Jump to content
IGNORED

NBA 20/21

1n54jd3r

lakers repeat?  

77 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

53 minutes ago, J.R. Cash said:

image.jpeg.c6fc061242a83aca9ef4a1138e70ab7d.jpeg

znaci ne verujem sta citam, ludiloo

ja imam 1 provokativnu teoruju, koja ce mozda nekog naljutiti, ali boli me kurac posto je u sustini 100% ispravna teorija: navijanje za sanse je politicki korektan nacin da navijas za povrede. ovo je 1 gradjanisticki forum i bilo bi neukusno navijati za povrede superstarova, verovatno je i kaznjivo pravilima foruma, ali zato mozemo rado navijati za finiks sanse.

Edited by fancy claps
  • Haha 4
1 minute ago, fancy claps said:

znaci ne verujem sta citam, ludiloo

ja imam 1 provokativnu teoruju, koja ce mozda nekog naljutiti, ali boli me kurac posto je u sustini 100% ispravna teorija: navijanje za sanse je politicki korektan nacin da navijas za povrede. ovo je 1 gradjanisticki forum i bilo bi neukusno navijati za povrede superstarova, verovatno je i kaznjivo pravilima foruma, ali zato mozemo rado navijati za finiks sanse.

tenor.gif

• +1 2
  • Haha 1
1 hour ago, ducca said:

Samo u zadnjih par sezona imamo GSW da je uzeo jednu od titula preko povredjenog Kajrija, Toronto preko povređenog KD-a, plus i Kleja u G6, prošle godine je Majami bio prilično osakaćen pa niko to ni ne pominje nego visi baner na Staples-u za 2020. Uostalom i ti Sunsi su 2006. igrali ceo playoff bez Amare-a i stigli do finala konferencije, ispali su i to je to. Nekad povrede idu protiv tebe nekad u tvoju korist, tako uvek bilo i biće. Ako je neko zaslužio da mu se vrati onda to jesu Sunsi. I odigrali su poštenu sezonu od početka do kraja, bez load managementa i ostalih zajebancija.

ma sve super, vratilo im se. ali niko nikad nije stigo do titule posto su sve ekipe protiv kojih su igrali igrali bez superstara. misim mozemo da relativizujemo do sutra, povrede se dogadjaju, to je sport, ali ovo je istorijska anomalija i svaka cast sansima na tim bildingu ali recimo kad se skupe tipovi u podkastu da analiziraju sta nam treba za sampionski tim u danasnjoj kosarci, ova kampanja sanse ce biti prilicno beskorisna za tako nesto jer nisu igrali protiv tima s najboljim igracima

Ja isto obozavam povrede. Volim i NBA povrede, ali nista sladje nego kad se ovi nasi povrede. tu onda otvaram sampanjac. Hanuma radi MRI i svaka povreda je vise para u kucnom budzeti. A i mogu da odvedem djete da se slika sa poznatim sportistima. I Raduljica prevrce ocima, ali cuti i slika se.

Odlicno otvaranje atalanđana... Nastave li ovako jos malo, gasim prenos. Ne mozes imati TRI skoka za 6 minuta naspram 11. 

Ugasio

Edited by pp34

Bokte, jasno je bilo da su Baksi bez Janisa na papiru jaci od Hoksa bez Janga, najvise zbog kvaliteta i iskustva Midltona i Holideja. Ali kad ti brat Lopez saspe 33 poena, o cemu pricati dalje

Sve je bilo rešeno u prvih 7,8 minuta. Nije bilo realno da će Atlanta da se vrati iz onog minusa sa onakvim početkom. Tu je Bogdan bio dosta pasivan, morao je agresivnije jer nema ko, a on šutira samo kad se pozove set za njega, Herter pokušava da dobije Lopeza iz driblinga jedno 3x zaredom i 3x ništa itd. Posle je bilo kasno. 

• +1 1

jbg znao sam da kapela nije bas ben valas u odbrani, ali njegova nemogucnost da cuva bilo kog centra igraca je prilicno legendarna

Leb te jebo

Kako se Bojan Bogdanović – Babo preselio u virtualno

Možda ste već doznali za NBA Top Shot; ako aktivno pratite košarkaška zbivanja s druge strane Atlantika, sva je prilika da ste barem nešto načuli o tome, baš kao i oni koje zanima ezoterija i rubne pojave iz segmenta financija koje se još uvijek nisu probile (a možda nikad i neće) u mainstream. Za sve (nas) neupućene, iza etikete se krije naizgled zanimljiva ideja pakiranja (montaže) najuzbudljivijih akcija i detalja snimljenih na utakmicama najpopularnijeg klupskog košarkaškog natjecanja.

Nama blizak primjer Top Shota bila bi spektakularna trica kojom je Bojan Bogdanović u napetoj završnici (doslovno u zadnjoj sekundi) Utahu prošle godine donio pobjedu nad Houstonom. Potez hrvatskog reprezentativca možete beskonačno pregledavati na različitim platformama: YouTube nudi nekoliko verzija, možete ga naći na Facebooku, Twitteru, a na svojim stranicama ga nudi i NBA, ali uz jednu bitnu razliku – kad otvorite posljednji link, pored prikaza toliko hvaljene akcije navedene su i neke – cifre. Izražene u dolarima, brojke označavaju najpovoljniju ponudu za prodaju (lowest ask) i najveću dosad zabilježenu cijenu (top sale), i vjerojatno vam na prvu ništa neće biti jasno. Jer, Top Shot je puno više od zanimljive inicijative – to je projekt koji se, zahvaljujući ogromnoj bazi fanova, pretvorio u stroj za generiranje prihoda.

Kolekcija (virtualnih) sličica: u igri je blockchain

Što to točno NBA nudi na prodaju? Osim neposrednih aktera, prava na akciju vjerojatno polaže još i TV mreža koja je za tu privilegiju istresla gomilu dolara, te, naravno, NBA, pod čijom se ingerencijom odigravaju utakmice. Pa kako onda kupiti akciju koja je Utah odvela do pobjede, kad je ispred vas cijeli niz aktera koji na nju polažu veća prava? Koliko god prethodna konstatacija zvučalo očito, ona nas vodi korak bliže odgovoru, jer na prodaju zapravo nije ponuđeno ništa (prstima) opipljivo. Kupci neće dobiti niti generički (a kamoli onaj znojem natopljen iz veljače 2020. godine) dres Bojana Bogdanovića, loptu, ni mrežicu s koša; predmet njihove kupnje (ili investicije, ali više o tome malo kasnije) je vrlo ezoteričan proizvod, kamerom ovjekovječena uspomena obogaćena tonom i slikom, prikladno klasificirana i utisnuta u – blockchain.

...

Edited by eumeswil
  • Tužno 1
1 hour ago, ToniAdams said:

jbg znao sam da kapela nije bas ben valas u odbrani, ali njegova nemogucnost da cuva bilo kog centra igraca je prilicno legendarna

ali Lopezara nije ništa dao preko Kapele (ličke gore zelene) nego preko onog rukiše đanera #17 i nešto malo preko Bogdana i ostalih

zalosno je da se radujemo sto je neki igrac povredjen i onda nam antipaticni tim popusi sezonu. jad i gadluk je to.

dok god se postuju pravila lige i postuju posledice pravila nemam nista protiv. oni sami ce uvideti da li stvari idu dobro ili lose. postoje parametri koji ce to pokazati.

dobar je i ovaj plej aut ili ne znam kako se vec zove. dati sansu jos jednom..

samo mi se cini da kao nikad pre ima onih blow out utakmica pa cak i u finalima konferencija. to mi je samo utisak nepotkrepljen statistikom. jedni dobiju 30 razlike a sutra izgube isto toliko. sta je uzrok tome? umor? zasto umor? 

znam samo da thanks god for nba

svidza mi se i bogdanov stav ove sezone. gubi strah, preuzima odgovornost, prica na terenu sa saigracima. 

uhh gledam sad reprizu i kolins u cosku hvata loptu ( nije savrsen pas ali..) jednom rukom i naravno aut. kako me nerviraju ovakve stvari. napravi trud i primi loptu sa dve ruke! imao bi sut.

11 hours ago, bradilko said:

jedni dobiju 30 razlike a sutra izgube isto toliko. sta je uzrok tome?

Prosto, varijacija.

Pre 10 godina u sezoni 10-11 je bilo 80 suteva po ekipi, od cega 18 trojki. Ove sezone je 89 suteva po ekipi, od cega 35 trojki! To ti je 18 suteva vise po tekmi, a duplo vise trojki u okviru toga, a kada se najvise oslanjas na nesto ciji je prosek ~35% onda varijacija zna da ubije. Tj, ako nemas karija, durenta i kleja u ekipi, jednu tekmu ces sutirati trojke 16-36, a sledecu 9-40, a protivnik 16-36 i eto razlike. 

Jos dodas na to da je prosecan napad sveden na 14 sekundi, zgusnut raspored i generalnu kurcobolju za igranje odbrane i eto odgovora. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...