November 2, 20213 yr Mislim da to niko nije trazio niti bi se neko normalan za to interesovao. Ako neko poznaje i ima licni kontakt da kaze kakva je situacija, ako ne onda cekamo..
November 2, 20213 yr Popular Post Naravno da svi imamo dobre namere i lepe želje. Ali da li smo mi 1000% sigurni da ta osoba želi da neko kopa po njenom medicinskom kartonu? Jer ako se raspitaš o nekome, možda dobiješ i informacije koje nisi tražio? Nekima se čini da je to sve "PPP vocap", kao kad neko napiše šta je kuvao, da ga deca ne slušaju ili da mu je svanula kloaka od dana, ali stvar je da na forumu svako piše ono šta želi, a ovde stvarno ne znamo da li ta osoba želi da se o njoj piše... Jumanji kad bude mogla, pisaće o sebi šta i koliko želi, a ako želite da razmenjujete želje, čestitke i pozdrave, možda nije na odmet da se prethodno upoznate, ostvarite kontakt, družite, popijete kafu, rukujete i predstavite se jedno drugo imenom... Ako komunicirate samo preko nikova na forumu, možda to i jeste neki pokazatelj odnosa koji ne treba da ide dalje od toga.Apsolutno ne.Forum je kafana, ni manje, ni više. Onoliko koliko možeš biti blizak sa kafanskim prijateljima, možeš i sa forumskim, sam biraš.Meni iskustvo govori da su mi u životu više pomagali kafanski prijatelji nego najbliža rodbina. I to ljudi od kojih nisam očekivao baš ništa. I ima još nešto. Ja sam rođen i zabetoniran u ovom gradu i prihvatam ga kao svoju sudbinu, kao nešto što mi je dodeljeno. Ali nigde ne postoji tako dugačak spisak izgovora za nečinjenje kao u Beogradu.Sent from my Moto G (5S) using Tapatalk
November 2, 20213 yr Stvar je u tome i što ne možemo isključiti mogućnost da njoj iz bilo kog razloga trenutno jednostavno nije do forumašenja. Slažem se sa Valkirom da je to malo verovatno i da bi se ona izvesno sama javila da je fizički u stanju, ali sve dok to ne znamo sa apsolutnom sigurnošću, mislim da nije baš previše uputno kopati po njenom RL-u da bi se po svaku cenu ostvario nekakav kontakt. Tim pre što, kako je više ljudi već i reklo, ne postoji način da joj se pruži neka konkretna pomoć. Ako je sa nekim od forumaša razvila dublji odnos u smislu da se poznaju lično, da zna kako se zove i neke podatke koje nije delila javno na forumu, ta osoba bi mogla da pozove, raspita se kako je i prenese joj pozdrave i lepe želje. Ako ne, ne vidim šta bi moglo da se uradi. Svi odavde mislimo na nju i želimo joj sve najbolje, na kraju krajeva ona to i zna.
November 2, 20213 yr moram opet da se javim, jer ne mogu da shvatim zašto se ovde igraju gluvi telefoni ? ko je hteo da kopa po bilo čijem medicinskom kartonu ? ajde, ko to tvrdi, neka i dokumentuje ja sam svo vreme u glavi imala nešto tipa da joj se prenese podrška, da zna da na nju mislimo i želimo joj dobro, a mislim da je svaka podrška veoma važna, naročito u ovakvoj situaciji kada su ljudi tamo osuđeni sami na sebe. i svi su redom uplašeni, o tome nam pričaju svaki dan lekari iz kovida ja ne želim ništa da znam o njenom stanju, osim da je dobro. verujem i svi ostali. nije mi bilo bitno da do mene stignu neke informacije, već naprotiv, da do nje nešto stigne potpuno sam obrnuto ovde shvaćena ako neko slučajno i dođe do podataka koji nisu za rl, neće ih ni obznaniti, pa to je toliko jasno ja sam svojevremeno dobila podršku od ppp- a i to mi je mnogo značilo sve što sam na ovu temu pisala do sada ovde, je poteklo odatle
November 2, 20213 yr Jedno je kad te neko ko ima tvoj broj nazove na mobilni dok si u bolnici i kaze pozdravio te forum, a nesto sasvim drugo da se tebi nepoznati ljudi igraju detektiva, provaljuju ko si i onda se raspituju za tvoje zdravstveno stanje, sto je realno povjerljiva informacija. Ma koliko ti ljudi bili dobronamjerni.
November 2, 20213 yr NEKO: Dobar dan, da li je to kol centar bolnice Batajnica Batajnica: Jeste. NEKO: Da li kod vas lezi Ivana Ivanovic iz BG koja je primljena tog datuma u to vreme, prevezena iz te bolnice? Ovde njena drug/arica (pa se sad nesto laze) iz Srednje skole. Batajnica: Samo da proverim... Jeste NEKO: Da li mozete da mi kazete njeno trenutno stanje, posto mi se ne javlja na SMS poruke? Batajnica: Mogu... (objasni stanje) NEKO: Hvala vam... Kazite joj da je pozdravio/la (pa sad neki karakteristican nick koji nece pomesati sa realnim ljudima) *** i ekipa. Recimo takav neki razgovor da se obavi sa Batajnicom i to je sve sto treba. To da uradi neko ko vec zna ime i prezime, bez cackanja u privatnost, medicinsku istoriju i slicno.
November 2, 20213 yr Devojka je dobila mnogo podrške ovde, zaista nema potrebe da joj isti ljudi ponovo govore isto, i to preko doktora i tehničara koji imaju posla preko glave.
November 2, 20213 yr 37 minutes ago, Milosh76 said: Super. Tako je lako. Jedan poziv i gotovo. Sledeći put tako i uradite, a ne da se piše 30 strana o tome "sigurno ne bi imala ništa protov, pa to je naša forumska prijateljica". A ček, ne znate ime prijateljice? Nezgodno...
November 2, 20213 yr Možda se Jumanji oporavlja od neceg velikog šta se desilo i iscrpelo ju je, a možda samo nema javljanje za PPP kao prioritet u ovom momentu. Nismo iste sigurno, i pretpostavljam da je ona mnogo više na forumu nego ja pa su neki naviknuti na češće prisustvo (plus ova tema), ali evo vratim u glavi i znam za barem tri situacije kada sam nestala sa neta na nekoliko dana ili nedelja - posle porođaja (kada je oba puta sve dakle bilo okej, samo razlog za veselje, a javila bih se samo najblizima) i posle borbe sa akutnim gastritisom koji me je toliko izmucio, da se ni dragom nisam javila tri dana a i nekoliko posle je bilo dva reda na Skajpu. Neki moj pokušaj utehe, a potpuno mi je prirodno da smo zabrinuti u ovoj situaciji, čini mi se da je sve malo drugačije od pandemije, ljudi su u ovakvim malim zajednicama postali prisniji na neki način, iako je daleko od toga da se pošteno znaju.
November 2, 20213 yr Popular Post On 21.10.2021. at 23:17, de Sisti said: Zenin deda pozitivan, 83 godine... od simptoma kasalj i promuklost, juce je jedva mogao da govori, danas je to bolje i manje kaslje, videcemo kako ce da tece. Dobio je forteku i vitamine. Trecu kinesku primio u avgustu. Babi trenutno nista, ona je posle 2 kineske primila fajzera isto u avgustu. Sutra ce i ona u kovid ambulantu, rekli mu da je obavezno dovede preventivno na testiranje. Samo da se zahvalim kineskoj medicini, deda se oporavio, ostalo na promuklosti i blagom kaslju zahvaljujem se i nemacko-americkoj medicini, baba se nije ni zarazila a sve vreme je bila uz njega Saljem ovu pozitivnu energiju i @Jumanji Edited November 2, 20213 yr by de Sisti
November 2, 20213 yr znaci taj buster pravovremeno primljen..sad pricala sa drugaricxom, zaginula 5 nedelja kovid, onesvescivala se, i muz joj tesko podneo, sad jedva dosli sebi. pitam za vakcine, kaze oboje revakcinisani sinofarmom, razboleli se na dan kad su dobili sms poziv za buster..definitivno kinez nakon 4-5 meseci slabo, da ne kazem gotovo nista ne stiti u vel.vecini slucajeva pratim diskusiju oko podrske jumanji, ne znam sta bih rekla, sem da sam mislima i srcem uz nju, i svakih pola sata posetim ovaj topik da vidim jel se pojavila. Edited November 2, 20213 yr by InvisibleLight
November 2, 20213 yr Popular Post Molim vas nemojte vise da raspravljate o tome ko je šta hteo. Svi smo zabrinuti i svi su imali dobre namere, razni ljudi vide mogućnosti za pomoć različito i to je to.
November 3, 20213 yr Popular Post Di je @Bambula Mogao bi malo da se javi, je li se stabilizovalo stanje kod njega ?