Jump to content
IGNORED

Premier League 2020-21

ArleKino

Recommended Posts

Posted

Ja bih samo da se osvrnem na nekupovinu Sanca. Generalno, o nesposobnosti uprave nema potrebe tlapiti. Ionako poljuljan ugled velikog kluba dodatno srozavaju ocajnom neaktivnoscu, nisu podrzali menadzera koji je preokrenuo poniranje kluba igrom tima, rezultatima, zalaganjem, resavanjem trulih jabuka i dosad svim pogodjenim pojacanjima. Nisu odradili svoj dio i bice okarakterisani kao najveci krivci za novi neuspjeh. Ovo sto su skrpili na kraju je neka izvlakusa (za klub) ali koliko je prosutih bodova jer su stedili 15M natezuci se do kraja roka. Nema jasnog plana i pravovremene reakcije. Elem, situacija sa Sancom je bila cista kao suza. Menadzer ga hoce, jasno i glasno je rekao jos prije prelaznog roka, Sanco hoce u Junajted, Junajtedu treba, Borusia hoce da proda. Zalijepili su cijenu koja jeste diskutabilna ali opravdana - igrac je zlatna koka, u najboljim godinama, iskusan, zvijezda u usponu, dogodine ce vjerovatno vrijediti vise a ne moraju sad da prodaju! Odmah su rekli koliko hoce i da nece ici ispod. Tu je Vudvord nasao da igra igrice sa njima racunajuci na ne znam sta. Cekao je bukvalno kraj prelaznog roka da posalje ponudu koja nije blizu trazene sume. Dakle, Junajted je ostao bez igraca koji bi bio prvo krsteno desno krilo posle dugo vremena, resava sve opcije u napadu, formira partnerstvo sa mladim, supertalentovanim igracima, navala za sl deceniju. Dogodine ce ga ozbiljno traziti 3-4 kluba, a Junajted nece igrati CL. Ovo je bila cista situacija, goveda su strasno zasrala.

Posted

Milsim da bi rešenje za Live i ostale kojima treba pouzdan backup goša, mogla biti Tea Katai Eliana Guerico

EjllyNUXsAEY0Qn?format=jpg&name=large

Posted
46 minutes ago, Mercuzzio said:

Harry Redknapp misli da Totenhem ove godine može do titule  :naughty:

Gledamo li prelazni rok, mislim da niko bolje nije riješio svoje probleme od vas. Oba beka riješena, doveden Bale koji tek treba da zaigra, Kane se vratio u svoju fazu kompletnog napadača koji se izvlači i šalje majstorske lopte iza odbrane (većina pundita kao da je zaboravila onih 4-1 protiv pre-VvD Liverpoola) za ubitačnog Sona...

Nije 'Arry daleko od istine.

Posted

@kipo

Pa mi još nismo pregledali Kavanija koji je pola dana u Karington centru a ti bi Sanča tek tako :ph34r:

Mislim da je situacija oko Sanča mnogo dublja od jednostavnog "goveda su zasrala". Daleko da ih branim, ali u ovom trenutku 110£mil je ogromna suma kada ne možeš da računaš na match day income, za početak, ili kada je nastavak sezone doveden u pitanje. PL pomaže preko 1000 klubova diljem UK, a mnogi su pred bankrotom, da ne pričamo o otpuštanju zaposlenih na/oko stadiona/kluba.

Ako se osvrnemo na transfere ovog leta/jeseni, niko nije išao preko 50£milki, osim Haverca i Diasa. Čelski je imao štek zbog kazne, a Citi ionako troši boga oca svako leto na odbranu. Dosta transfera je odradjeno na pozajmicu sa mogućnošću otkupa. Ono što Sanču diže cenu jeste HG status, videti pod Ben Čilvel.

Mejson Grinvud je prošle sezone dao 17 golova na oko 40 tekmi, Sančo je dao 20 na sličnom broju mečeva. Sančo je stariji 1 godinu i za toliko ima više iskustva. Ne kažem da je Grinvud bolji niti da će biti, to jednostavno niko ne može da tvdri, samo kažem da u tome leži veći problem. Kako ćeš implementirati svog ili adaptirati novog igrača je ono što fali Junajtedu od odlaska Fergija. Kad poredjamo sva imena koja su prošla Trafordom zaključak je da su svi jebeno zakazali. Od Glejzera, preko Vudvarda, do onih klinaca što dohvataju loptu. Jedno veliko bolenje kurca za klub, a u isto vreme maksimalno isisavanje njegovog imena (brenda), tradicije, trofeja, fame oko istog, je ono što ovih dana/sezona dolazi na naplatu. Kako smo došli do toga da Alexis Sančez izjavi da je posle prvog treninga pozvao agenta da ga vadi odatle?! Kako smo došli dotle da Nil Mapaj šutira panenku golmanu Junajteda (uz poštovanje lika i dela Mapaja, ali takve stvari nisu radili ni veći igrači)? Kako smo došli do toga da razni Barnliji i Kristal Palasi i Votfordi obaraju decenijske rekorde bez pobede na OT? Kako smo došli do toga da ne možemo 8 godina da dodjemo do titule prvaka Engleske? Užas, užas...

Fergi je sa gadjenjem gledao igrače Liverpula odevene u bela odela i bio je 100% u pravu. Samo me zanima kako se oseća kad vidi igrače UTDa u onim odvratnim "pidžamama" koje zovu third kit? To je slika i prilika Glejzerove ere.

I još ovo - gledam SKY ceo dan u iščekivanju Kola i Jorka i pred kraj ih novinar pita da li su priželjkivali ovakve odbrane kao što je danas UTDova, na šta Jork uz osmeh odgovara "mi se nismo plašili nijedne odbrane". Jel možeš da zamisliš Rašforda i Marsiala da to danas kažu?!

Posted
7 minutes ago, ArleKino said:

Gledamo li prelazni rok, mislim da niko bolje nije riješio svoje probleme od vas. Oba beka riješena, doveden Bale koji tek treba da zaigra, Kane se vratio u svoju fazu kompletnog napadača koji se izvlači i šalje majstorske lopte iza odbrane (većina pundita kao da je zaboravila onih 4-1 protiv pre-VvD Liverpoola) za ubitačnog Sona...

Nije 'Arry daleko od istine.

Sve bi to bilo u redu da nije u pitanju Totenhem... Ni Murinjo nije toliko dobar

Posted
Just now, Mercuzzio said:

Sve bi to bilo u redu da nije u pitanju Totenhem... Ni Murinjo nije toliko dobar

Mourinho je najbolji u drugoj sezoni. Ligaški maksimum je postizao u toj sezoni - titule u oba mandata sa Chelsea, osvojen treble sa Interom, titula sa 100 bodova i 100+ golova kraj Pepove Barcelone i drugo mjesto sa Unitedom.

Glad za trofejima definitivno postoji. Kvalitet u napadu za masakriranje timova koji se puno otvore također. Ova sezona će biti puna čudnih rezultata, zbog virusa koji će izbacivati igrače iz upotrebe, a njihove saigrače opterećivati psihički, zbog nedovoljne predsezone, zbog zgusnutog rasporeda, zbog ograničenih transfer-aktivnosti.

Mada, ljudi zaboravljaju da su se i prije znale dešavati nedjelje sa dva luda rezultata, posebno na početku sezone. Recimo, onog dana kad smo mi fasovali osmicu na OT-u, baš uoči mrtve linije™, Džeko je zabio četvorku Spursima na WHL-u. Za Arsenal i Tottenham tad niko ne bi dao ni filera (mi krenuli sa 1 bodom iz tri utakmice i gol-razlikom 2-10, Spursi izgubili 3-0 kod Uniteda i 1-5 kod kuće od CItyja), a na kraju oba tima završila u Top 4.

Posted (edited)

@John Coltrane Ja za probleme u Junajtedu, srozavanje kluba, igrackog kadra i nedostatak rezultata trenutno krivim samo upravu na celu sa Vudvordom i poganim Glejzerima. Trebalo je na vrijeme izabrati mete prelaznog roka koje ce biti siguran improvement i djelovati odmah. Npr, Sanco i VDB, ili Sanco i Upamekano ili VDB, Upamekano i Teles npr, zavrsiti posao i nastaviti zapoceto. Ako vec nema para, izaberi dostupnije mete i promijeni niskoristi na dvije pozicije i rijesi jedan problem, ali precizno i na vrijeme. Oni nisu znali do juce ko ce doci. Pa nisu sposobni prodati igraca kog su se definitivno odrekli, Smoling je hvatao poslednji minut. Prica o krizi ima smisla, ali ovako neodgovorno otaljavanje prelaznog roka je kriminal.

Osim toga, godinama gomilaju novac iz kluba, sad kad su u minusu par mjeseci to je katastrofa.

Edited by kipo
Posted

@kipo

Pol Merson je danas pomenuo kako dobro radi Arteta i ceo Arsenal u kontekstu odlaska igrača. Klub jasno da do znanja da im nije potreban igrač pa ga nude u svim opcijama. Mi do pre par sati nismo znali da li ćemo prodati Smolinga koji je imao finu sezonu u Romi, kome odgovara Rim i život u Italiji, koji se brzo aklimatizovao na saigrače i trenera i koji (što je od presudnog značaja) nije u planu Olea. Smoling je tu 10 godina, bio je kapiten neko vreme, imao je šta da nauči od Fergija, Vidića i Ria, ali ipak za njega nije bilo mesta čak ni u kup tekmama. Fil Džons - taj čovek je za rubriku gde su šta rade. Deca raspuštena - Chong u Verderu, Gomes u Lilu, Garner u Votfordu. Dok se prodaju dresovi i pljeske svi srećni i zadovoljni, kad se obezbedi LŠ slavina se zavrne, kad si 5,6,7 kupuj ko na Menadžeru.

Posted

I Fergi je kriv. Ostavio je ekipu matorih, povređenih igrača, klinaca koji nisu bili talentovani koliko je on mislio da jesu, prosečnih fudbalera, dvojica su se penzionisala (Gigsova sezona 2013/14. praktično nije vredna pomena) i na sve to je po njegovoj preporuci i želji doveden trener koji nije bio ni blizu nivoa potrebnog za klupu Junajteda.

Nakon toga su se samo ređale greške u svakom mogućem aspektu klupskog poslovanja, tako da su drugi mnogo veći krivci od njega, ali treba da se pomene i ono što on nije uradio na dobar način.

Posted
28 minutes ago, ArleKino said:

Mourinho je najbolji u drugoj sezoni. Ligaški maksimum je postizao u toj sezoni - titule u oba mandata sa Chelsea, osvojen treble sa Interom, titula sa 100 bodova i 100+ golova kraj Pepove Barcelone i drugo mjesto sa Unitedom.

Glad za trofejima definitivno postoji. Kvalitet u napadu za masakriranje timova koji se puno otvore također. Ova sezona će biti puna čudnih rezultata, zbog virusa koji će izbacivati igrače iz upotrebe, a njihove saigrače opterećivati psihički, zbog nedovoljne predsezone, zbog zgusnutog rasporeda, zbog ograničenih transfer-aktivnosti.

Mada, ljudi zaboravljaju da su se i prije znale dešavati nedjelje sa dva luda rezultata, posebno na početku sezone. Recimo, onog dana kad smo mi fasovali osmicu na OT-u, baš uoči mrtve linije™, Džeko je zabio četvorku Spursima na WHL-u. Za Arsenal i Tottenham tad niko ne bi dao ni filera (mi krenuli sa 1 bodom iz tri utakmice i gol-razlikom 2-10, Spursi izgubili 3-0 kod Uniteda i 1-5 kod kuće od CItyja), a na kraju oba tima završila u Top 4.

Ne znam kako sa odbranom koja će na 90% utakmica da primi makar 1 gol može da se ide na titulu. Jedino baš svi veliki da se raspadnu a Everton da posustane.

Mnogo kockica treba da se složi da bi Totenhem mogao da razmišlja o tituli. Bejl da se uklopi, Kane da se ne povredi, mnogo više discipline u sredini koja je sigurno najgora od Top6 timova i naravno odbrana da počne da postoji.

Biće svačega ove sezone ali mislim da će već do januara da bude jasno da Totenhem ove sezone ne može da osvoji prvenstvo. Zato očekujem neki od kupova da padne

Posted

@John Coltrane + kad se podvuce crta, od tih panjeva rijesili su se samo Pereire, najboljeg i najkorisnijeg od njih!

Fergi je jbg bio van konkurencije. On je sa tim kadrom uzimao ligu, izvlacio je suvu drenovinu i prilagodjavao ti igracu umjesto da kupuje igraca za mjesto u timu. Npr, on bi sad AWB stavio na stopera mozda i rijesio problem. Takodje, njega Glejzeri nisu smjeli odbiti kad kaze trebam rekordne pare za lika koji ce napraviti razliku.

Posted
1 hour ago, kipo said:

@John Coltrane Ja za probleme u Junajtedu, srozavanje kluba, igrackog kadra i nedostatak rezultata trenutno krivim samo upravu na celu sa Vudvordom i poganim Glejzerima. Trebalo je na vrijeme izabrati mete prelaznog roka koje ce biti siguran improvement i djelovati odmah. Npr, Sanco i VDB, ili Sanco i Upamekano ili VDB, Upamekano i Teles npr, zavrsiti posao i nastaviti zapoceto. Ako vec nema para, izaberi dostupnije mete i promijeni niskoristi na dvije pozicije i rijesi jedan problem, ali precizno i na vrijeme. Oni nisu znali do juce ko ce doci. Pa nisu sposobni prodati igraca kog su se definitivno odrekli, Smoling je hvatao poslednji minut. Prica o krizi ima smisla, ali ovako neodgovorno otaljavanje prelaznog roka je kriminal.

Osim toga, godinama gomilaju novac iz kluba, sad kad su u minusu par mjeseci to je katastrofa.

EjmaNNfXkAEFgXf?format=jpg&name=large

Ima para, kako nema para. Jednostavno, klub se vodi loše i to je to, na svakom nivou. 

Posted (edited)

Naravno da ima para. Kad su u pitanju klubovi-institucije, pare uopste ne bi trebalo pominjati kao neki faktor u prelaznom roku. Ako ima Lids ili Vila, ima i Junajted valjda. Negdje na redcafe sam procitao da su skoro izvukli 200M iz kluba za druge projekte. Osim VDB, nista vrijedno nisu uradili u ovom roku. Doveli dva klinca, jedan mozda i zaigra nekad, kaparisali treceg za Januar, doveli Kavanija na 1,5 sezonu (izbili sami sebi 10M bacenih za Igala), doveli lijevog beka gdje ne gori kao na drugim pozicijama. NIsu rijesili problem sa odbranom, nisu rijesili desno krilo, nisu rijesili napadaca razbijaca na duze staze. Cak i ako se ova 3 pojacanja jesu pomno pratila, izabrala i donijece relativno brzo neki apgrejd u igri, sa svim se nepotrebno kasnilo.

PS Naposletku, za Sanca i uspjesan prelazni rok su nudili 90M+, dakle nesto manje od trazene sume. 

Edited by kipo
Posted

Gledam ovog Partia, Arsenal nije imao ovakvog igraca jos od Vijere. 

• +1 1
Posted
3 hours ago, kipo said:

Naravno da ima para. Kad su u pitanju klubovi-institucije, pare uopste ne bi trebalo pominjati kao neki faktor u prelaznom roku. Ako ima Lids ili Vila, ima i Junajted valjda. Negdje na redcafe sam procitao da su skoro izvukli 200M iz kluba za druge projekte. Osim VDB, nista vrijedno nisu uradili u ovom roku. Doveli dva klinca, jedan mozda i zaigra nekad, kaparisali treceg za Januar, doveli Kavanija na 1,5 sezonu (izbili sami sebi 10M bacenih za Igala), doveli lijevog beka gdje ne gori kao na drugim pozicijama. NIsu rijesili problem sa odbranom, nisu rijesili desno krilo, nisu rijesili napadaca razbijaca na duze staze. Cak i ako se ova 3 pojacanja jesu pomno pratila, izabrala i donijece relativno brzo neki apgrejd u igri, sa svim se nepotrebno kasnilo.

PS Naposletku, za Sanca i uspjesan prelazni rok su nudili 90M+, dakle nesto manje od trazene sume. 

Naravno da nema para, tj. ima ih hipotetički ali pošto gazde ne daju pare za kupovinu igrača kao da ih nema. I tu je kraj priče, osim što i se i ono nešto para što ima loše i pogrešno troši bez jasne vizije šta se hoće. Mada opet Glejzeri imaju jasnu viziju, plasman u prva četiri i to je sve što žele jer im to očigledno finansijski odgovara. Više od toga ih ne interesuje.

Mislim da gori i na levom beku jer su i Šo i Vilijams nedovoljno dobri, zapravo Šo je u poslednje vreme očajan. 

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...