nije bio problem

dakle, išlo se redom, ja se sećam da sam vakcinisana u školi, roditelji u kolektivu, ne znam za seljake i penzose kako je išlo

pri tom, bolest nije bila prisutna baš u dvorištu, tj. nije se osećao neki strah, sve je trajalo kratko, nismo ni imali vremena da se uplašimo

Ta drzava se nije mnogo zanimala za to sta gradjani misle o bilo cemu, pa i o vakcini koju treba da prime. Moja keva nije ni znala da su me vakcinisali dok nisam dosao kuci iz skole, organizovano odeljenjski dole u skolsku sportsku halu i zavrci rukav po komandi. Ko te je pitao sta ti hoces ili neces. Nije nikakva istorijska nepoznanica to da su totalitarni sistemi superiorni kad su masovne akcije u pitanju, jednostavno nemaju nikakav obzir prema povratnoj sprezi od strane onih koje organizuju i lakse sprovode bilo kakav proces. Muski koji su gulili JNA mogu tacno da vam kazu kako to izgleda - do kostiju uredjena besmisao. Nema pitanja, nema dilema, nema misljenja, izvrsi pa se zali. Kolika god glupost da je u pitanju. Poredak je vazniji od smisla, disciplina od misljenja.

2 minutes ago, harper said:

Ta drzava se nije mnogo zanimala za to sta gradjani misle o bilo cemu, 

pa znaš šta, kada slušam (a često moram jer ih imam u familiji) budale kako pametuju o vakcinama sa čipom, dubokoj državi i crnom plemstvu :rolleyes:, nešto ne vidim da bi lošije bilo da nas niko ništa ne pita i danas :ph34r:

3 minutes ago, dùda said:

pa znaš šta, kada slušam (a često moram jer ih imam u familiji) budale kako pametuju o vakcinama sa čipom, dubokoj državi i crnom plemstvu :rolleyes:, nešto ne vidim da bi lošije bilo da nas niko ništa ne pita i danas :ph34r:

sta je crno plemstvo, to nisam cula? :D

1 minute ago, dùda said:

Zamalo sam i ja to na neki nacin napisao u prethodnom postu, pripisacu to mojim poodmaklim godinama.:D Sto je covek stariji sve vise naginje tim protodesnicarskim formama. Jebi ga, sloboda misljenja je posledica emancipacije, ako emancipacija nije dovoljno porasla dzaba ti sloboda jer ti je "misljenje" zapravo kurac na biciklu. Pisao sam vec o tome vise puta, kad od citavog misljenja imas samo slobodu da ga izneses nisi mnogo dobio u zivotu. A i s tim sto si dobio ne znas sta da radis.

Moji matori imali besanu noć: sinoć obavešteni da u sredu treba da prime II kinesku dozu ali u sasvim drugom DZ u odnosu na onaj u kome su primili prvu dozu. Matori popizdeo zbog promene punkta (ni meni nije jasno zašto to rade) pa onda i zbog toga što su im okrenuli satnice u terminu - on treba da primi pre nje a prvu dozu je primio posle nje, istog dana.

Molio me da pišem žalbe, zahteve da se to ispravi i da prime II dozu gde su i prvu, tamo nije bilo gužve a ne meša im se sa drugim ljudima. Pisao. Ovi iz eUprave (Kancelarija za IT i elektronsku upravu) me prebacili na Batut, Batut praznuje.

10 minutes ago, Aleksija said:

sta je crno plemstvo, to nisam cula? :D

ma šta znam, to je poslednji biser mog rođaka koji me redovno bomarduje glupostima, to mi skoro negde poslao nekakav sajt kao krucijalni dokaz postojanja ''crnog plemstva'' 

ja tu glupost na yt naravno nisam odslušala do kraja, pretpostavljam da bi to trebalo da su deo duboke države, šta li :D

Background Picker
Customize Layout