Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

46 minutes ago, Duhovnost, ljubav i med said:

Јел наши дају Спутњик као бустер? Јел неко примио? Питам због "двокомпонентности" те вакцине, ако дају једну компоненту за бустер, "распарују" комплет. 

Nešto si ti tu prezupčio.

Sve koje su dvodozne su po istoj toj logici "komplet". A to što su kod SV upotrebljena  dva različita adenovirusa kao nosači, to upravo to i znači. Nosači su različiti a ne nikakve  komponente.

ok, posle dva zeca,  shta smo reshili da ja treba da primim i dje to ima, pre nego shto pokupim i omikrona negde u svom burnom zivotu :dry:

poshto brbana nije uvela kovid pas za frizera, male su shanse da ce do ponedeljka, pa ako ne pokupim novog soja tamo, za shta su male shanse sada, ja bih se apgrejdovala do nove godne u tom smislu. ne da mi se akati oko antitijela, ko ih jebe, ionako cu 2022 opet biti bolesna :dry:

i gde je pilence da kaze svoju rech o tim mojim planovima, tad ce mi biti blizu 3 meseca od poslednjeg kovida  :lolol:

Edited by gospa buba

10 minutes ago, dùda said:

Nosači su različiti a ne nikakve  komponente.

То је општеприхваћена терминологија око Спутњика, компонента 1 и компонента 2, нисам ја ту ништа смишљао.:sad: Иначе, нашао сам одговор око Спутњик бустера. (у атачменту је)

5 minutes ago, gospa buba said:

ok, posle dva zeca,  shta smo reshili da ja treba da primim i dje to ima, pre nego shto pokupim i omikrona negde u svom burnom zivotu :dry:

У истој сам ситуацији, највероватније ћу трећу Астру (мада, не журим се) , а алтернатива ми је Спутњик, као најсличнија Астри.

Screenshot_2021-12-07-17-50-43-262_com.android.chrome~2.jpg

38 minutes ago, gospa buba said:

poshto brbana nije uvela kovid pas za frizera, male su shanse da ce do ponedeljka, pa ako ne pokupim novog soja tamo, za shta su male shanse sada, ja bih se apgrejdovala do nove godne u tom smislu. ne da mi se akati oko antitijela, ko ih jebe, ionako cu 2022 opet biti bolesna :dry:

i gde je pilence da kaze svoju rech o tim mojim planovima, tad ce mi biti blizu 3 meseca od poslednjeg kovida  :lolol:

izni fajzericu

ja bih mozda i neku drugu, em se nudi, em nije zabranjeno [emoji38]ol: (ovo je bilo namenjeno duhovnom medu)

a zashto ne modernu (renne)

sent from novi mnogo jak bubamoto.

pa nij eti izbor

ili fajzerica ili ona što je moderna

šampona nema kod nas

od kad ima moderne kod nas? nije bilo kad smo primali prvu

On 4.12.2021. at 0:23, vememah said:

Moderna posle dva AZ kod osoba <70: 35,5 hiljada za antitela, 228 za T-ćelije

Moderna posle dva Fajzera kod osoba <70: 44,5 hiljada za antitela, 143 za T-ćelije8

То би значило потврду да Астра, у погледу Т-ћелијског имунитета надмашује и фајзер и модерну. :cool:

14 minutes ago, levi said:

od kad ima moderne kod nas? nije bilo kad smo primali prvu

Od početka novembra otprilike. Nekoliki smo se modernizovali u poslednjih par nedelja.

pa odlično, onda ću i ja verovatno tu totalno modernu majke mi, posle dve astre

1 hour ago, booyaka said:

Meni ovo liči na propagandu za kinesku i rusku vakcinu.

i meni liči, ali opet, gledam UAE

oni su sad maltene čisti, jer ako na cca 387 k testiranih, pronađu samo 62 pozitivna, onda je to, to

umrlih nula

oni su mislim mahom vakcinisani  sinofarm,sinofarm, fajzer, ali u ogromnom broju, pišu 100 % sa jednom dozom i 90,74 % sa dve

verovatno se to odnosi na populaciju preko 18, nisam baš sigurna

52 minutes ago, levi said:

pa odlično, onda ću i ja verovatno tu totalno modernu majke mi, posle dve astre

Malo je konfuzno još uvek čini mi se, ja se bocno u Batutu, prvo mi rekli da nema Moderne, pa posle rekli da ima i dali mi. Sokrata vratili tj. poslali na zakazivanje, kao mora da se skupi određen broj (nekolike doze se daju iz jedne bočice, pa dok se skupi koliko treba, da se ne baca)... Novobeograđani činimiske prijavljivali da je u DZ u 44tom (?) ima uvek, još mi neko reče za Siminu... Valja se raspitati, mada sam ja samo banuo i ubolo me :happy:

svakako cu u 44, pa shta bude. prethodno cu pitati po telefonu.

sent from novi mnogo jak bubamoto.

t76kW2y.png

Kakav nam je protokol za ljude koje je korona okrznula asimptomatski ili baš lako...
Da izmere antitela pa vide rezultat ili da se roknu bez obzira?

... Shiit has hit the fan