Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Sistem da funkcioniše, trebao bi već prilikom same prijave dati (bar neki okvirni) termin vakcinacije, kao i kasniji uvid u to kako se kotirate na samoj listi po osnovu unetih parametara.
Ipak, te informacije ne možete dobiti ni kada pozovete kol centar.
Ovo. Kurče se po Forbsu veštačkom inteligencijom, a napravili su glupavu web formu i sad rokaju upite nasumično, pa kako koga posluži sreća, kad prođu sve vezare i ovi što voze žutom trakom. Mogli su barem srediti aplikaciju koja uzima u obzir brzinu vakcinacije po gradovima, godište, stanje aplikanta, odabranu vrstu vakcine, pa da bar vidim da se nešto pomera, a ne ovako: prijavio se odmah, vidim da prolazi i ko treba i ko ne treba, ovi što su već revakcinisani uveliko već u bot zoni, a nama ostalima polako rastu uši i nervoza.
  • Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

Izgleda da su prvo distribuirali vakcine opštinama po ko zna kakvom kriterijumu, pa sad na osnovu toga šalju pozive.

Moj utisak je da je organizacija odlična, s obzirom da se to radikod nas(neorganizovane rulje), ali i da su organizaciju vakcinacije sproveli po programu i uputstvima kineskih instruktora, a sada i nadzor njihovih supervizora. Nije moguće da odmah daju termin jer to zavisi od broja vakcina na zalihama. Ono što je poražavajuće je mala zainteresovanost stanovnišva za vakcinaciju.

Pa uzmu i broj vakcina u obzir, i evenutualno menjaju tempom kojim pristižu. A sve je to manje-više poznato unapred, nije neka nevidjena nauka.

Ne mogu ni zamisliti šta oni rade sa ovim podacima i kako ih obradjuju.

Verovatno šalju svakoj opštini i prepuste njima da to manuelno... nemam drugo objašnjenje.

Edited by mraki

1 hour ago, gospa buba said:

govorila sam o hrvatskoj, ljudi su imali pomor u letnje doba i kao posledicu letnjeg doba. mi smo imali po slavama i zurkama. svako se upropashtavao tamo gde je voleo/mislio da mu je bitno. i ovi veseljaci isto, shto luduju u lagumima na stotine, i leti i zimi. planetarno se pokazalo da atmosfersko vreme i godishnje doba skoro da nemaju veze s mozgom. pa me ponavljanje opet iste mantre malo pogodilo :hihi:

sent from bubamoto

57 minutes ago, variola said:

Ja bih još samo podsetio da u početku prijavljivanje na e-upravi i (kao) nije bilo prijavljivanje, već neka vrsta ankete. U mail-u vam zahvaljuju na iskazanom interesovanju. Prijavio sam se prvih dana, više da me imaju u vidu za nekih 6 meseci (50+ god). Onda su uleteli kinezi i "anketa" je postala prijava. Setimo se i menjanja prioriteta od strane države (prvo su vojska i policija bili u vrhu), ali se u svemu tome starijima, naročito onima koji žive van većih urbanih centara, nije potrudilo objasniti o važnosti vakcinacije. 

Stariji koji žive van većih urbanih centara vrlo dobro poznaju važnost vakcinacije, kako ljudske tako i životinjske. Mnogi su i vakcinisani protivu tvog nicka. Onaj kome treba objašnjavati su mladi i urbani, što bi reko Miša Mašina.

10 minutes ago, čekmeže said:

Stariji koji žive van većih urbanih centara vrlo dobro poznaju važnost vakcinacije, kako ljudske tako i životinjske. Mnogi su i vakcinisani protivu tvog nicka.

Da li to onda znači da je recimo od do sada vakcinisanih bar 50% 60+? Ako je uopšte 350k vakcinisanih ljudi tih godina respektabilna brojka? Možda sam u krivu, ali meni ne deluje da je tako. Nešto su brzo došli čak i 40+ na red. Ili su zakazali urbani matorci? :)

jel otišo onaj u tutin?

Samo da se prijavim da sam primio juče i revakcinaciju.

Ovog puta je organizacija itekako zakazala (dom zdravlja Stari Grad, Simina).

Od nas četvoro (moja žena, tašta, tast i ja) samo sam ja dobio sms sa tačnim tajmingom revakcinacije. Da napomenem da sam se ja vakcinisao pola sata posle njih troje tog istog dana. Dalje, moja tašta je primila poziv da ide na sajam da se vakciniše (ne revakciniše) 19. dan posle vakcinacije :laugh:. Toliko o onim vučićevim "majstorima" informatike pera, mika, laza kako ih je već zvao. Naravno tašta taj poziv za sajam/vakcinaciju  iskulirala i mi rešili  da odemo svi zajedno u moj tajming. Ja sam ušao u zakazano vreme gore a ko je došao ranije i ko nije imao tačno vreme za revakcinaciju ostao je  na ulaznom hodniku doma zdravlja, uključujući i moju taštu i tasta. Na drugom spratu me je dočekao opet neki red, i to poveliki, nas 30 otprilike u tom hodniku. Jedna devojka iz crvenog krsta je stajala ispred ulaska u glavni hol a iza nje još 30 ljudi. Priđem, probijem se do nje i pokažem sms da bih trebao da primin revakcinu. Tu skapiram da su ljudi oko mene, do nje, imali zakazano dva sata ranije a još ih ne pušta. Odmah sam se sklonio u stranu i sačekao da prozove moj "tajming".

To se i desilo posle nekih pola sata.

Dalje, morao sam da idem do nekog velikog stola gde su po azbuci poređani formulari svih ljudi koji su pre tačno 21 dan primili vakcinu među kojima sam naravno i ja. Nađem svoj dokument i preuzmem ga da bi sa njim otišao kod doktora na revakcinu. Odmah sam zatražio dozvolu od druge žene iz crvenog krsta da potražim popunjeni formular vakcinacije moje tašte i tasta. Dozvolila mi je i brzo sam ih pronašao. Zatim sam otišao (unazad) do one devojke iz cr.krsta koja ima spisak po vremenu kada treba ko da se vakciniše. Tasta sam pronsšao i on je po vremenu trebao da bude tri sata posle mene. Da napomenem da nije primio nikakvu sms poruku niti mail o tome. Tašta, koja se vakcinisala pola sata pre mene, pre 21 dana, i čiji formular sam našso tamo NIJE uopšte bila na onom spisku kad ko treba da dođe u koje vreme.

Da podvučem samo da su u dom zdravlja dolazili samo ljudi za revakcinaciju i to Samo oni koji su primili vakcinu pre tačno 21 dana.

Na to mi ove žene iz c.krsta onako opušteno kažu "dešava se, nije ona jedina ima ih mnogo". Takođe su mi rekli da uđe zajedno sa tastom u njegovom vremenu i da nema šanse da će ga/ih pustiti ranije. Ok, reko hajde da završim ja tu vakcinaciju pa da vidim dalje šta ćemo. Stojim ispred tih troje vrata i čekam da me prozovu. Prozovu me ja priđem a doktorka mi kaže "gospodine danas je revakcinacija i nema prve vakcinacije".(?) Na to kažem, ok, znam, ja sam se vakcinisao pre 21 dan. A ona kaže "NE ! Niste ! Ovde na dnu formulara nema pečata doktora i nema potpisa ! " WTF? :wacko: Ja u šoku, zbunjen, otkud znam šta su i dali su pečatirali ili nisu, pokažem joj i sms da treba da dođem na revakcinaciju itd...Morate da idete kod doktora da vam odobri revakcinu, reče mi. Onda mi u tom momentu priđe jedna od žena iz c.krsta i uputu me na neke ordinacije sa suprotne strane hodnika. Uđem brzo tamo unutra i sa tom doktorkom porazgovaram gde mi ona kaže opet "opušteno, relax, dešava se, mali nesporazum". :laugh: Naravno priupitala me da li sam se u međuvremenu od vakcinacije razboleo, imao nekih tegoba itd... Potpiše mi to, pečatira i odoh napokon na vakcinisanje. 

Dok se sve to dešavalo tamo gore prošlo je već dva sata. Tast i tašta su sačekali dole u hodniku pri ulazu i ušli posle nešto manje od sat vremena od mog silaska dole. Tada se već gužva raščistila, bilo je još nekoliko ljudi samo.

Sve to zajedno je trajalo gotovo tri sata.

Žena je inače ušla odmah i sve završila jer je lekar ali nije mogla nikako da pomogne roditeljima. Barem je pričuvala dete dok mi nismo završili revakcinisanje.

Tast mi je inače slabo pokretan, ima problema sa kukom te je morao svo to vreme da sačeka dole, jer nisam mogao kolima da ga odvezem kući pa da ga vratim u njegovo vreme, pošto sam i ja gore bio u govnima. Dole je moglo da se sedi, srećom imaju one metalne stolice. Tašta se na sve to nasmejala i rekla da je očekivala ovako nešto. Inače je lekar u penziji, radila je čitav radni vek u hitnoj pomoći.

Napravili su nam ogroman problem jer sam samo ja dobio tačno vreme za vakcinaciju a i to nisu ispoštovali jer nisu primljeni ljudi koji su imali zakazano i do dva sata pre mene. Ovo sa nepotpisanim i nepečatiranim formularima je stvarno no comment. :wacko:

Kasnije sam saznao da je dan ranije (petak) izbila i tuča u tom domu zdravlja jer je neki čovek na silu hteo da se vakciniše (ne revakciniše) iako je izričito napomenuto da je samo revakcinacija. Bila i policija... Obustavili su vakcinaciju na dva sata.

Edited by BlackGeorge

3 hours ago, maheem said:

I još nešto, kada se spominje dobrovoljna vakcinacija - hvalite državu a pljujete ljude koji ne žele da se vakcinišu. 50% tih ljudi odbija vakcinu zaslugom države. 

95% tih ljudi odbija vakcinaciju jer su moroni. U ovom trenutku postoji sasvim dovoljan broj informacija iz kojih um koji razmišlja zdravorazumski, uopšte ne mora biti briljantan, može da izvuče validan zaključak treba li se vakcinisati ili ne, i šta je krajnji rezultat cost benefit kalkulacije.

To što gomila populacije za to nije sposobna ili što je opet gomila sposobnih skrenulo levo kod Albukerkija, opet je najmanja krivica do države. Naravno, ima zavedenih raznim Milama, Nestorovićima i sličnim ološem, ALI, opet ponavljam, DOSTUPNIH informacija je sasvim dovoljno da ko god hoće i želi da upotrebi mozak za konsekventno zaključivanje, mođže to da odradi.

No, i to za nešto može biti korisno, recimo kada neka dobra firma bude radila trijažu potencijalnih zaposlenih, kladim se da će za ozbiljnije kandidate malo kopati i po društvenim mrežama da vide stavove zainteresovanih po tom pitanju te će i pomoću tog kriterijuma odbacivati kandidate koji ne umeju da razmišljaju.

5 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

95% tih ljudi odbija vakcinaciju jer su moroni. U ovom trenutku postoji sasvim dovoljan broj informacija iz kojih um koji razmišlja zdravorazumski, uopšte ne mora biti briljantan, može da izvuče validan zaključak treba li se vakcinisati ili ne, i šta je krajnji rezultat cost benefit kalkulacije.

To što gomila populacije za to nije sposobna ili što je opet gomila sposobnih skrenulo levo kod Albukerkija, opet je najmanja krivica do države. Naravno, ima zavedenih raznim Milama, Nestorovićima i sličnim ološem, ALI, opet ponavljam, DOSTUPNIH informacija je sasvim dovoljno da ko god hoće i želi da upotrebi mozak za konsekventno zaključivanje, mođže to da odradi.

No, i to za nešto može biti korisno, recimo kada neka dobra firma bude radila trijažu potencijalnih zaposlenih, kladim se da će za ozbiljnije kandidate malo kopati i po društvenim mrežama da vide stavove zainteresovanih po tom pitanju te će i pomoću tog kriterijuma odbacivati kandidate koji ne umeju da razmišljaju.

Ako ćemo tako onda treba reći da smo  generalno moronsko društvo i da tu država ne može ništa. Čak ćemo je potapšati po leđima što održava takvu situaciju i koristi se istom.

Nećemo je potapšati naravno, ali to ne menja realno stanje stvari.

Čuo sam za slučaj čoveka koji je preminuo nakon revakcine. kažu da od srca.

E sad, zanima me da li neko prati statistiku reakcija nakon vakcine?

Malo sam računao

Imamo 7 miliona ljudi i 500k vakcinisanih.

Ako je na 7M umrlo 115k, grubo aproksimirajući, na 500k vakcinisanih. matematički je očekivano da umre oko 700 toku prvih mesec dana.

10 minutes ago, dvb-t manijak said:

Čuo sam za slučaj čoveka koji je preminuo nakon revakcine. kažu da od srca.

Jedi, bre, govna.:D Nisi mogao da sacekas tamo negde do kraja sledece nedelje.

I ja sam čuo za jednog što je umro. Nije primio vakcinu uopšte.

Background Picker
Customize Layout