Jump to content

Vakcinacija

Vakcinacija 328 members have voted

1. 1. Da li ćete se vakcinisati?

• Da, prvom prilikom
      220
    • Da, ali ne odmah, sačekao bih prvi talas reakcija
      58
    • Ne zasad, ali sam spreman da promenim mišljenje
      16
    • Ne, nikako
      20
    • Ne znam
      14
  2. 2. Koju vakcinu biste napre uzeli?

• Pfizer and BioNTech
      144
    • Moderna
      14
    • Sputnik V
      25
    • AstraZeneca
      21
    • Sinopharm China
      10
    • Svejedno mi je
      114

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Juce, oko cirka 11.00 je u DZ Zvezdara bio najduzi red upravo za rusku vakcinu...

Nije se AZ odrekao profita, zato što je on tako odlučio nego su britanski profesori sa Oksforda uslovili svoje učešće u razvoju vakcine neprofitabilnošću.

Ljudi primaju Sinofarm zato što ih naši lekari indirektno plaše drugim vakcinama ili im direktno preporučuju (osim što, verovatno imaju protokol da kad god mogu nude Sinofarm (jer ga najviše ima), ne kapiram zašto to rade).

Hm, kad sam ja primao sve tri doze u DZ Stari grad, malo ljudi je došlo da dobije S-V i morao sam da čekam da je donesu iz nekog frižidera dublje u zgradi, pošto su im tu stajali samo Fajzer i Sinofarm.

• Author
1 hour ago, namenski said:

I?

Bold: zasto se onda ljudi odluce za, recimo, kineskinju?

Danas, kada imaju izbor.

Ako cemo da teramo mak na konac, izmedju ostalog i zbog toga sto je mesecima sa rezimskih medija isla prica da su kineske jedine sigurnetm stara proverena tehnologija, dok sa ostalim nek ti je bog u pomoci. Pa i Nestorovic je o tome pricao svojevremeno

2 minutes ago, Tsai said:

Ako cemo da teramo mak na konac, izmedju ostalog i zbog toga sto je mesecima sa rezimskih medija isla prica da su kineske jedine sigurnetm stara proverena tehnologija, dok sa ostalim nek ti je bog u pomoci. Pa i Nestorovic je o tome pricao svojevremeno

OK, shvatam.

Kako stoji sa zemljama bez nestorovica i koje se ne zovu Srbija, a odlucile su se za kineskinju?...

Kada je o vakcinama rec malo je nezgodno politizovati i pokusavam da to izbegnem.

Obaska sto, samo primera radi, i ovde na forumu imas ljudi koji nestorovica ne mogu da smisle, ne nasedaju na medijske price, prate forumsko pracenje situacije oko vakcinacije i - bockaju se kineskinjom.

Sta cemo s njima?

Latentni vucicevci? :D 

Ili - zasto bi njihova sloboda izbora, bila manje slobodna od fajzerasa ili ne znam vec koga sve ne... 

6 hours ago, namenski said:

BTW, ja namerno ne pratim nista sto se tice vakcina, terapija, iskustava

...što te ne sprečava da pet strana ovde uzduž i popreko držiš vakelu na tu temu.

OK, shvatam.

Kako stoji sa zemljama bez nestorovica i koje se ne zovu Srbija, a odlucile su se za kineskinju?...

Kada je o vakcinama rec malo je nezgodno politizovati i pokusavam da to izbegnem.

Obaska sto, samo primera radi, i ovde na forumu imas ljudi koji nestorovica ne mogu da smisle, ne nasedaju na medijske price, prate forumsko pracenje situacije oko vakcinacije i - bockaju se kineskinjom.

Sta cemo s njima?

Ili - zasto bi njihova sloboda izbora, bila manje slobodna od fajzerasa ili ne znam vec koga sve ne... 

A neki sve to isto, pa se nisu ni vakcinisali. Ko ce znati šta je ljudima u glavi. Kako god, draži su mi mnogo sinofarmovci by choice nego antivakseri.

Mada nema mnogo sinofarmovaca by choice (sinopharm x 3) ovde na forumu. Mahom smo se bustovali fajzerom.

Edited by Spooky

OK, shvatam.

Sta cemo s njima?

jer je bila najdostupnija na početku čipovanja pre 10 meseci, mnoge zemlje eu nisu mogle doći do dovoljnih količina fajzera ili az u jan-feb a kamoli arapi ili latino ameri

- zašto ih lekari i dalje preporučuju, posebno ljudima sa nekim hroničnim bolestima, pa primetili su da je  kod čipovanih kinezom ubedljivo najmanje ljudi koji su se žalili naneželjene nuspojave, najviše je takvih bilo među onim čipovanim astra zekom čak četvrtina njih se žalila na razne lokalne i sistemske nuspojave, od crvenila i bola na mestu aplikacije, preko bolova u mišićima i kostima pa do simptoma sličnih gripu sa sve povišenom temperaturom koja traje par dana

- što su potvrdila i brojna svedočanstva astra zečeva sa foruma :happy:

- sada lekari prilikom razgovora sa pacijentima moraju da vagaju da li da preporuče mrnk ili sinofarm na osnovu stanja i istorije bolesti pacijenta i siguran sam da preporučuju mrnk gde god je to moguće jer je efikasnija, najmanje je pacijenata po bolnicama čipovanih tom vakcinom, najviše čipovanih sinofarmom, pa sad ti budi pametan, da li rizikovati potencijalan stres za organizam davanjem rajfajzena ili ići na siguricu sa kinezom

On 19.11.2021. at 19:17, Mercuzzio said:

jel sme da se upražnjava marihuana posle vakcine ili mora kao alkohol da se čeka 24h?

meni rekli 3 bez alkohola 😂

da preciziram, prva dva puta kinez jer nije bilo druge. tj bila je astra ali kao moram da pijem kardiopirine i bla bla. mozda sam se i malo sasrao ( imam neki krvni sud veci u lubanji) iako nije zvucalo realno da se jedni englezi overavaju astrom a da toliko ne valja. bile su razne informacije tad. ako se secam i neke iz reda pristojnih drzava su zabranjivale astru ili ogranicavale uporabu iste.

cim se pojavio pfajzer izdao sam kineza

cak sam se osecao malo i kao pickica zaostala sto nisam uzeo astru. kinez je bio protiv svih mojih rezona. u svakom slucaju verujem vise kontrolama medikamenata  u demokratskom svetu nego kinesko ruskim  lekovima obavijenim tajnama. ipak u tom trenutku mi je bilo jednostavnije da uzmwm kineza. pre toga sam i imao antitela bukvalno i ne znajuci da sam imao koronu.

danas posle pfajzera sam spavao do 1 posle ponoci. mozda sam bio umoran od pesacenja sa psom i suncanja. malo boli rame i to je sve za sad. ako ujutro dobijem temp i kostobolju eto slobodnog dana 😂

2 minutes ago, bradilko said:

meni rekli 3 bez alkohola 😂

Ja sutra veče pio, kada sam se već žrtvovao za nauku nisam zaslužio da dodatno ispaštam.

5 hours ago, papapavle said:

...što te ne sprečava da pet strana ovde uzduž i popreko držiš vakelu na tu temu.

Ako nisi primetio, a jesi sigurno, ni jednom jednom recju nisam pomenuo - niti bih smeo - bilo sta vezano za strucni deo, sastave vakcina, nuspojave, statistike, clanke...

To prepustam forumskim ekspertima poput tebe, sve cekajuci da jednog dana progovorite latinski...

Uostalom, nije tebi i sledbenicima ti ni do cega drugog osim poente, a to imate, svaka cast...

Jebote, pa ni u problematici kojom se ceo zivot bavim, ne bih smeo da demonstriram toliki stepen sigurnosti koliki neki od tebe I tebi slicnih pokazuju pricajuci o vakcinama, molekularnoj biologiji, itd, itd...

Ili da, nedajboze, uzmem, dozvolim sebi slobodu da ljudima ovde suvereno poput vas delim savete koji se ticu njihovog zdravlja I zbog cega se ide kod lekara...

2 hours ago, namenski said:

Ako nisi primetio, a jesi sigurno, ni jednom jednom recju nisam pomenuo - niti bih smeo - bilo sta vezano za strucni deo, sastave vakcina, nuspojave, statistike, clanke...

Pa ništa, hajd onda da se raspuštamo, jer ako ne pričamo o tome na ovu temu, onda nam ostaje prazno naklapanje... Po meni je ovo retka oaza mnogoljudnim naporom filtrirane stručne pameti u moru šuma na najvažniju temu. Ako pomaže, moji verni minioni sledbenici i ja (vođa sekte?) možemo da dodamo u potpise nešto poput: "Poslečitanjaoveporukekonsultujtesesasvojimlekaromilifarmaceutom"?

1 hour ago, papapavle said:

Pa ništa, hajd onda da se raspuštamo, jer ako ne pričamo o tome na ovu temu, onda nam ostaje prazno naklapanje... Po meni je ovo retka oaza mnogoljudnim naporom filtrirane stručne pameti u moru šuma na najvažniju temu. Ako pomaže, moji verni minioni sledbenici i ja (vođa sekte?) možemo da dodamo u potpise nešto poput: "Poslečitanjaoveporukekonsultujtesesasvojimlekaromilifarmaceutom"?

Forum jeste naklapanje, mogucnost da se poprica, isvadja, razmeni po koja informacija lokalnog znacaja tipa automehanicar, mesara, restoran, frizer(ka)...

Jeste i oaza u pustinji suma: ali oaza koja po prirodi stvari okupi i drzi na okupu poprilicno slicnomislecitm auditorijum po cijem bi, ma koliko kvalitetnom filtriranju, Sasa Jankovic odavno bio predsednik Srbije, vucic u Zabeli...

Stakleno zvono, babl :isuse: po srpski...

Na stranu шаљење oko sekte, linija koju pokusavas da posto-poto isteras, zavrsava se na boldu:

12 hours ago, Spooky said:

Ali bez mrvice sumnje je u mnogim studijama utvrđena

A to nije nauka - to je dogma, opasna isto, ako ne i vise poput antivakcinisanja i ravnozemljasenja.

Utoliko pre sto je branjena, zastupana od strane polupriucenih molekularnih biologa, epidemiologa, lekara svih specijalnosti, itd, itd, naprasno obrazovanih u strucnoj pameti :isuse: ukljucujuci i tviter i razumljivo, ljudski, izmestenih da ne kazem uplasenih koronom i svime sto nas je snaslo.

Ljudi koji bojazljivo ulaze kod automehanicara, preko noci su poceli da citiraju :isuse: najrenomiranije naucne casopise...

I Tviter.

Ipak, nemojte da se razilazite ;)...

I, da te pitam:

"Poslečitanjaoveporukekonsultujtesesasvojimlekaromilifarmaceutom"

Zar bi zaista, istinski, imao hrabrosti, savesti, cega god da od bilo koga ocekujes da primeni procitano ovde na forumu, a glede ne samo korone nego sopstvenog zdravlja uopste, a da se ne: konsultujesasvojimlekaromilifarmaceutom.

Jer -filtriranje, pa jos kvalitetno, oaza, taj rad....

Ili samo pokusavas da budes duhovit?

Neka...;)

odoh da prevarim zeku sa jednim rajfajzenom, pa neka ide život

@namenski ubijas temu potpuno

sta god da je poenta bilo bi lepo da nastavite na drugom mestu