Jump to content
IGNORED

Historia magistra vitae est...


namenski

Recommended Posts

On 1.12.2020. at 10:57, Anduril said:


Zanimljivo je da ovo podrivanje izbora moze da im se obije u Dzordziji gde bi neki die hard Trampovci mogli da apstiniraju jer vise ne veruju glasanju putem poste i uopste izborima. Ako demsi uzmu ta dva mesta, dobice senat i onda moze da bude svasta.

Veci problem koji je ocigledan je da su nekada demokratske konzervativne partije desnice postale otvoreno anti-demokratske i autoritarne sto reflektuje stavove njihovih donora kojima koruptni neofas rezimi vise odgovaraju.

Ovo ce se nastaviti sve dok im se otvoreno ne pripreti ili jos bolje dok ih neko otvoreno ne razmontira kao sto su svojevremeno Rokefelera i kompaniju.

Samo, Bajden je daleko od Tedija ili Frenklina Ruzvelta pa da krene svim sto ima na recimo Kochovce ili Murdocha.

 

On 30.11.2020. at 15:24, 3opge said:

 

nista nije neverovatno kada je trump u pitanju.

 

 

On 30.11.2020. at 15:04, Кристофер Лумумбо said:

Predsednik amerike vec mesec dana pokusava da ukrade izbore i vecina republikanaca ga podrzava u tome. Potuno neverovatno sta se desava. 

 

Na temu skorasnje price o izbornosti kao bitnom elementu (klasicne) predstavnicke parlamentarne demokratije, samo par slucajno pokupljenih primera.

Sa Izborima dovedenim do apsurda, svedenim na cenjkanje, nagadjanje, svasta nesto, sto sve - a boljeg primera od Srbije tesko da ima - izbore u percepciji takozvanog obicnog gradjanina, biraca, polako ali sigurno odbija od cele te zajebancije, izbore svodi na ujdurmu, a Skupstinu, Parlament na u najboljem slucaju pricaonicu, u ekstremima, a sve cesce cirkus, zadrugutm...

Uz lukavo i svesno ubrizgano ubedjenje da se o pravim, bitnim stvarima odlucuje negde drugde, a da zaista zainteresovano, aktivno ucestvovati, makar i samo glasanjem - nema nikakve ili sve manje svrhe.

Svidjalo se to nekome ili ne, to su simptomi ozbiljne krize, koja nije ni izdaleka samo politicka niti ce se resiti izborom ovog ili onog pojedinca.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...