November 17, 20213 yr stvarno sam se i ja sad zabrinuo za @Jumanji mnogo vremena je proslo, nadam se da je sve ok
November 17, 20213 yr Svi se brinemo za Džumandži i to mnogi..Ali ne postoje šanse da prestanem da verujem da će sve biti dobro i da će se nekom trenutku javiti bar da nam mahne...
November 17, 20213 yr 4 hours ago, aram said: Meni ovaj magnezijum uveče pomaže da mirnije spavam, sindrom nemirnih nogu. Kako su mi u apoteci objasnili, jedna komponenta deluje praktično odmah, za desetak minuta, a druga konstantno u toku sledećih 8 sati. Baš i ja htedoh da pitam šta je ovo. Primetim noću kad legnerm da osetim to o čemu je vas par pričalo. Nisu grčevi, neki trnci, kao neka neprijatnost, pa moram da "otresem" nogu.
November 17, 20213 yr lugje, zabegavte be lugje bubi go bole meot Edited November 17, 20213 yr by cedo
November 17, 20213 yr Pa mi ovde imamo fudbalski tim koliko se prijavilo fudbalera, meni sad ovaj kasalj dodje presmesanSent from my M2012K11G using Tapatalk
November 17, 20213 yr 6 hours ago, Filozof manijak said: Prvi put čujem za ovo, iskreno. 4 hours ago, Mil@n said: Baš i ja htedoh da pitam šta je ovo. Primetim noću kad legnerm da osetim to o čemu je vas par pričalo. Nisu grčevi, neki trnci, kao neka neprijatnost, pa moram da "otresem" nogu. oftopik i necu vise, pisem zato sto sam i sam bio zbunjen - prosto moras da protezes noge sve vreme. Niti svrbe niti bole, samo traze pokret a ti bi da spavas, listovi te golicaju i nerviraju. Posle citao sta je - nervi naravno ali ili usled nedostatka nekih minerala/vitamina (B?) ili prosto usled starosti. Onda naidjem na savet za hladjenje ladnim tusem, isprobam i nepogresivo radi. Jedino sto me realno mrzi da se iscimam iz kreveta (kada to sranje pocne) i odem pod tus. Ontopik, najzad svi nevakcinisani drugari zvanicno ili nezvanicno zarazeni ili prosli zarazu. Poslednji slucaj drugarica, njen muz i njen brat (nevakcinisani) pozitivni, decu nisu testirali ali ih ne salju nigde - a njena stara keva koja je vakcinisana nista, bez simptoma (nije se ni testirala)... svi bili u medjusobnom kontaktu bez da se paze Edited November 17, 20213 yr by Caligula
November 18, 20213 yr On 17.11.2021. at 21:41, Friend said: Kako si se zarazio? Danas sam konacno to otkrio nakon dodatnih informacija i vracanja filma sve do 3 Novembra kad smo ponovo otvorili kancelariju za veci broj ljudi. Jednostavno nisam mogao da prihvatim da sam kao vakcinisan pukupio kovid onako negdje u letu. Znam konkretno mjesto vrijeme i meni veoma dragu osobu koja me ocigledno isprejala vecom kolicinom virusa nego sto je moj imuni sistem mogao da prihvati. Nista nije skrivio i duplo je vakcinisan Zekom i zvanicno je testiran samo kao negativan. Prenos se desio za samo 15minuta zajednickog rucka bez distance i veoma srdacno jer se nismo vidjeli 3 mjeseca. Dakle kontakt je bio 3/11 a ja sam prve blage simptome osjetio 10/11 testirao se tek 14/11 jer sam zbog nenormalnog pada temperature u Melbourne tada bio ubijedjen da je u pitanju prehlada. Na sve se dodalo i kasnjenje rezultata testa tako da je on testiran tek 17/11 i bio je naravno negativan. Zasto znam da je on jedini izvor od svih mojih 30+ testiranih bliskih kontakata? Uspio je da zarazi i svog cimera koji se kao i ja kasno testirao. Kad mu je cimer dobio pozitivan nalaz on je morao da ide u izolaciju ali nije mogao da se testira jer nema kola. Test je obavezan samo na 13 dan izolacije. Nemas simptoma nema ni testa a Rapidni se placa $10. On se testirao negativan tek 17/10 kad mu je gazda to naredio.
November 18, 20213 yr Kancelarija ima oko 20tak ljudi i radila je pune 2 nedjelje bez maski sa airconom i za sada utvdjenom samo jednim prenosom. Svi vakcinisani naravno u suprotnom bi se desio pravi pokolj
November 18, 20213 yr Popular Post Postcovid related.. Sad sam radio ultrazvuk srca, kod mene sve ok manje-vise (samo neka "zavesa" koja obicno bude nakon teskih bronhitisa, koji ja nisam imao, a rezultat je viska zraka u plucima ). Medjutim! Kaze da je u praksi nenormalna eksplozija "rasturenih" srca nakon kovida. Ponovio je to nekoliko puta. Tako da jedan brzinski ultrazvuk nije zgoreg sto prije, cisto da se nista ne prepusti slucaju i da se opusteno dise punim plucima.
November 20, 20213 yr Izgleda kao potpuno gotova stvar jer vec 12 sati nemam nikakvih simptoma. Uradio i rapid test koji je pokazao negativnu vrjednost. Ukupno sve trajalo 7 dana od prvih laksih glavobolja. Posto ni u jednom trenutku nisam izmjerio temperaturu visu od 37.5 shvatio sam da bi u onom Fajzerovom istrazivanju ustvari spao u onih 95% jer uopste ne bih bio ni testiran niti tretiran kao mild case. Veoma su suptilno podesili paramatre da bi im brojevi izgledali sto bolji ali to su radili i svi drugi vjerovatno. Ta trka sa procentim i herd immunity je bas nanjela veliku stetu cijelom povjerenju u vakcine Edited November 20, 20213 yr by Moracikus