August 18, 20204 yr 1 minute ago, Malkmus said: Dopustiću sebi da neozbiljno nagađam. Škola će trajati do oktobra, a moguće ni toliko. Pa onda nešto malo od proleća. Do oktobra je pitanje samo da li će ozbiljno nadrljati nekoliko nastavnika ili dece. Pre će biti nastavnici i javljaju mi se protesti, ne u klasičnom smislu već dopisima i pretnjama/uslovljavanjima. Zašto dajem sebi pravo da budem vrač-pogađač - pa zato što je suočavanje sa tim šta je COVID omanulo na svetskom nivou, a ovde još malo više od proseka. Pričao sam sad sa švecom, sestrić ide u školu u Berlinu i nije da se tamo ne sluti zatvaranje (ide se bez maski). Videćemo, ja sam uvek za to da ako radimo radimo najbolje što možemo. Prekombinovanje unatraške je veliki stres, stradaju i nastavnici i roditelji i država i narod i svi. Ali šta je tu je, nije van pameti da se što manje nerviram jer ću svakako da se nerviram. Bolje zbog brige o deci nego zbog brige o budalama.
August 18, 20204 yr 12 minutes ago, Aleksija said: btw, evo skoro pa eksplicitno kazu da je maska nepotrebna Kakav debil.
August 18, 20204 yr 14 minutes ago, Aleksija said: kako da se pobune, jedni da traze da se maske ne nose, a drugi da traze da se maske nose? btw, evo skoro pa eksplicitno kazu da je maska nepotrebna https://zelenaucionica.com/dr-tiodorovic-deca-su-sve-vreme-u-parkovima-i-skolskim-dvoristima-pa-niko-nije-govorio-o-maskama/?fbclid=IwAR2-f15A2kmN1iy_escYFMWcuHpo2dNosRw7_IFl1a77jHaWaFhkw2zU4RE Tiodorović ne pravi razliku između trčanja napolju i sedenja pola sata u zatvorenom prostoru Pa onda posle kao narod glup, a vrhovni lekarski autoriteti govore da su maske samo za ukras ...
August 18, 20204 yr 5 minutes ago, Hermetico said: Pričao sam sad sa švecom, sestrić ide u školu u Berlinu i nije da se tamo ne sluti zatvaranje (ide se bez maski). Videćemo, ja sam uvek za to da ako radimo radimo najbolje što možemo. Prekombinovanje unatraške je veliki stres, stradaju i nastavnici i roditelji i država i narod i svi. Ali šta je tu je, nije van pameti da se što manje nerviram jer ću svakako da se nerviram. Bolje zbog brige o deci nego zbog brige o budalama. ja juce bas gledam prilog iz jedne nemacke ucionice gde bukvalno svi imaju masku, i ucenici i ucitelj. na odmoru sede napolju, na distanci i tek onda skidaju masku. mislim da kod njih postoje velike regionalne razlike u vremenu i u nacinu otvaranja skola.
August 18, 20204 yr Ali, zar se ne dešava da se ozbiljno razbole i čak i umru potpuno zdravi (i mladi) ljudi?Zašto bi neko mislio da baš njega neće, nego će onog drugog koji isto ima super imunitet i puca od zdravlja? Ovaj drugi to isto misli. I na kraju, jedan koji puca od zdravlja će da umre. Dakle, svako je pod rizikom, neko manjim, neko većim, ali rizik postoji za svakog.Takodje, ono što su [mention]gospa buba [/mention] i [mention]radisa [/mention] rekli: šta ako prenosiš virus i zbog tebe umre jedna osoba?Pošto je ovo pitanje života i smrti meni izgleda da jedino ljudi kojima je pitanje života i smrti treba da pošalju decu u školu. Svako ko apsolutno ne mora, ne razumem zašto bi slao decu u školu?
August 18, 20204 yr @James Marshall @Hamlet Strašni - može li da se doda anonimni ppoll u ovaj topik sa pitanjem oko slanja dece u školu : - imam školsko dete i planiram da ga pošaljem u školi - imam školsko dete i planiram da online uči - nemam školsko dete, ali bih ga poslao u školu - nemam školsko dete i ne bih ga slao u školu
August 18, 20204 yr Orvaranje škola je, verovatno svuda u svetu a u Americi sigurno, potpuni haos. Otvaraju se škole sa svim mogućim procedurama da bi se zatvorile za dve nedelje. Onlajn nastava je katastrofa. Privatne škole imaju privilegovan tretman, tj. njihovi djaci, i za njih važe druga pravila nego za državnjake.Niko ne zna da li će se uopšte otvoriti škole u Njujorku kako su se kleli pre samo 5 dana.Stvarno ne vidim da Srbija prednjači u haosu po ovom pitanju. Meni se čini da je situacija haotična i prosto nema nekog dobrog rešenja koje bi neka “normalna” vlada sprovela a srpska nije u stanju.
August 18, 20204 yr [mention=1033]James Marshall[/mention] [mention=464]Hamlet Strašni[/mention] - može li da se doda anonimni ppoll u ovaj topik sa pitanjem oko slanja dece u školu : - imam školsko dete i planiram da ga pošaljem u školi - imam školsko dete i planiram da online uči - nemam školsko dete, ali bih ga poslao u školu - nemam školsko dete i ne bih ga slao u školuTako očigledno a tako genijalna ideja! Dalo bi supstanciju diskusiji. Otvorite glasanje, molim vas!
August 18, 20204 yr Pričao sam sad sa švecom, sestrić ide u školu u Berlinu i nije da se tamo ne sluti zatvaranje (ide se bez maski). Videćemo, ja sam uvek za to da ako radimo radimo najbolje što možemo. Prekombinovanje unatraške je veliki stres, stradaju i nastavnici i roditelji i država i narod i svi. Ali šta je tu je, nije van pameti da se što manje nerviram jer ću svakako da se nerviram. Bolje zbog brige o deci nego zbog brige o budalama.U Berlinu su maske obavezne u zajedničkim prostorijama (hodnici, wc-i, trpezarije dok se čeka hrana...)..u učionicama nisu kao ni u dvorištu. Škole se trude, u zavisnosti od kapaciteta dvorišta razdvoje odeljenja ali slaba vajda. Evo posle 7 dana pola pomoćnog osoblja ne nosi maske, deca slabo poštuju znake gde i kako da se kreću i sve je više klinaca kojima slini nos (a posle toga i roditeljima). Koleginica odvela dete kod doktora jer je kasljalo, slinavilo i imalo temperaturicu pola dana na pregled (ali uglavnom zato što su joj se naduli krajnici), doktorka joj je rekla da je to "običan letnji grip" i da pije više čaja da medom. Cenim I ja oktobar ako ne I ranije. Malo da se poigraju pa da zatvaraju do proleća.Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
August 18, 20204 yr čaj sa medom, nemačka medicina je die beste kada sam ja bio klinac naši lekari su za takve simptome prepisivali 5 doza jugocilina u guzu
August 18, 20204 yr 1 hour ago, Lezilebovich said: @James Marshall @Hamlet Strašni - može li da se doda anonimni ppoll u ovaj topik sa pitanjem oko slanja dece u školu : - imam školsko dete i planiram da ga pošaljem u školi - imam školsko dete i planiram da online uči - nemam školsko dete, ali bih ga poslao u školu - nemam školsko dete i ne bih ga slao u školu Dodato
August 18, 20204 yr I ne treba da se vidi: samo bi dalje i nepotrebno personalizovalotm raspravu ovde.
August 18, 20204 yr A maske?Hoću da dete ide ali bez maske i sl. opcijeZar nije oko toga problem sa tim protestima