copkillah Posted April 15, 2021 Posted April 15, 2021 Uf baš jaka dilema za takmičenje u kome i dalje učestvuje Real, bukvalno bilo ko 1
Weenie Pooh Posted April 15, 2021 Posted April 15, 2021 2 minutes ago, John Coltrane said: Za koga navijati, muku ti jebem?!?? 1
levi Posted April 15, 2021 Posted April 15, 2021 uživati u predstavi naboljih igrača današnjice a onda navijati za pobednika u finalu 2
Miljenko Posted April 15, 2021 Posted April 15, 2021 Ovde nije preteska dilema za koga navijati, bar kod mene, PSG. 1
Meazza Posted April 15, 2021 Posted April 15, 2021 Jedino mi je krivo sto se nece sresti u finalu. Verovatno za PSG zbog Di Marije, ali s druge strane je KDB.... videcemo.
MiddleClass Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 "A kako je u svemu ovome prosla nezapazeno nova LS od 2024/25, evo koncepta. 36 ekipa, svi su u jednoj istoj grupi, cudovisnoj. Naravno, nece bit 35 kola da igraju svi izmedju sebe, nego ce biti 10 kola pa sahovskom "Svajcarcu", sto znaci da kompjuter sam sastavlja parove iz kola u kolo, zavisno od plasmana. Sistem cini da timovi iz vrha igraju neminovno izmedju sebe, ovi nize izmedju sebe, cim poletis na tabeli dodju ti najjaci. U sahu ovaj sistem savrseno funkcionise 140 godina, skroz pravedan. Ko ce se tu sresti u 10 kola u startu ne moze niko znati, ali jasno da ce bit dosta derbija, cak 4-5 velikih po kolu, pogotovo u posljednjih kolima. A svako ima motiv da se bori, jer prvih 8 idu direktno u cetvrtfinale a tu mora bit guzva, od 9-24.mjesta idu u sesnaestinu finala, znaci i mnogi mali mogu da jure to 24.mjesto, tu bi i manje od 10 bodova od 30 mogucih trebalo bit dovoljno da prezimis u LS, puno malih meceva odlucuje taj plasman, onda 25-28.mjesto selis se u LE, 29-32.mjesto selis se u novu Ligu Konferencije, i samo najgora 4 tima ispadaju skroz. Svako ima motiv, 10 kola umjesto 6, fantasticna jesen. A onda od februara sa ovom 1/16 finala jos 32 meca nokaut faze vise nego sad. Masu utakmica vise, duplo vece zarade, i daleko zanimljiviji sistem nego sto je htjela Super Liga sa proste dvije grupe po deset timova. Samo da se zna..." Novi, pravedni sahovski sistem u Ligi sampiona. Meni ovo izgleda odlicno! 1 1 1
Jeremija Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 Taman imam 4 godine da "tranzicioniram" na nešto drugo...
Meazza Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 Ne moze biti dosadnije od grupa u sadasnjoj Ligi Sampiona. Mnogo veci problem su wild cards za velike timove koji nisu uspeli da se kvalifikuju.
Facundo Orellana Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 Manje đubre od sadašnjeg, ali će opet biti besmislenih mečeva. Ja bih dve grupe po 12 jednokružno. Prve dve iz grupe idu direktno na F8, 3-6 i 4-5 igraju plej-of/vajld kard. Samo desetak ekipa idu direktno u LŠ (po dve iz četiri najjače lige, prvak FRA i POR ili osvajač LŠ), ostali u kvalifikacije sa jednim kosturom (prvaci i drugi iz 5-15 liga, treći iz najjačih 5). Otprilike su potrebna tri kola kvalifikacija za tih 14 mesta. Naravno, uvek će ići na proširenja i zatvaranja za jače.
Meazza Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 Za mene se ne menja nista, opet cu gledati od cetvrtfinala ali samo ako ukinu wild card.
Nikodije Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 18 minutes ago, Meazza said: Za mene se ne menja nista, opet cu gledati od cetvrtfinala ali samo ako ukinu wild card. po ovom sistemu eliminacije pocinju vec sa sesnaestinom finala, i to ce biti interesantno, igrace 9. na tabeli protiv 24, 10 - 23, itd. to ce biti zanimljive utakmice, neki manji klubovi ce moci da se loze da su usli u eliminacionu fazu lige sampina. npr mogu da zamislim zvezdu da se plasira medju tih 24. ili partizan ako bi igrao. mada ne mogu da zamislim da partizan uzme domacu titulu
Meazza Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 13 minutes ago, Nikodije said: po ovom sistemu eliminacije pocinju vec sa sesnaestinom finala, i to ce biti interesantno, igrace 9. na tabeli protiv 24, 10 - 23, itd. to ce biti zanimljive utakmice, neki manji klubovi ce moci da se loze da su usli u eliminacionu fazu lige sampina. npr mogu da zamislim zvezdu da se plasira medju tih 24. ili partizan ako bi igrao. mada ne mogu da zamislim da partizan uzme domacu titulu Mozda si u pravu, videcemo.
Nikodije Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 pa prvi si kukao da zelis staaaaari kes gde je akcenat bio na eliminacijama, ovo je najblize tome. i bice zabavno gledati jedinstvenu tabelu sa 36 klubova, ko je to smislio svaka mu cast konacno nesto zabavno u evropskom fudbalu
Meazza Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 (edited) 4 minutes ago, Nikodije said: pa prvi si kukao da zelis staaaaari kes gde je akcenat bio na eliminacijama, ovo je najblize tome. i bice zabavno gledati jedinstvenu tabelu sa 36 klubova, ko je to smislio svaka mu cast konacno nesto zabavno u evropskom fudbalu To je samo jedan od razloga zasto volim stari KES, drugi isto tako vazan razlog su tri prestizna evropska trofeja. Vidim da si ti entuzijastican i gotovo da si i mene ubedio ali kazem videcemo. Problem su zagarantovana mesta za velike luzere. Edited April 23, 2021 by Meazza
Nikodije Posted April 23, 2021 Posted April 23, 2021 bezveze je sto to krece tek 2024. dakle jos tri godina ovog smaranja po grupama. trebalo im je samo 30 godina da nesto promene.
Recommended Posts