Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

1 minute ago, Lena said:

Evidencija ko je vakcinisan kojom vakcinom postoji. Piše i na potvrdi koja je vakcina u pitanju.

Za testiranje već nije dovoljna samo evidencija, treba sprovesti i neko istraživanje...

naravno, pisala sam na brzaka, eno @Frile objasnio, testiranje se prosto ne radi tako

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

12 minutes ago, aram said:

alo, uopšte ne zameram, hvala bogu da si se vakcinisao. samo je prosto tako... svi zaključujemo samo na osnovu ličnog iskustva jer druge podatke nemamo.

Vidi..nema ovde mnogo ljudi koji ce zbog bilo cega pohvaliti ovu vlast, znas to i sam.

Na uzorku familije, prijatelja, foruma pa i jebenog tvitera..najveci i to bas najveci moguci procenat onih koji su zeleli da se vakcinisu je vakcinisan.

Dakle..jebo sam im mater milion puta..uradili su dobar posao oko ovoga.

ne znam. ja i moji nismo.

sent from bubamoto

Ja sam bio dodao Kineza na listu kad sam video ovo:

2020-11-03T104522Z_1116267101_RC2MVJ9LYL

Lik je jedan od bogatijih na planeti, ako može on mogu vala i ja.

On je obrezan možeš i ti :)

4 minutes ago, dùda said:

naravno, pisala sam na brzaka, eno @Frile objasnio, testiranje se prosto ne radi tako

Orban je politicar-populista, u tom kljucu treba posmatrati njegove izjave za unutrasnju upotrebu u Madjarskoj. Njegove izjave su savrseno nebitan argument za bilo sta ovog tipa, taman koliko i Vuciceve oko bilo cega.

26 minutes ago, banksport said:

Ima, nazalost. I trebalo je da to procenjuju doktori na licu mesta, a ne ko zna ko iz e uprave ili, najverovatnije, program. A sto se tice onih koji su cekali da prvo vide rezultate i koji su se pet puta premisljali da li ce americku, rusku ili ni jednu, u pravu si, neka kukaju do leta.

Mislio sam do juce i ja da ima ali je neko napisao nekakav post juce pa sam otisao na prijavu koju sam ja dobio i pokusao da nadjem gde se upisuju hronicne bolesti u onom delu koji popunjava korisnik. Nisam nasao. Verovatno sam gledao povrsno.

17 minutes ago, aram said:

Samo dudi da odgovorim: Orban je lepo rekao da će Mađarska razmotriti uvoz kineskih vakcina kada se u Srbiji završi njihovo testiranje: "Možda reč 'laboratorija' nije prikladna, ali u suštini (Srbija) je to – mesto gde testiraju vakcine oko kojih mi još nismo načisto."

Uostalom, nije morao Orban ništa da kaže - činjenica je da Sinofarm još nije podneo neophodnu dokumentaciju na uvid i analizu svetskoj naučnoj zajednici. Zašto? Uz svu kinesku aroganciju ipak se to protivi duhu koji ovu državu čini trgovačkom velesilom milenijumima. Znači, podneće kada ispitivanje bude kompletirano, a biće kada...
Dodaj na to da Srbija nije dobila Pfizer/BioNTech vakcine od proizvođača, nego opet od kineza koji su kupili 100 miliona doza. A ja verujem da onog trenutka kad Kina dobije zeleno svetlo u EU, Srbija više neće dobiti nijednu jedinu kinesku vakcinu. Tako da je onda sasvim logično što se dozvoljava javno širenje antivakserskih stavova - jer uskoro neće više biti baš tako lako nabaviti vakcine.

vidi, nemam pojma, jeste orban rekao to što je rekao, ne sporim

neka smo kinezima i za testiranje, više me nije briga

meni je dosta bilo neprospavanih noći u vreme kada je srbija brojala 9 k hospitalozovanih od korone i kada  prosto nisi smeo da se razboliš ukoliko ti vučić nije ujak, jer nisi imao gde ako ti ne daj bože zatreba

vakcinisala bih se ( zbog supruga zapravo) čim god, jer mi je bilo frka i to opasno, u tome je poenta

da nije bilo tog kineza, načekali bi se svi onoliko, a meni bi se živci svakim danom tanjili sve više. ja nisam imala nikakvu dilemu

i sad mi više nije jasno

da li kukamo zato što imamo kineza, da li kukamo zato što nismo svi vakcinisani u momentu, da li kukamo zato što nemamo fajzera na tone, da li bi bilo bolje da nemamo tog kineza ?

ne razumem više bogme ništa

Da nisu pustali preko reda, ne bi sad bilo interesovanja za vakcinaciju. Znam cetvoro ljudi koji su se vakcinisali Frajerom preko veze, sto im daje za pravo da seru kako nije dobro organizovano. Ni p od prioriteta.

1 minute ago, dùda said:

vidi, nemam pojma, jeste orban rekao to što je rekao, ne sporim

neka smo kinezima i za testiranje, više me nije briga

meni je dosta bilo neprospavanih noći u vreme kada je srbija brojala 9 k hospitalozovanih od korone i kada  prosto nisi smeo da se razboliš ukoliko ti vučić nije ujak, jer nisi imao gde ako ti ne daj bože zatreba

vakcinisala bih se ( zbog supruga zapravo) čim god, jer mi je bilo frka i to opasno, u tome je poenta

da nije bilo tog kineza, načekali bi se svi onoliko, a meni bi se živci svakim danom tanjili sve više. ja nisam imala nikakvu dilemu

i sad mi više nije jasno

da li kukamo zato što imamo kineza, da li kukamo zato što nismo svi vakcinisani u momentu, da li kukamo zato što nemamo fajzera na tone, da li bi bilo bolje da nemamo tog kineza ?

ne razumem više bogme ništa

Zadivljujuća je ovakva fascinacija vakcinacijom kod nas, tj. na forumu.

Ne poštuju se prioriteti. Šta nije jasno?

Ljudi su bez preke potrebe trcali za vakcinom. Sva sreca pa su to zaustavili.

Nisu se ni mere sprovodile kako treba da bi uopste pricali o dobroj drzavnoj strategiji. 

Ovde gde sam sprovode super mere a o vakcinaciji niko ne prica. Nijedna osoba koju poznajem nije vakcinisana do sada i niko se ne zali na to, cekaju ljudi svoj red.

Moj uzorak vakcinisanih poznanika u Srbiji uopšte nije kao Snarcov al to uopste nije ni bitno. Na forumu su se pocele i sulude statistike voditi na osnovu licnog uzorka, sizofrenija neka sta li.

Stoka postajete zbog korone.

7 minutes ago, maheem said:

Stoka postajete zbog korone.

ne, bre, neki su stoka po sebi i bez korone :D

@dùda ja ne kukam uopšte, ja samo kažem da vakcinacija NIJE dobro organizovana. i naravno da si se vakcinisala i ti i muž, kao i svi ostali ovde koji jesu, i drago mi je zbog vas. ali to ne čini stvari nimalo boljim, osim za vas lično. i ja zaista očekujem da se vakcinacija u srbiji vrlo uskoro skoro sasvim zaustavi
. što kažu, živi bili pa videli, nadam se da nisam u pravu.

i da, pre ću ipak poverovati Orbanu, nego Vučiću. a slične stvari su se mogle čuti i od nemačkih političara...

Edited by aram

c6aaefc3e93f6cda87277ebf320e2a66.jpg

Trebali su Scaniu da angažuju za ovaj paket :lol:

Ne razumem ovu raspravu (tj. razumem, pičkaranje radi pičkaranja). Da podsetim, preko reda se ulazilo prvih par dana i to na poziv nadležnih, dok su mislili da će biti bedan odziv. Čim je počela da se pravi gužva to je stopirano.

S druge strane, meni je uredno stigao poziv iako sam 65-, šta je trebalo da ne odem zato što budale nisu u stanju da centralizuju bazu za Beograd?

2 minutes ago, Anonymous said:

Ne razumem ovu raspravu (tj. razumem, pičkaranje radi pičkaranja). Da podsetim, preko reda se ulazilo prvih par dana i to na poziv nadležnih, dok su mislili da će biti bedan odziv. Čim je počela da se pravi gužva to je stopirano.

S druge strane, meni je uredno stigao poziv iako sam 65-, šta je trebalo da ne odem zato što budale nisu u stanju da centralizuju bazu za Beograd?

Niko ne krivi tebe, već organizaciju. Moraš to da shvatiš. 

A ulazi se i sada preko reda, to je neminovno kod nas.

Edited by maheem

Background Picker
Customize Layout