Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Poslao i A1.

46 minutes ago, dùda said:

Taj sms iz Batuta nema veze sa realnošću. Šalju ga redom. Ja ga dobila nakon što sam već uveliko primila treću dozu.

Dobio sam ga i ja (jer imam MTS prepaid broj), kao neko ko nema nista sa vakcinacijom tu.

I meni stigao SMS iako sam busterovan, zeni stigla dva.

A na fejsbucima se gospoda u komentarima sablaznjava ovom najnovijom drskoscu, "NECUVENO!!111"

9 minutes ago, Caligula said:

I meni stigao SMS iako sam busterovan, zeni stigla dva.

A na fejsbucima se gospoda u komentarima sablaznjava ovom najnovijom drskoscu, "NECUVENO!!111"

Na fejsbucima se šeruje "Neka Batut umesto nama, pošalje sms-ove za bolesnu decu" 

Ne valja kad ne salju, ne valja kada salju... Vidi se da su nam ovi orkovi zaista braca. Srbi su kontrasi vazda bili :)

Edited by Friend

Veća slika ispod:

FE4ISdYXsAgqnCn?format=jpg&name=medium

Letonija ima 62% potpuno vakcinisanih u odnosu na celu populaciju.

Po današnjim podacima od novozaraženih 38,5% je bilo potpuno vakcinisano, a od umrlih 15%.

Tj. kad okrenemo i izrazimo po nevakcinisanima, njih je 38% u celoj populaciji, među novozaraženima ih je 61,5%, a među umrlima 85%.

An additional 1,294 new cases of Covid-19 infection were added to Latvia's total on November 23, according to the latest figures from the Disease Prevention and Control Center (SPKC).
Of the new cases, 794 cases were unvaccinated persons, or persons not fully vaccinated, and 499 were fully vaccinated. The total number of cases detected since the start of the pandemic now stands at 247,758. 
Of the 13,477 tests carried out in the past 24 hours, 9.6% were positive. The 14-day cumulative morbidity rate per 100,000 population fell slightly from 751.0 Monday to 742.6 Tuesday.
Unfortunately, 40 more Covid-related deaths were also confirmed Tuesday. All of the victims were aged over 40 years. Six of the fatalities were fully vaccinated individuals. As a result of the latest deaths, the total death toll since the start of the pandemic has passed the 4,000 mark and now stands at 4,007.
Monday data show 1,106 patients being treated in hospital with 184 patients displaying serious symptoms.

https://eng.lsm.lv/article/society/health/latvias-covid-19-death-toll-passes-4000.a431288/

Koronu imao pre godinu dana, u novembru 2020.
Vakcinisan 2. dozom u maju 2021 (pre 6 meseci).

Rezultat antitela 1630 na granicnoj vrednosti od 33.8, dakle ~50x vise

image.png.31c52c1ae04251f740ce6519372c02c7.png

Ili fajzer jos nije izvetreo, ili sam usput bio u kontaktu s koronom a nisam reagovao (ili bar nisam preterano reagovao, imao sam jedan period pre 2 nedelje gde sam kasljuckao jer mi se slivala sluz iz nosa, ali bez temperature ili nekih jacih simptoma.. niti malaksalost, ni glavobolja, niti zamor niti nista s obzirom da sam pesacio po 18-20km dnevno u tom periodu 3-4 dana uzastopno).

Sta god da je od ova 2, citam kao dokaz da vakcina radi posao.

Trecu dozu planiram kad za novogodisnje praznike dodjem u Srbiju.

Verovatno si dobar, ali nemoj se slepo oslanjati na AT rezultate. Sestra 6 meseci posle fajzera imala 45x limit, pa se zarazila posle mesec dana (a rezultat antitela joj bio izgovor da ne žuri sa busterom). Prošla je poprilično blago doduše.

Inače ja sam 6 meseci posle Kineza imao 37x limit, al sam odmah primio buster fajzera.

2 hours ago, dùda said:

Taj sms iz Batuta nema veze sa realnošću. Šalju ga redom. Ja ga dobila nakon što sam već uveliko primila treću dozu.

To mi je jasno nego razmišljam da li da rizikujem da odem napamet kad meni odgovara pa da rizikujem da mi ne daju Modernu i da čekam u redu dugo, ili da tražim da zakažem Modernu i lokaciju ali da mi uvale termin koji mi ne odgovara. 

@Spooky
Ne oslanjam se bas puno na rez.
I dalje ja nosim masku gde god krenem, i ne obicnu nego KN95 ili FFP2 masku.. i nosim onaj losion za pranje ruku stalno sa sobom, pa koristim ako nemam gde ruke da operem.. 
U grad i ne izlazim, ponekad negde s drustvom na otvorenom, ili gde nema bas guzve u zatvorenom prostoru.
E sad, sto se zadesilo da sam imao par putovanja tamo-vamo gde bas nisam mogao da isteram ljude iz aviona/busa je druga stvar.
Ovo sam uradio da malo umirim sebe, a busterovao bih se ja odmah, nego je ovde u PL cirkus objasniti da si vakcinisan i revakcinisan u Srbiji i da zelis samo buster dozu od njih.
Drugar koji je astrazecovan u Srbiji se jos vrti od klinike do klinike da se busteruje.. treba mu uput od lekara ili tako nesto.. vozaju ga.. tako da cu ja to uraditi prve nedelje januara kad stignem kuci u SRB.

58 minutes ago, Valkyrie said:

To mi je jasno nego razmišljam da li da rizikujem da odem napamet kad meni odgovara pa da rizikujem da mi ne daju Modernu i da čekam u redu dugo, ili da tražim da zakažem Modernu i lokaciju ali da mi uvale termin koji mi ne odgovara. 

Imas Modernu u DZ u Bloku 44. Bez zakazivanja, nema guzve..

20 minutes ago, vememah said:
Evo poređenja zemalja EU po trenutnoj stopi smrtnosti kao odnosu 7-dnevnog proseka broja umrlih i 7-dnevnog broja slučajeva pomerenog unazad za 10 dana, kao i po ukupnom broju datih doza - od zemalja sa smrtnošću većom od 1% sve su u donjoj polovini tabele, osim Mađarske (koja je koristila i Sinofarm i Sputnjik), koja je tačno na sredini.

yqHpKN7.png

Jos ne mogu da se naviknem da nema vise UK na ovim EU grafikonima/tabelama...

/off

3 minutes ago, jms_uk said:

Jos ne mogu da se naviknem da nema vise UK na ovim EU grafikonima/tabelama...

Imaš linkove, samo dodaš zemlju koju hoćeš, to ti je dva klika. Namerno sam stavio samo EU da bi bilo uporedivo s onim što je Evropska komisija tvitovala.

Edited by vememah