Jump to content

Zaraženi forumaši protiv korone

Featured Replies

Saučešće @ljuttko

Vrlo "zanimljivo" ovo šta pričate o nogama, mišićima i trnjenju. Pomaže li vam ista ako utrljate magnezijum?

Edited by I*m with the pilots

• Replies 8k
  • Views 768.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ma do sporta mi je ko do lanjskog snega. A nije ni bio [emoji14]

• Evo bas sam došao da se pohvalim   Jos je u bolnici, ali je skinuta sa kiseonika. Bolje je, očekujem da će početkom sledeće nedelje izaći.   Još jednom hvala svima na podršci, div

Posted Images

On 17. 11. 2021. at 7:22, Milosh76 said:

Meni je mravinjanje u butini leve noge od proslog decembra, jos u bolnici. Kad pipnem butinu imam staklast osecaj, a desna je normalna, nije isti osecaj na obe noge.

Ja imam ovaj osecaj u levoj preponi gotovo 2 godine od operacije preponske hernije.  Razlicit osecaj na dodir na jednoj i drugoj strani, al tu je ipak bilo operacije i seceni su i nervi pa kapiram da je normalno. Van tga ne boli, ne smeta nicemu ali na dodir je taj cudan staklasti osecaj.

On 17. 11. 2021. at 7:54, I*m with the pilots said:

Vrlo "zanimljivo" ovo šta pričate o nogama, mišićima i trnjenju. Pomaže li vam ista ako utrljate magnezijum?

Ja nisam probao. To neka krema, mast? 

On 17. 11. 2021. at 8:31, kipo said:
Postoji tableta, a postoji i tečnost Magnezijum hlorid koja se utrljava na mesto i kao bolje apsorbuje tako...
Meni pomoglo kod grčeva...

... Shiit has hit the fan

On 17. 11. 2021. at 7:54, I*m with the pilots said:

Saučešće @ljuttko

ja ništa nisam odavno pio ni trljao nemam više predstavu šta da pijem , niti šta da radim, cijenim neke vježbe da mogu pomoći, od silnih vitamina i suplemenata što sam progutao samo mi kosa i nokti rastu duplo brže kao u kakve žene.

Saučešće @ljuttko.
Jasno je da je mnogo bitno pratiti i kad prođe ta "očigledna" faza kovida.

Ne znam da li tek naivno upadam ali secam se da sam za oporavak nerava dobio vitamine B i E kao potporu oporavku.

On 17. 11. 2021. at 8:31, kipo said:

On 17. 11. 2021. at 8:48, Frank Pembleton said:

Postoji tableta, a postoji i tečnost Magnezijum hlorid koja se utrljava na mesto i kao bolje apsorbuje tako...
Meni pomoglo kod grčeva...

On 17. 11. 2021. at 8:49, beeva said:

ja ništa nisam odavno pio ni trljao nemam više predstavu šta da pijem , niti šta da radim, cijenim neke vježbe da mogu pomoći, od silnih vitamina i suplemenata što sam progutao samo mi kosa i nokti rastu duplo brže kao u kakve žene.

Ja imam neko tzv. ulje, ali to nije pravo ulje, vec hlorid rastvoren u vodi. Konkretno taj koji rabim godinama je hlorid iz Cehstajnovog basena (wiki: Magnesium chloride, as the natural mineral bischofite, is also extracted (by solution mining) out of ancient seabeds, for example, the Zechstein seabed in northwest Europe) i za ledja mi bas dobro radi posao, a prosle godine sam se zalila (na temi "Uopsteni saveti") na bol u listovima i tu mi je pomogao savet od jednog od forumasa da pored toga uzmem onaj roler i da i time masiram listove (sto je na kraju i resilo problem).

Generalno je misljenje, koliko sam ja shvatila, da se Mg bolje apsorbuje na taj nacin nego uzimanjem tableta, ako postoji problem koji je lokalniji, pa sam tad davno uzela zbog ledja i meni dobro radi posao.*

Mislim da mi je neko davno rekao da ima takvo "ulje" da se kupi i kod nas u DM-u ili Lilly-ju, ali nisam nikad potrazila.

Ali nemam pojma da li bi to vama pomoglo, cisto mi je palo na pamet kao nesto sta bi vredelo pokusati. Nije lose ni imati takvo nesto u kuci, desi se upala misica, ledja itd.

product_3725.jpg

*Jos jedan edit: videla sam i clanke nekih doktora koji govore da je nemoguce da ovo ista pomaze zbog nacina na koji so prolazi kroz kozu, pa se pitam da li je placebo efekat kod mene :D

Evo jednog iskustva iz recenzije na Amazonu, covek ima "nemirnu nogu" (ne znam da li se tako kaze) i ima dobro iskustvo sa tim nakon cetiri meseca upotrebe (problemi svedeni na minumum) uprkos tome sto su mu rekli da nece biti neke vajde. Prve znake poboljsanja je video posle tri nedelje.

Reveal hidden contents

https://www.amazon.de/Zechstein-Magnesium-Öl-PUR-Magnesium-Chlorid-Magnesium-Oil/dp/B01N9FA6PZ

On 17. 11. 2021. at 0:05, Moracikus said:

Upravo mi javise da sam pozitivan. 4 mjeseca nakon druge Fajzera.

Evo peti dan imam neke simptome koji dolaze u talasima. Tipa pola sata mi sve OK a onda pola sata se osjecam bolestan.

Suvi kasalj cijelo vrijeme. Najgore je bilo 2 i 3 dan kad su me boljeli misici nogu i ja umislio da je to od prevelikog izlezavanja.

Intresantno da sam drugi dan nakon sto sam se probudio potpuno zdrav otisao i lagano odradio jutarnji  nedjeljni trening od 10km trcanja u prirodi.

Otisao da se testiram nakon treninga iskljucivo zbog sastanka sa racunovodjom u ponedjeljak jer mu je zena imunokropmizirana.

Bas onako kako me naucili balkanski roditelji: Da je slucajno ne nosim na dusi.

Malo se brinem da mi se ne zapale sinusi jer sam ih operisao prije 3 godine.

dobar si chovek! :D

ja sam u prvoj koroni opushteno jurcala okolo ne znajuci, samo pukim sluchajem tokom zaraznih dana nisam direktno upljuvala nikog ko mi je vazan, a s kim bih sedela nemaskirana :isuse:

btw. meni taj magnezijum nikad nije radio nishta. ni bilo shta drugo, ako cemo poshteno. a prestalo mi je praktichno posle astre, rekla bih.

On 17. 11. 2021. at 0:05, Moracikus said:

Upravo mi javise da sam pozitivan. 4 mjeseca nakon druge Fajzera.

Evo peti dan imam neke simptome koji dolaze u talasima. Tipa pola sata mi sve OK a onda pola sata se osjecam bolestan.

Suvi kasalj cijelo vrijeme. Najgore je bilo 2 i 3 dan kad su me boljeli misici nogu i ja umislio da je to od prevelikog izlezavanja.

Intresantno da sam drugi dan nakon sto sam se probudio potpuno zdrav otisao i lagano odradio jutarnji  nedjeljni trening od 10km trcanja u prirodi.

Otisao da se testiram nakon treninga iskljucivo zbog sastanka sa racunovodjom u ponedjeljak jer mu je zena imunokropmizirana.

Bas onako kako me naucili balkanski roditelji: Da je slucajno ne nosim na dusi.

Malo se brinem da mi se ne zapale sinusi jer sam ih operisao prije 3 godine.

Kako si se zarazio?

On 17. 11. 2021. at 10:10, gospa buba said:

dobar si chovek! :D

ja sam u prvoj koroni opushteno jurcala okolo ne znajuci, samo pukim sluchajem tokom zaraznih dana nisam direktno upljuvala nikog ko mi je vazan, a s kim bih sedela nemaskirana :isuse:

btw. meni taj magnezijum nikad nije radio nishta. ni bilo shta drugo, ako cemo poshteno. a prestalo mi je praktichno posle astre, rekla bih.

da, citao sam neke clanke da je vakcina pomogla nekima oko posledica prelezanog covida.

On 17. 11. 2021. at 10:44, precog said:

da, citao sam neke clanke da je vakcina pomogla nekima oko posledica prelezanog covida.

to. ja ga nesveno korelishem sa pochetkom plivachke sezone, a u stvari se preklopilo, djavola bih plivala, nisam mogla u krevetu da se okrenem sa jedne na drugu stranu :ph34r:

ali da, pokushaji aktivnosti su neki davali neke bedne rezultate, neke joge neka istezanja :isuse:

ovo sad je neshto skroz drugo. kao, bole stopala kao da sam prehodala 30 kilometara nepripremljena, ali telefon kaze drugachije. e ujutro nishta to, nego neshto skroz drugo za taj dan, ruke, noge, ruke noge... madaopet, nismo ni prolecna pilad, mora i to da se urachuna, bar ja nisam :lolol:

Meni ovaj magnezijum uveče pomaže da mirnije spavam, sindrom nemirnih nogu. Kako su mi u apoteci objasnili, jedna komponenta deluje praktično odmah, za desetak minuta, a druga konstantno u toku sledećih 8 sati.

magnetrans_website_direkt_909x512.jpg

On 16. 11. 2021. at 15:01, Zli Gli said:

Sad kad malo razmislim, meni je ostao neki dosadan suvi kasalj, evo jos nije proslo. 

Kupiš kesicu lovorovog lista na začinima, i svako veče popij šolji čaja od 2 lista koja staviš u vodu da proključa.

Bukvalno zakon, kakav propomucil kakvi bakrači.

Background Picker
Customize Layout