Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

U roku od pola godine (bar 2-3 meseca posle) primiti bezobzirno.

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Kakav nam je protokol za ljude koje je korona okrznula asimptomatski ili baš lako...
Da izmere antitela pa vide rezultat ili da se roknu bez obzira?

... Shiit has hit the fan

na 2.5 - 3 cu se prevakcinisati bezobzirno, kao shto kaze kolega [emoji38]ol:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Radi se o čistoj logici. Fajzer i Moderna ciljaju ISKLJUČIVO spajk protein.

Umrtvljeni virus opet po definiciji mora davati širu zaštitu.

Fajzer i Moderna su apsolutno dominantni što se Vuhanske varijante tiče dobrim delom i protiv Delte. Ali protiv Omikrona, sa tolikim brojme mutacija, čista logika govori da čitav umrtvljeni virus daje širi spektar imunog odgovora na tu vrstu pretnje.

ja se izvinjavam, oko chega (cemo da) se sad svadjamo, izmiche mi? [emoji38]ol:

11 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Radi se o čistoj logici. Fajzer i Moderna ciljaju ISKLJUČIVO spajk protein.

Umrtvljeni virus opet po definiciji mora davati širu zaštitu.

Fajzer i Moderna su apsolutno dominantni što se Vuhanske varijante tiče dobrim delom i protiv Delte. Ali protiv Omikrona, sa tolikim brojme mutacija, čista logika govori da čitav umrtvljeni virus daje širi spektar imunog odgovora na tu vrstu pretnje.

omikron ima mutacije i van s proteina.

samo miimalan pad kod kineskih vakcina za delta varijantu u odnosu na vuhansku bi mogao da potvrdi hipotezu o siroj zastiti - a on je bio itekako znacajan.

Znači u vezi onoga pitanog, ovaj što je preležao može kad oće ili da čeka 2 meseca?

omikron ima mutacije i van s proteina.
samo miimalan pad kod kineskih vakcina za delta varijantu u odnosu na vuhansku bi mogao da potvrdi hipotezu o siroj zastiti - a on je bio itekako znacajan.
Pa jel bolje fajzer ili kineska?

Toliko su dobre sadašnje kineske da su na kraju i oni razvili svoju iRNK.

Vest od 12.11:

China has approved trials for the use of a domestically developed mRNA Covid-19 vaccine as a booster shot — a development that could widen the options for China’s vaccination campaign.

The Ministry of Science and Technology said it had approved clinical trials on the efficacy and safety of using the vaccine, which uses advanced genetic techniques to trigger an immune response, on adults who have already been given vaccines made using inactivated material from the coronavirus.

The vaccine, ARCoVax, was jointly developed by the Academy of Military Medical Sciences, Suzhou Abogen Biosciences and Walvax Biotechnology. It is being tested in global multi-site final stage human trials, which hope to recruit about 30,000 participants. Trial participants in Mexico were inoculated in September and in Malaysia last month.

https://www.scmp.com/news/china/science/article/3155739/china-approves-trials-using-mrna-vaccine-booster-shot

Edited by vememah

ILcUYaM.jpeg

11 minutes ago, vememah said:

ILcUYaM.jpeg

tradicionalna kineska mrna medicina.

ja ne znam zasto kod nas u poslednje vreme dolaze ljudi samo da se svadjaju, kad svi lepo mozemo da budemo drugari :sleep:

Ehhh kako lepe srece da smo mi neka vecina u Srbiji :sad:

ja ne znam zasto kod nas u poslednje vreme dolaze ljudi samo da se svadjaju, kad svi lepo mozemo da budemo drugari [emoji99]
zato shto je jak babl uvek izazov :hihi:

1 hour ago, gospa buba said:

ja se izvinjavam, oko chega (cemo da) se sad svadjamo, izmiche mi? emoji38.pngol:

Na ovoj temi, ni oko čega.

Svako ko dođe ovde da flejmuje ili sa visine propagira nekakvu manjinsku mudrost koja nije dostupna običnim smrtnicima. biće pedaliran ekspresno.

20 minutes ago, gospa buba said:

zato shto je jak babl uvek izazov :hihi:

mozda je njima zanimljivo, ali je ovom bablu to vec postalo dosadno. ili bar bablu koji se sastoji od mene :D