Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Ovo za Vucicevog ujaka prioritet je teska glupos'. U bolnice moze da udje onaj ko ima vezu, slicno je i za Fajzera. A vezu pre imaju "Zuti" nego sns jadnicci.

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

55 minutes ago, dùda said:

ne razumem frku što ide 4500 fajzera u makedoniju da se vakcinišu lekari u crvenim zonama

Kada je tražio Krivokapić za CG pravio se lud

A dobro pitanje zašto baš fajzer koji je daleko teži za transport od kineza ,mada jeftiniji ako je verovati 

8 minutes ago, maheem said:

Zadivljujuća je ovakva fascinacija vakcinacijom kod nas, tj. na forumu.

Ne poštuju se prioriteti. Šta nije jasno?

Ljudi su bez preke potrebe trcali za vakcinom. Sva sreca pa su to zaustavili.

Nisu se ni mere sprovodile kako treba da bi uopste pricali o dobroj drzavnoj strategiji. 

Ovde gde sam sprovode super mere a o vakcinaciji niko ne prica. Nijedna osoba koju poznajem nije vakcinisana do sada i niko se ne zali na to, cekaju ljudi svoj red.

Moj uzorak vakcinisanih poznanika u Srbiji uopšte nije kao Snarcov al to uopste nije ni bitno. Na forumu su se pocele i sulude statistike voditi na osnovu licnog uzorka, sizofrenija neka sta li.

Stoka postajete zbog korone.

ko postaje stoka i zašto si mene kvotovao ?

i gde sam ja izrazila fascinaciju organizacijom ?

ja sam samo rekla da sam bila u opasnoj frci sa živcima i da spadam u one kojima je drago što se ovde pojavio taj jebeni kinez, jer bez njega bi procenat vakcinisanih bio na nivou statističke greške

ko neće. niko ga ne tera da se vakciniše

1 minute ago, aram said:

ne, bre, neki su stoka po sebi i bez korone :D

@dùda ja ne kukam uopšte, ja samo kažem da vakcinacija NIJE dobro organizovana. i naravno da si se vakcinisala i ti i muž, kao i svi ostali ovde koji jesu, i drago mi je zbog vas. ali to ne čini stvari nimalo boljim, osim za vas lično. i ja zaista očekujem da se vakcinacija u srbiji vrlo uskoro skoro sasvim zaustavi
. što kažu, živi bili pa videli, nadam se da nisam u pravu.

ako se vakcinacija zaustavi, to verovatno neće biti zbog manjka vakcina, već što smo stoka zabludela

i ne, opet da kažem, nisam hvalila organizaciju jer nemam podatke o tome kako vakcinacija ide, ali ide tako da nećemo stići do marta a vakcinisaće se svi koji hoće da se vakcinišu ''kineskim eksperimentom''

autorizovanih vakcina nemamo dovoljno, kao što ih nema ceo jebeni svet osim valjda izraela i amera

ja spadam među starije na forumu, a koliko sa pročitala, ovde se masa dosta mlađih vakcinisala

a odgovori mi molim te za bold. kako teo ne čini stvari boljim ? evo ja sam se vakcinisala kineskim smećem i ne mislim da sam ugrozila nikoga, eto ako mi se nekim čudom izgradi imunitet, možda ću doprineti opštoj borbi

malo si mi kontradiktoran. ovamo smo poligon za testiranje a ovamo su stvari loše. a reci mi, gde su to bolje ?

Ne čini organizaciju vakcinacije boljom, to je smisao

3 minutes ago, dùda said:

ko postaje stoka i zašto si mene kvotovao ?

i gde sam ja izrazila fascinaciju organizacijom ?

ja sam samo rekla da sam bila u opasnoj frci sa živcima i da spadam u one kojima je drago što se ovde pojavio taj jebeni kinez, jer bez njega bi procenat vakcinisanih bio na nivou statističke greške

ko neće. niko ga ne tera da se vakciniše

ako se vakcinacija zaustavi, to verovatno neće biti zbog manjka vakcina, već što smo stoka zabludela

i ne, opet da kažem, nisam hvalila organizaciju jer nemam podatke o tome kako vakcinacija ide, ali ide tako da nećemo stići do marta a vakcinisaće se svi koji hoće da se vakcinišu ''kineskim eksperimentom''

autorizovanih vakcina nemamo dovoljno, kao što ih nema ceo jebeni svet osim valjda izraela i amera

ja spadam među starije na forumu, a koliko sa pročitala, ovde se masa dosta mlađih vakcinisala

a odgovori mi molim te za bold. kako teo ne čini stvari boljim ? evo ja sam se vakcinisala kineskim smećem i ne mislim da sam ugrozila nikoga, eto ako mi se nekim čudom izgradi imunitet, možda ću doprineti opštoj borbi

malo si mi kontradiktoran. ovamo smo poligon za testiranje a ovamo su stvari loše. a reci mi, gde su to bolje ?

Postavila si pitanja na kraju posta, zato sam te kvotovao.

Osnovni problem je što srpski IT geniji nisu centralizovali i posložili bazu korisnika po godištima, pa sad stižu pozivi po sumanutoj logici. A mi možemo ovde da se međusobno koljemo do smrti.

2 minutes ago, aram said:

Ne čini organizaciju vakcinacije boljom, to je smisao

ja nigde nisam ni rekla da je organizacija fenomenalna

ja sam samo rekla da sam sretna jer imamo kinesko đubre, eto toliko

a u srbiji da ne se ne ide preko reda, pa dajte molim vas, ko to može i da pomisli, pa to nam je glavni modus operandi

Edited by dùda

1 minute ago, Anonymous said:

Osnovni problem je što srpski IT geniji nisu centralizovali i posložili bazu korisnika po godištima, pa sad stižu pozivi po sumanutoj logici. A mi možemo ovde da se međusobno koljemo do smrti.

nisu se ni ti geniji sami angazovali da rade taj posao

Pa jasno da ti to nisi rekla, te se u tome slažemo. Da u Nemačkoj ima kineske ili ruske vakcine, primio bih je i ja, bez razmišljanja.

2 minutes ago, Joe D said:

Naravno. Sve to je davno trebalo biti pripremljeno, tj. centralizovano. Ovako imamo situaciju da smo mi sa Vračara dobijali uredno pozive, a moja prijateljica 65+ sa Savskog Venca do dana današnjeg nije.

Kako Korona neće skoro da izceszne i verovatno će biti potrebno vakcinisati se jednom godišnje.Bilo bi dobro da naprave vakcinu koja će zahtevati samo jednu dozu . Ovo sa dve doze nije praktično na duže staze .

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

3 minutes ago, Joe D said:

Tacno je da tu ima raznih diletanata koji dobijaju posao preko coveka (stranke), ali svakako bi i njima bilo mnogo lakse da su svi zainteresovani prijavilu zainteresovanosy u roky od par dana. Nekako su mnogo lakse baratali telefonima i kompjuterima kad je trebalo prijaviti zainteresovanost za cuvenih "sto evrica"

48 minutes ago, Lena said:

Evidencija ko je vakcinisan kojom vakcinom postoji. Piše i na potvrdi koja je vakcina u pitanju.

Za testiranje već nije dovoljna samo evidencija, treba sprovesti i neko istraživanje...

E, da, ovo mi je promaklo - koliko je meni poznato, u završnoj fazi testiranja je samo bitno da se veliki broj ljudi vakciniše i da se zna koliko imaju godina, kog su pola i da se ima evidencija o njihovim postojećim bolestima. Onda se prati koliko njih se ipak razboli od kovida i to je to, na osnovu toga se donosi procena uspešnosti. Zato očekujem uskoro ukidanje svih zaštitnih mera u Srbiji.

22 minutes ago, maheem said:

Ne poštuju se prioriteti. Šta nije jasno?

Jasno je da nije tacno. Prioriteti se uglavnom postuju, nije tacno da se ne postuju uopste, to sto nekoliko forumasa ima drugacija pojedinacna iskustva nije argument ni za sta. Imam i ja pojedinacno iskustvo da u mojoj opstini seniori imaju poseban tretman pa ne koristim to kao argument jer je u pitanju opservacija koja na sirem planu ne mora da znaci nista, niti ista govori o tome da li je organizacija dobra ili losa. Sve i da se uopste nisu postovali prioriteti, za mesec dana je vakcinisano tri cetvrtine prijavljenih ljudi i nema nikakvih naznaka da se tim tempom nece nastaviti. To sto bi neko hteo da je pola miliona ljudi ostalo nevakcinisano dok se bas svi lekari i medicinsko osoblje ne uvere bas onako do koske da im nece biti nista od vakcine i dok sindikat policije ne utvrdi da li vakcinacija treba da bude obavezna ili dobrovoljna, zao mi je ali nije relevantno. Pomalo je i sebicno.

Brojke ne lazu a jedina brojka koja je u sustini relevantna je ona koja pokazuje koliko je vakcinisanih u jedinici vremena.

23 minutes ago, Fakundo Sava said:

Kada je tražio Krivokapić za CG pravio se lud

A dobro pitanje zašto baš fajzer koji je daleko teži za transport od kineza ,mada jeftiniji ako je verovati 

govno zvalavo!

jasno, milo i kombinacije sa njim su mu prioritet.

🤮🤮🤮

Background Picker
Customize Layout