Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

2 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Baš sam naleteo na NS sajmu kad je bila najveća gužva, red se protezao do semafora. Završio sve za nekih pola sata. Nisu se poštovali zakazani termini, nego ideš na kraj reda i čekaš. Verovatno gomila ljudi koji imaju zakazano popodne došla ranije i napravila haos, a ovi nisu hteli da ih vraćaju. Kad sam izlazio sa sajma, red kompletno nestao.

komšinica mi jutros reče da je juče valjda izbio fajt na sajmu u redu za vakcinu. :D

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

3 hours ago, Strucnjak said:

Ode 4600 fajzera u Makedoniju 😬

Nikom ovo ne smeta? Nikom zbog ovog nisu ugroženi roditelji, deca, zetovi? Red je da braći Makedoncima pomognemo. 

Uostalom, ima se, može se: u ponedeljak u Srbiju stiže 41.000 doza vakcine Fajzer. Nećemo se valjda uzbuđivati kao kad je Vedrana ukrala 2 kineza i ugrozila hiljade života.

Po 100. put, vakcinacija nije tema za kritiku Vučića. Naravno da nije savršeno, ali u Srbiji ništa bolje nije organizovano u poslednjih 30 godina.

Voleo bih da me neko podseti šta je uopšte bolje odrađeno, čak i da se ne ograničavamo na zdravstvo.

Juče sam primio drugu dozu kineza. Organizacija je ponovo bila savršena. Izvinjavam se onim koji su hteli kineza, a nisu još dobili. 

Svoju sebičnost pravdam tim što mi je supruga već 10 dana u Areni, koja je sve punija (+10% juče).

Just now, omiljeni said:

komšinica mi jutros reče da je juče valjda izbio fajt na sajmu u redu za vakcinu. :D

Mene cudi da toga nema vise. Od ovog malog uzorka mojih i porodicnih iskustava sa vakcinacijom i srbovanjem imao sam sledeca iskustva:

1. Imam zakazano za sest a zavrsio sam posao ranije, da me ubacite preko reda. - Ne moze, cekaju ljudi koji su zakazani za ovaj termin. - Pa, sta ja da radim, da setam? - Setaj.

2. Imam u sest a zena mi ima u pet, mozemo li oboje da se sad vakcinisemo? - Moze. (s izrazom lica "hajde u picku materinu").

3. Ko je poslednji u redu, imam zakazano za 10:30. - Ja sam poslednja, imam termin u 10:25. - (ubacuje se kreten) Kakve veze ima ko kada ima zakazano, ovo je Srbija i ulazi ko je dosao ranije.

4. (bar jedno desetak puta) Ja samo nesto da pitam. (izgubi se i izadje posle nekoliko minuta vakcinisan)

Naravno, policijskom organizacijom se sve ovo moze spreciti ali se moze spreciti i civilizovanim ponasanjem ljudi, pa da nema potrebe za pendrecenjem. Ali, kao sto rece onaj dripac pod 3. - ovo je Srbija. Ista ona Srbija koja mu je omogucila da se vakcinise tacno u minut ali on to ne ume da iskoristi zbog sebe i sebi slicnih. I usput sprecava i druge da to iskoriste.

3 minutes ago, omiljeni said:

Pa bilo je par edgy situacija. Uglavnom nikom nije pravo kad mora da stane na kraj onolikačkog reda, pa prvo prošetaju do ulaza 'da se raspitaju'. Tada ih ljubazno osoblje zamoli da se ipak vrate jer 'svi imaju zakazano'. Video sam par uspešnih manevara, uglavnom prevejanih bakica, koje iskoriste trenutak nepažnje vratara i polako leđima uza zid se privuku i šmugnu kroz klizna vrata. Al najjača su mi negodovanja kako je eto vratar neljubazan, a ona je samo htela da pita nešto, ne razmišljajući da taj čovek stoji od jutra na -10 i odgovara na jedno isto pitanje.

Uglavnom, 'revax' sam podneo bolje nego vax. Bodu u malo višu tačku ramena, ali bukvalno ništa nemam da prijavim.

1 minute ago, duma said:

Nikom ovo ne smeta? Nikom zbog ovog nisu ugroženi roditelji, deca, zetovi? Red je da braći Makedoncima pomognemo. 

Uostalom, ima se, može se: u ponedeljak u Srbiju stiže 41.000 doza vakcine Fajzer. Nećemo se valjda uzbuđivati kao kad je Vedrana ukrala 2 kineza i ugrozila hiljade života.

Po 100. put, vakcinacija nije tema za kritiku Vučića. Naravno da nije savršeno, ali u Srbiji ništa bolje nije organizovano u poslednjih 30 godina.

Voleo bih da me neko podseti šta je uopšte bolje odrađeno, čak i da se ne ograničavamo na zdravstvo.

Juče sam primio drugu dozu kineza. Organizacija je ponovo bila savršena. Izvinjavam se onim koji su hteli kineza, a nisu još dobili. 

Svoju sebičnost pravdam tim što mi je supruga već 10 dana u Areni, koja je sve punija (+10% juče).

Ama bre , covece, niko ti ne nabija krivicu sto si se vakcinisao.

Ali nemoj te price "sta je to bolje odradjeno u Srbiji" .

To kao da kazes da je gradski saobracaj dobar jer eto ja sam se juce bez problema odvezao iz blokova do Z.Venca.I seo sam u busu , i sve vreme sedeo.I radilo je grejanje.

I da ponovim organizacija vakcinacije nije samo organizacija na sajmu.

I mene bus vozi ok.Kad ga docekam.

20 minutes ago, duma said:

Kad prodje ova prva faza ocekujem vrlo brzo da u Srbiji zavrsimo kao poslovicni Turci u narodnoj pesmi - vakcina ce pozeljet ramena, al' ramena nidje biti nece. Uveren sam da ce svi koji su se prijavili biti vakcinisani, revakcinisani i upakovani s masnicom do kraja marta, a onda ce vakcine besposleno da cekaju dok ovima koji su se vakcinisali ne padnu antitela za nekih sest meseci ili godinu. Tako da nista nece previse da promeni to sto cemo da posaljemo nesto vakcina u susedne drzave, ciji su gradjani ionako svako malo u Srbiji. Realno jeste bezveze da se dele vakcine okolo dok se u Srbiji ne vakcinisu svi koji to zele i jeste da svi znamo da Vucic to radi da bi se pokazao kao benevolentni lider regiona ali ne mislim da je to toliko bitno. Sve preko 1.5 milion sto se prijavi za vakcinisanje u Srbiji mozemo racunati kao bonus u rangu senzacije. To je pravi problem.

Edited by harper

15 minutes ago, Frank Pembleton said:

Ama bre , covece, niko ti ne nabija krivicu sto si se vakcinisao.

Ali nemoj te price "sta je to bolje odradjeno u Srbiji" .

To kao da kazes da je gradski saobracaj dobar jer eto ja sam se juce bez problema odvezao iz blokova do Z.Venca.I seo sam u busu , i sve vreme sedeo.I radilo je grejanje.

I da ponovim organizacija vakcinacije nije samo organizacija na sajmu.

I mene bus vozi ok.Kad ga docekam.

Zašto je problem reći šta je ovde bolje odrađeno? Odjednom ćemo da se poredimo s Nemačkom. Ne samo vakcinacija, ni zakazivanje ne funkcioniše loše u preko 90% slučajeva. Kod nas je obično loše u 90% slučajeva. Problemi postoje u desetak opština. Kod nas obično funkcioniše u 2-3. 

Kad pomenu bus, baš sinoć sam čekao bilo koji bus više od pola sata (pored Arene gde ih prolazi prilično) i smrzo se samo tako. Molio sam boga samo da me nešto prebaci preko Gazele, a posle par kilometara može i peške. To je Srbija.

4 minutes ago, duma said:

Zašto je problem reći šta je ovde bolje odrađeno? Odjednom ćemo da se poredimo s Nemačkom. Ne samo vakcinacija, ni zakazivanje ne funkcioniše loše u preko 90% slučajeva. Kod nas je obično loše u 90% slučajeva. Problemi postoje u desetak opština. Kod nas obično funkcioniše u 2-3. 

Kad pomenu bus, baš sinoć sam čekao bilo koji bus više od pola sata (pored Arene gde ih prolazi prilično) i smrzo se samo tako. Molio sam boga samo da me nešto prebaci preko Gazele, a posle par kilometara može i peške. To je Srbija.

E vidis ja sam se juce super vozio i ne razumem tvoju kuknjavu.

35 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Video sam par uspešnih manevara, uglavnom prevejanih bakica, koje iskoriste trenutak nepažnje vratara i polako leđima uza zid se privuku i šmugnu kroz klizna vrata.

Vizuelizujem i mrem :lolol:

Mada, meni je mizobabiju definitivno izazvala ona sa snimka iz vremena policijskog sata kad se u 3 ujutru uputila s kolicima u Maksi, usput nahvalila Vučića onoliko u kameru jer im je spasio živote, a onda krenula duž reda (svojih ispisnika) da pita ko će da je pusti, jer ona ima 90 godina.

14 minutes ago, harper said:

Kad prodje ova prva faza ocekujem vrlo brzo da u Srbiji zavrsimo kao poslovicni Turci u narodnoj pesmi - vakcina ce pozeljet ramena, al' ramena nidje biti nece. Uveren sam da ce svi koji su se prijavili biti vakcinisani, revakcinisani i upakovani s masnicom do kraja marta, a onda ce vakcine besposleno da cekaju dok ovima koji su se vakcinisali ne padnu antitela za nekih sest meseci ili godinu. Tako da nista nece previse da promeni to sto cemo da posaljemo nesto vakcina u susedne drzave, ciji su gradjani ionako svako malo u Srbiji. Realno jeste bezveze da se dele vakcine okolo dok se u Srbiji ne vakcinisu svi koji to zele i jeste da svi znamo da Vucic to radi da bi se pokazao kao benevolentni lider regiona ali ne mislim da je to toliko bitno. Sve preko 1.5 milion sto se prijavi za vakcinisanje u Srbiji mozemo racunati kao bonus u rangu senzacije. To je pravi problem.

Ako bude vakcina vakcinisaće se 90% gledaoca Pink i čitaoca Informera. Još kad se Vođa vakciniše i da nalog članstvu ima da se vakciniše onoliko koliko će biti vakcina. U ovo smem da se kladim. 

1 minute ago, Frank Pembleton said:

E vidis ja sam se juce super vozio i ne razumem tvoju kuknjavu.

Seo si u nov autobus i vozač je bio ljubazan? Baš si imao sreće. Ovi su za 7 godina kupili 10 autobusa, bar koliko ja znam.

Ne shvataš da je poenta da se juče nije super vozilo 2% ljudi, a da se uspešno vakcinisalo preko 90% zainteresovanih?

Autobus im došao tačno po redu.

7 minutes ago, duma said:

Ako bude vakcina vakcinisaće se 90% gledaoca Pink i čitaoca Informera. Još kad se Vođa vakciniše i da nalog članstvu ima da se vakciniše onoliko koliko će biti vakcina. U ovo smem da se kladim. 

Seo si u nov autobus i vozač je bio ljubazan? Baš si imao sreće. Ovi su za 7 godina kupili 10 autobusa, bar koliko ja znam.

Ne shvataš da je poenta da se juče nije super vozilo 2% ljudi, a da se uspešno vakcinisalo preko 90% zainteresovanih?

Autobus im došao tačno po redu.

Ne nego ti izdvajas jedan deo i donosis pogresne zakljucke.

I naravno da se nije vakcinisalo 90% zainteresovanih.I da nije kvalitet organizacije vakcinacije, to sto se kroz vakcinaciju oni koji su pozvani brzo provedu kroz samu uslugu, dok imas ogroman broj ljudi koji nisu ni pozvani iako su odavno trebali biti pozvani. Potpuno su pobrkani prioriteti u koje su se kleli i koji su jedan od parametara.

Just now, Frank Pembleton said:

Potpuno su pobrkani prioriteti u koje su se kleli i koji su jedan od parametara.

Koji prioriteti u koje su se kleli? To što nisu prvo vakcinisani vojska i policija?

(Kad smo već o verovanju u to što oni kažu.)

Ako je prijavljeno preko 900,000 i vakcinisano oko 600,000 to nije 90%. Plus kineska vakcina. Jbg. Nije mi jasno da deliš Fajzera koga nema, s ne kineza koga ima na tone.

Pa ne može da deli kinesku, propašće ljudima studija™ zbog nepoštovanja protokola, znaće to već ovi što rade eksperimente. 

da ne pominjemo da ima nekih nas shto nikako da dodjemo na red :hihi:

i samo kukamo :dry:

sent from bubamoto

Background Picker
Customize Layout