Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

1 minute ago, pbg12345 said:

@namenski ubijas temu potpuno

sta god da je poenta bilo bi lepo da nastavite na drugom mestu

Ma jok, nego se grcim da ustedim odlazak kod lekara, pa reko' da to obavim ovde... ;)

I, zajebi me jednine u ubivanju teme: okacilo se pravovernihtm onoliko, shala shalu stize...

tebe znam, uzdam se u razum :fantom:

naravno da ova tema nije zamena za odlazak kod lekara, ali nekima ili makar meni sluzi da pokupim neke meni bitne informacije

uz punu svest jel da je ovo internet forum i sve sto ta cinjenica nosi sa tim

nemam vremena, znanja, a vala ni zelje da provodim sate i sate i informisem se na sve strane

cak i na ovom forumu covid teme citam vrlo selektivno

ovo sto vi pisete poslednjh nekoliko strana nije ono cemu je tema namenjena, vec neko licno nadjebavanje, koje je em dosadno, em se moze voditi gde god vam volja sirem foruma, ne mora bas ovde jebemu

3 minutes ago, pbg12345 said:

tebe znam, uzdam se u razum :fantom:

E, nas'o si uzdanicu... :D 

U pravu si, otisao.

7 hours ago, bradilko said:

meni rekli 3 bez alkohola 😂

da preciziram, prva dva puta kinez jer nije bilo druge. tj bila je astra ali kao moram da pijem kardiopirine i bla bla. mozda sam se i malo sasrao ( imam neki krvni sud veci u lubanji) iako nije zvucalo realno da se jedni englezi overavaju astrom a da toliko ne valja. bile su razne informacije tad. ako se secam i neke iz reda pristojnih drzava su zabranjivale astru ili ogranicavale uporabu iste.

cim se pojavio pfajzer izdao sam kineza

cak sam se osecao malo i kao pickica zaostala sto nisam uzeo astru. kinez je bio protiv svih mojih rezona. u svakom slucaju verujem vise kontrolama medikamenata  u demokratskom svetu nego kinesko ruskim  lekovima obavijenim tajnama. ipak u tom trenutku mi je bilo jednostavnije da uzmwm kineza. pre toga sam i imao antitela bukvalno i ne znajuci da sam imao koronu.

danas posle pfajzera sam spavao do 1 posle ponoci. mozda sam bio umoran od pesacenja sa psom i suncanja. malo boli rame i to je sve za sad. ako ujutro dobijem temp i kostobolju eto slobodnog dana 😂

Ja sam se posle ovog trećeg Fajzera sutradan osećao kao da me udario tramvaj. Ruka me bolela, kolena su me bolela, umoran sam bio do zla boga. Prespavao pola dana i sutradan kao nov.

43 minutes ago, vememah said:

Edited by Zis

Kakvi su ovo sms-ovi od Batuta? Sad se uvodi sms prijava za vakcinaciju kad bilo ko može otići i vakcinisati se bez prijave i čekanja u redovima?

I sve to dok po najgledanijim tv emisijama, udarnim propagandnim pesnicama ovog režima prostor dobijaju ortodoksni antivakseri.

Zaista zvuči kao jedna vrlo ozbiljna strategija za vakcinaciju i borbu protiv virusa.

Edited by mraki

i ja danas dobio dva komada

Ja dobio dve prošli utorak, prijavio se, ni pisma ni razglednice.

Danas dobio još dve. :isuse:

Ja se vakcinisala trecom dozom jos pre skoro 2 meseca. Danas stigle dve poruke 

To je sve "alibi šema"...
Evo mi smo sve uradili, šta hoćete više!
Koliko su odvratni...

... Shiit has hit the fan

Evo i meni danas dođe poruka od Batuta, a uredno sam trocepljen, bas me iznenadi iskreno.

24 minutes ago, Avatar said:

Evo i meni danas dođe poruka od Batuta, a uredno sam trocepljen, bas me iznenadi iskreno.

I meni (posle treće). Mislio sam da imaju nekakvu bazu vakcinisanih pa se potkrala greška ali je ovo očigledno upućeno svima. Možda neko dovoljno sluđen zaključi da je vreme za četvrtu.

Radio Rocheov (po treći puta) AT na spajk korone u petak, po prvi puta rezultat ispod gornje granice merljivosti (248.1), referentna tačka 0.8.

Do sada dva Fajzera. Tako da nameravam oko 20. decembra da se busterujem Modernom.

BTW, prošle nedelje (utorak) konačno sam uspeo da odvedem na vakcinaciju tasta (Zagreb). On je teško pokretan (kukovi) pa zato do sada nije vakcinisan, a punkt za vakcinaciju se otvorio na 100m od njegovog ulaza.

Čekali smo jedno desetak dana od otvaranja da popusti gužva, ali jok, nikad manje od 100-150 ljudi ispred. Na kraju sam sa nalazima otišao kod lekara i rekao da ne može da stoji i čeka, no uprkos tome, na jedvite jade smo se probili i još čekali 40 minuta jer je pao sistem. Koji i inače (čujemo od ljudi) je tragikomično urađen - upis jednog čoveka za vakcinaciju traje između 10-15 minuta.

Kompletna organizacija vakcinacije u HR je daleko daleko daleko lošija no ovde.

Da li je neko imao komplikaciju, konkretno oticanje limfnih čvorova posle Fajzera ili Moderne?

Ono malo što sam guglao kaže da može(kao i posle bilo koje vakcine) i to najčešće 10ak dana posle doze ali može i kasnije, i da traje oko nedelju dana.

Meni bogami prošlo mesec i kusur od bustera i skoro mesec od četvorovalentne vakcine za grip i počelo da otiče ispod leve miške, za sad stoji na veličini manjeg oraščića, pozicija drugi ili treći podpazušni čvor, i tu je peti dan.

U svakom slučaju odoh kod endokrinologa i na UZ, ako nije od vakcina ne smem ni da mislim šta sve može biti...:ph34r: