Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Opet neredi u nizozemskoj protiv policijskog casa.

• Replies 16.5k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dankan Ajdaho
    Dankan Ajdaho

Pokušaj da uključiš mozak, ukoliko postoji gram mogućnosti za to. Ako u toj praznini između ušiju, u toj praznini koja odzvanja postoji makar neki misleći deo, pokušaj da ga uključiš.   Moja

• gospa buba
    gospa buba

draga, zato i jeste inicijalna ideja vakcinacije bila da bez izuzetka primi svako ko moze, ma kako superiornim smatrao svoje zdravlje i sposobnosti. na velikoj populaciji se po pravilu pokaze da je on

• ljudi vakcinisani u mitrovici bez ikakvog problema, ništa ih niko pitao nije, nije bilo ni reda   posle svega na sajmu, potpuno šokirani i kažu kao da su u drugu državu došli    za

Posted Images

1 hour ago, Kampokei said:

Prvo Handelsblatt, a sad i Bild javljaju da vakcina Astrazeneca ne radi posao za starije od 65. Bild kaze da ce onda i EU dozvola biti ogranicena na mladje od 65. Ovo mi sve zvuci podosta neverovatno, a nadam se da nije ni istina. Ali stosta u vezi sa ovom vakcinom od samog pocetka nije jasno.

:covid19::covid19::covid19:

4 hours ago, Anonymous said:

I plaćene. Teško da bi kompanije ušle u toliki rizik sa istraživanjem vakcine da im države nisu tresnule kintu za to.

Evo baš sam sad gledao emisiju Report na RAI oko vakcina i celog skandala koji polako izlazi na videlo.

Izmedju ostalog su rekli da je Pfizer Biontech samo od nemačke Vlade dobio 300 miliona EUR za istraživanje, plus oko milijardu od Evropske komisije. Moderna je dobila oko 1,5 mlrd USD od američke Vlade.

Ispostavlja se sad da je metodologija triala bila loša, jer su kod procenjivanja procenata efikasnosti uzimali iz grupe sa pravom vakcinom i iz placebo grupe samo simptomatične slučajeve zaraze, a nisu brojali i asimptomatične koji su za zaražavali posle primljene vakcine. Plus, nisu uopšte radili tampone(dakle nisu mogli da uhvate asimptomatične). Da su računali i asimptomatične, efikasnost bi bila manja od 70%. Umesto što su prijavili kao Pfizer samo 8 slučajeva iz grupe sa vakcinom, i 120 iz grupe placebo. 

Onda je bilo i priče o tome kako su pritiskali EMA da odobri Pfizer i Modernu, iako su u EMA utvrdili recimo da Pfizer ima velike probleme u proizvodnji, jer je procenat neoštećenog RNA u laboratorijskom uzorku bio oko 78%, a u komercijalnom uzorku manje od 54% i razne druge stvari, kao na primer da se uopšte nisu bavili aspektom da li će vakcine da sprečavaju i prenos virusa, da praktično nemaju podatke o tome kako deluje na osobe mladje od 18 godina(tek sada su počeli trials) ali svejedno morali su pod pritiskom da odobre. Ah, da, po ugovorima koje imaju sa državama, u slučaju kontraefekata ili štete na ljudima koji primaju vakcine, štetu će plaćati države a ne proizvodjači, što je svojevrsna svinjarija.

Vakcinu AstraZeneca i dan danas ne odobravaju, iako imaju bolje trial data, verovatno zato što kvare biznis, jer kompletan tretman (dve doze) Astra Zeneca vakcine košta 6 Eur, a kompletan tretman Pfizer-a košta 36 EUR. Plus je Astra Zeneca i javno priznala da su slučajno otkrili da se kod druge doze može dati upola manje vakcine i da je svejedno delotvorna, i da su prijavili pravu efikasnost, što je negde oko 75%.

Sve u svemu, Pfizer je recimo obezbedio prihod od 20 milijardi EUR u toku 2021. 

sve u svemu, u problemu smo kako god da se okrene

Znaci ako si protiv vlasti za tebe nema vakcine? More mamicu vam hohstapersku, i onu lopovsku! Jao bre narode, probudi se vise...

710bce8654bc7aefc5fc982970de6756.jpg

Opa..........Italijani sve glasnije hoće da odobre Sputnik V, jer izgleda da su objavljeni radovi i podaci koji pokazuju dobar kvalitet vakcine. Traže da EMA odobri Sputnik V, ili će oni sami da odobre i naprave dil da uvoze rusku vakcinu. Vidi, vidi.............I da, ruska vakcina košta 5 EUR za kompletan tretman.

Edited by Tresko

da li jos neko od vakcinisanih kinezom ima temperaturu? nije nista alarmantno, rekli su da je moguce, samo ja ne znam nikoga vise osim sebe :)

Vakcinisni moja žena, ja, tast i tašta (njih dvoje imaju preko 75 godina). Niko nema tempreraturu, moju ženu juče samo malo bolila ruka i to je to. 

5 minutes ago, Tresko said:

Opa..........Italijani sve glasnije hoće da odobre Sputnik V, jer izgleda da su objavljeni radovi i podaci koji pokazuju dobar kvalitet vakcine. Traže da EMA odobri Sputnik V, ili će oni sami da odobre i naprave dil da uvoze rusku vakcinu. Vidi, vidi.............I da, ruska vakcina košta 5 EUR za kompletan tretman.

pa rusi nisu u stanju da naprave dovoljno vakcina ni za sebe a kamoli za izvoz, zato i traže partnere po celoj evropi za zajedničku proizvodnju

Ovo sa asimtomaticnim je opste poznata stvar.

Oksfor je uzimao brisove na nedjeljnom nivou i ustvrdio jos 80 asimtomaticnih slucajeva uz 131 simtomaticni.

Efikasnost takodje pada ako se uzmu u obzir simtomaticni

Farmaceutske kuce moraju da saradjuju sa drzavama jer te drzave odrzdjuju koji ce lijekovi biti refundirani preko socijalnog a koji nece. To se narociro odnosi na EU. 

Ako je ovo sto je Tresko napisao tacno, Pfizer bi trebao imati velike probleme u EU sledecih godina.

25 minutes ago, Jumanji said:

Znaci ako si protiv vlasti za tebe nema vakcine? More mamicu vam hohstapersku, i onu lopovsku! Jao bre narode, probudi se vise...

710bce8654bc7aefc5fc982970de6756.jpg

Umesto dnaas mogli su da napisu informer.Neverovatno koliko jedu govna (s oprostenjem)

Svakakve priče se sada pojavljuju. Šuma informacija koja je pratila virus sada prati vakcine. 

Lično trenutno samo pratim Izrael, pošto jedino oni ozbiljno vakcinišu, i to jednom vakcinom. 

3 minutes ago, borris_ said:

Farmaceutske kuce moraju da saradjuju sa drzavama jer te drzave odrzdjuju koji ce lijekovi biti refundirani preko socijalnog a koji nece. To se narociro odnosi na EU. 

Ako je ovo sto je Tresko napisao tacno, Pfizer bi trebao imati velike probleme u EU sledecih godina.

Pa to, diže se ogroman bes. A najveću svinjariju u svemu ovome su napravili Nemci, sa onom njihovom firmom Curevac koja se bavi tehnologijom mRNA i , i u suštini sve države su morale da potpisuju i ugovor sa Curevac-om u početku jer su oni trebali da prvi isporučuju vakcine, uzeli su strašne pare unapred, a nisu još isporučili ni jednu vakcinu. To je toliki blam, da su ugovori pokriveni državnom tajnom, i samo taj sa Curevac koji je objavljen je toliko izredaktovan, da praktično ne možeš da pročitaš ništa osim imena firme.:D

1 minute ago, Tresko said:

Pa to, diže se ogroman bes. A najveću svinjariju u svemu ovome su napravili Nemci, sa onom njihovom firmom Curevac koja se bavi tehnologijom mRNA i , i u suštini sve države su morale da potpisuju i ugovor sa Curevac-om u početku jer su oni trebali da prvi isporučuju vakcine, uzeli su strašne pare unapred, a nisu još isporučili ni jednu vakcinu. To je toliki blam, da su ugovori pokriveni državnom tajnom, i samo taj sa Curevac koji je objavljen je toliko izredaktovan, da praktično ne možeš da pročitaš ništa osim imena firme.:D

Od pocetka ove korone sve ove bogate zemlje su samo jos jednom dokazale da nije glad u svetu sto ne mozemo da nahranimo siromasne vec sto ne mozemo da nahranimo gladne.

Nikada im dosta.

Background Picker
Customize Layout