Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

@crni. ljudi tako neobuzdano lazu i na jednu i na drugu stranu, da mozesh komotno da zanemarish sve, i oslonish se na sopstveno nagadjanje. bez ikakvih problema.

Edited by gospa buba

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

14 minutes ago, gospa buba said:

radman je realno zaboravio vishe nego shto je gomila koju smo gledali ovih godinu dana nauchila za ceo vek emoji38.pngol:

treba se vakcinisati nekako, i da nas kosmos pogleda da imamo srece planetarno. ako moze.

sent from bubamoto

Vrlo zanimljivo gleda na stvari. Odavde bi bio verovatno poteran 😎

https://www.google.com/amp/s/m.vecernji.hr/amp/vijesti/radman-ako-je-smrtnost-0-05-sto-su-sluzbeni-podaci-onda-ovo-nije-ni-trebalo-zvati-pandemijom-1462414

12 minutes ago, CrniDjordje said:

Smatram sebe covekom od nauke i jesam za vakcinu, medjutim poljuljalo me je to sto mi sestra koja radi u DZ kaze da je 9 od 10 ljudi koji su osoblje, a primili su Pfizerovu vakcinu, imali teske komplikacije. Kazu da je kineska jedina koja je umrtvljen virus, kao one koje smo uzimali kao deca.

Šta znači to teške komplikacije? Od vakcine! Ili primili vakcinu, pa se razboleli od kovida sa komplikacijama. Ja to zaista nisam čuo.

4 minutes ago, Jozef K. said:

Vrlo zanimljivo gleda na stvari. Odavde bi bio verovatno poteran 😎

https://www.google.com/amp/s/m.vecernji.hr/amp/vijesti/radman-ako-je-smrtnost-0-05-sto-su-sluzbeni-podaci-onda-ovo-nije-ni-trebalo-zvati-pandemijom-1462414

Šta znači to teške komplikacije? Od vakcine! Ili primili vakcinu, pa se razboleli od kovida sa komplikacijama. Ja to zaista nisam čuo.

pa nije problem, ako je imao neko reshenje da se ne blokiraju zdravstveni sistemi, kako ne bi pomrlo josh vishe raznorodnog naroda, moze i tako da se gleda.

samo shto to reshenje nije imao niko, a neki su i najebali bash ozbiljno. upravo zbog toga.

kod bolnice kao i kod banke, i svih sistema koji igraju na verovatnoce i stabilnost, nemojte svi odjednom da skochite da trazite svoje. nishta drugo :sad:

Edited by gospa buba

19 minutes ago, CrniDjordje said:

9 od 10 ljudi koji su osoblje, a primili su Pfizerovu vakcinu, imali teske komplikacije. 

:lol: kako da ne. Gluposti. Uostalom, k'o pa da imamo Fajzerovu na raspolaganju..

Smatram sebe covekom od nauke i jesam za vakcinu, medjutim poljuljalo me je to sto mi sestra koja radi u DZ kaze da je 9 od 10 ljudi koji su osoblje, a primili su Pfizerovu vakcinu, imali teske komplikacije. Kazu da je kineska jedina koja je umrtvljen virus, kao one koje smo uzimali kao deca.
A šta su "teške komplikacije"?

.... Shiit has hit the fan!

44 minutes ago, Jozef K. said:

Ko je još ovde proteran zato što lupa gluposti?

Naprotiv. 

Elem, Xiaomi vakcina danas patchovana drugom dozom, što je do mene sve je odrađeno, i ja planiram da konačno isključim ovo sranje iz života.

Sem maske vraćam sve stare navike i planove bez ikakvih restrikcija pa šta bude. 

Nadam se da ću se setiti šta to beše 🙂

Edited by burekuser

Nadam se da ću se setiti šta to beše [emoji846]

Za pocetak 300gr bureka i pola litre jogurta? :D
Gledao sam na N1 naseg najveceg zivog autoriteta glede epidemiologije-prof.dr.Petrovica koji ima 75 godina. Kaze vakcinisao se kineskom vakcinom jer  ima najvise poverenja u vakcinu napravljenu klasicnom, starom metodom, umrtvljenim virusom ali nema nista protiv novih vakcina. Podvukao je da se masovno gresi u terminologiji jer sad svi pricaju o revakcinaciji a pravilno bi bilo da se kaze drugi krug vakcinacije, jer za sad sve vakcine se daju iz dva puta. Znaci puna vakcinacija se izvodi sa dve doze a revakcinacija ce doci tek kasnije
Fajzer Srbija in shambles :fantom:
Just now, Milosh76 said:

Za pocetak 300gr bureka i pola litre jogurta? :D

Na žalost burek odavno smem da jedem isključivo uz controlok.😭 

Podsetio si me da promenim nik. 

milioni ljudi su već primili raznorazne vakcine

jeste, spominje se da su nus pojave koda fajzera, a bogami i kod rusa, nešto jače, ali sve mi to izgleda kao ništa, spram bolesti

jedino je možda upitno za starije i bolesne

neki dan je jedan stariji čovek, treći dan fajzera, proveo u urgentnom centru (novi sad)

za starije izgleda može da bude baš zeznuto, ali ni tu nema pravila, znam za jednu baku u bg, 90+, prekjuče dobila drugu dozu fajzera, sasvim fino podnosi

dakle, jedino tu može da se priča o efekasnosti, ali moja logika je bila, bolje 10% efikasnosti manje, ali čuvam koliko mogu mentalno zdravlje, koje je btw počelo ozbiljno da kašljuca :ph34r:

Moj prvi komša fasovao koronu 15 dana posle prve Xiaomi doze. Sve sa upalom pluća, bio dve nedelje u Mišoviću.

Nema opuštanja, čuvajte se.

Kada je on primio Sinopharm kada je uspeo da bude i dve nedelje u bolnici a kažeš razboleo se 15 dana posle prve doze ?
Vakcinacija Sinopharmom počela pre 3 nedelje .

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

59 minutes ago, CrniDjordje said:

Gde poceti sa komentarisanjem ovog posta... Ako zanemarimo cinjenicu da se pojavljujes niotkuda i bacas nam kosku oko koje cemo da se glodjemo narednih x sati

Da se razumemo.. broj postova i staz na forumu te apsolutno ne ogranicava da komentarises i podelis svoje stavove ali sadrzaj prvog posta ne obecava neku konstruktivnu raspravu.

Za pocetak termin "teske komplikacije" ne moze da se odnosi na samu vakcinaciju vec samo na komplikaciju osnovnog toka bolesti (bilo da je ona akutna kao Covid ili neka hornicna kao sto su hipertenzija, dijabetes itd...) Verujem da mislis na tesku nezeljenu reakciju nakon primanja vakcine.

Onda dolazimo do toga da je potrebno znati definiciju teske nezeljene reakcije a posto je vecina ovde "iz nauke" onda mislim da je red da sve sto pricam potkrepim i odgovarajucim linkovima i  referencama.

FDA definicija teske nezeljene reakcije (Serious adverse event ili SAE) podrazumeva : Smrt, zivotno ugrozavajuce stanje, hospitalizaciju, invaliditet ili trajno ostecenje, kongenitalni defekt ploda (ako je trudnica dozivela SAE, i jos neke stvari (teska alergijska reakcija pracena bronhospazmom, neke poremecaje krvne loze...)

link sa detaljnim objasnjenjima je ovde https://www.fda.gov/safety/reporting-serious-problems-fda/what-serious-adverse-event

Dalje ... na uzorku koji imas 9/10 ljudi je imalo teske nezeljene reakcije na vakcinu sto znaci da ili je Fajzer totalno nebezbedan (a ne bi dobio zeleno svetlo za registraciju da je tako) ili se malo preteruje od strane osoblja u DZ u proceni tezine nezeljene reakcije.

Drago mi je da jesi za vakcinu i nadam se da ces krenuti u proces imunizacije jako brzo i podeliti svoja pozitivna iskustva ovde

Disclaimer:

Supruga primila Fajzera i imala jedan dan temp oko 38 i osecaj malaksalosti i umora posle druge doze u trajanju od 24h. U njenom okruzenju mozda nekih 50 posto ljudi proslo sa tim simptomima a druga polovina bez simptoma ili sa nekim blagim diskomforom.

Ja dobio kineza i 36h posle druge doze bez ikakvih simptoma ili nelagodnosti, posle prve doze blaga nelagodnost u vidu bubnjanja u usima od 2 dana (i osecaja da mi buka nesto vise smeta nego obicno).

Jutros u 10h prijavio kevu (78), u 14h stigla potvrda sa terminom za sutra u 19h...NBGd

Za pocetak 300gr bureka i pola litre jogurta? biggrin.png
zar je to bilo deficitarno?

drugo, jogurt je lek za bolestan burek :hihi:

sent from bubamoto

Background Picker
Customize Layout