Jump to content

Zaraženi forumaši protiv korone

Featured Replies

Mislim da ne treba da se zanosimo da joj mi možemo nešto pomoći, njena porodica i prijatelji kao i medicinsko osoblje svakako čine sve što mogu svako na svoj način...

• Replies 8k
  • Views 766.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ma do sporta mi je ko do lanjskog snega. A nije ni bio [emoji14]

• Evo bas sam došao da se pohvalim   Jos je u bolnici, ali je skinuta sa kiseonika. Bolje je, očekujem da će početkom sledeće nedelje izaći.   Još jednom hvala svima na podršci, div

Posted Images

Just now, dùda said:

Ovde vidim vlada veliko poverenje u zdravstveni sistem zemlje Srbije, što mi je veoma drago .

Ja sam izgleda  ovde pala s kruške.

Ja sma izgubio dragog prijatelja u januaru i znam poprilično dobro kroz sta je sve prošao... 

Zato se brinem nenormalno za svakog za koga čujem da je u bolnici...

Ja prošao više puta kroz ruke zdravstvenog sistema Srbije u ozbiljnijim intervencijama tako da sam iz prve ruke upoznat. Zahvalan sam im što su mi spasili život, samo ću to reći. Kakva je Srbija, te ljude ne zaslužujemo.

8 minutes ago, radisa said:

Ja sma izgubio dragog prijatelja u januaru i znam poprilično dobro kroz sta je sve prošao... 

Zato se brinem nenormalno za svakog za koga čujem da je u bolnici...

Nisam reagovala na tvoj post, ti si "uleteo" dok sam kuckala .

Samo se čudom čudim na ovakvo poverenje u zdravstvo zemlje Srbije.

Moja iskustva  nisu takva.

Skoro mi je umrla prijateljica. Nije kovid, ali jeste nesrećan splet okolnosti i nonšalantnost lekara. 

@radisa, izvini, nešto sam pogrešno razumela

Edited by dùda

Just now, dùda said:

Skoro mi je umrla prijateljica. Nije kovid, ali jeste nesrećan splet okolnosti i nonšalantnost lekara.

Imao sam novca da se lečim i privatno i u državnim bolnicama. Na kraju sam uvek kao najbolje rešenje birao državne bolnice.

Naravno, nalazio sam najbolje doktore koje sam onda naknadno plaćao, ne zato što su mi tražili već zato što su najbolji, zato što su mi spasili život i zato što ne verujem u to da doktor treba da radi za novac koji mu ova država daje.

Sestre koje su me lečile su me terale u plač zbog predanosti tom odvratnom poslu, na kom svako misli da ima pravo da ih dodatno najeda govnima. Zato što su u sred noći dolazile i smirivale mi bol.

95% pacijenata kovid bolnice u Batajnici su nevakcinisani. Kakva je motivacija tih zaposlenih ljudi tamo koji već godinu i po svakog dana rizikuju svoj život i život svoje porodice i leče ljude koji nisu hteli ni da se vakcinišu? Hajde da seremo po svima. Idite, volontirajte tamo nedelju dana, pokažite im kako treba da budu veći ljudi nego što su sada, pa onda diskutujemo o tome kakvo nam je sranje zdravstveni sistem.

Jeste, sranje je. Pola godine po izlasku iz bolnica osećao sam smrad urina i fekalija od odvratnih toaleta. Bilo je nadrkanih sestara, bogova doktora.

Ali i takav sistem je predobar za ovu i ovakvu Srbiju.

• Popular Post

Mislim da nije toliko poverenje u zdravstveni sistem, koliko to što je Jumanji od početka u bolnici, preskočila je neke najslabije karike tog sistema, plus je vakcinisana. Ja zaista verujem da mora biti ok.

Verujem i da trenutno nije ok čim se ne javlja, ali to ne znači odmah neke crne prognoze. 

Znam da apsolutno svi ovde brinu i imaju samo najbolje namere, ali moramo da se strpimo i sačekamo da se ona sama javi. Sve i da dobijemo neku (polu)informaciju iz bolnice, ne vidim šta dalje možemo sa tim.

Edited by mraki

7 hours ago, dùda said:

@radisa, izvini, nešto sam pogrešno razumela

Prostoseljački, ti nemaš poverenje u srpski zdrastveni sistem, ali tražiš vezu i nekoga da je pogleda™ u tom zdravstvenom sistemu u koji nemaš poverenja. Koja je to logika?

Samo tvoje veze valjaju, al ovi ostali to niko nema pojma?

Pa zato između ostalog i ima trulih jabuka u tom sistemu, kad se mi kao korisnici u startu postavimo da treba nešto da uradimo preko poznanstva i nekog da podmitimo. 

Za konkretan slučaj gde je krenulo sa tvojim da pomognemo, sve je @Forestsažeo, nema njoj druge pomoći do lekara i nje same i njene borbe.

1 hour ago, čekmeže said:

Zašto podmećeš, gde sam ja to rekla ? 

Jeste, nemam poverenja u zdravstveni sistem. Većini lekara treba da skinemo kapu, da im budemo zahvalni večno, ali to još ne znači da u sistemu nema trulih jabuka, ne zato što ih ja pravim.

U Srbiji svi kada dopadnu bolnice traže vezu ili plaćaju, vrati se malo nazad, nisam samo ja to rekla. 

Osim toga, ovde se radi i o mentalnoj podršci. Ima i članaka o tome koliko je to važno. A u Batajnici, mogu misliti u kom haosu su lekari i ne mogu da se bave pacijentima na taj način. I svakako da oni nisu krivi zbog toga 

Možda na ovom forumu radi i neka med. sestra a da mi to ne znamo, njihova pomoć takođe može da bude veoma značajna.

Jbt, stvarno mi nisu jasni ovi napadi na mene.

Nikog nisam prozvala lično osim tihu jezu kojoj sam se zbog toga iskreno izvinila. 

Odjavljujem se sa teme.

7 minutes ago, dùda said:

i ja čitam i ne verujem. ali opusti se, ko zna šta je ovima u glavi... a i nisu u pitanju samo napadi na tebe, nego na sve koji su se javili da bi voleli da saznaju kako je Ju.

A nemojte ljudi, nema potrebe da ide diskusija u tom pravcu. Svi ovde brinu i imaju najbolje namere.

1 hour ago, čekmeže said:

Prostoseljački, ti nemaš poverenje u srpski zdrastveni sistem, ali tražiš vezu i nekoga da je pogleda™ u tom zdravstvenom sistemu u koji nemaš poverenja. Koja je to logika?

Pa zato između ostalog i ima trulih jabuka u tom sistemu, kad se mi kao korisnici u startu postavimo da treba nešto da uradimo preko poznanstva i nekog da podmitimo. 

Za konkretan slučaj gde je krenulo sa tvojim da pomognemo, sve je @Forestsažeo, nema njoj druge pomoći do lekara i nje same i njene borbe.

Ukratko, ovo je postao topik o nama.

Hoću da pripadam onom delu zajednice koji ne zuri bespomoćno u procedure; valjda ima načina da ponudimo pomoć i podršku.

Još samo jednu stvar da kažem o našem zdravstvenom sistemu.

Bila sam pre par godina ozbiljno bolesna. Nužna mi je bila hirurška intervencija. Bez nje, mogla sam da čekam da me pogodi moždani bilo kada 

Ok, kada sam ušla u program bila sam trideseta po redu i da zovem nakon mesec dana jer to je taj tempo. Ok. Zovem. Ja na redu četrdeset peta. Sve mi bilo jasno 

Platila, nakon par dana mi već bilo zakrpljeno srce.

Šta da nisam imala novac kao što mnogi nemaju ?

Toliko o sistemu.

1 minute ago, April said:

Ukratko, ovo je postao topik o nama.

+1

@dùda, razumem tvoj motiv i zelju, sve OK.

Ovde je samo sukob u misljenju oko RL, sta smemo a sta ne bi trebali.

Iz mog iskustva - ako je neko na Hi Flo kiseoniku ili u ICU (ne govorim o nasoj Jumanji, govorim uopsteno a nju cekamo da nam se javi), ima svu mogucu terapiju i paznju. Nema tu puno prostora za pomoc ili "protekciju" veruj mi. Mere se parametri i odlucuje da li ili ne davati neke "skuplje" terapije, novac ne odlucuje takodje ( ja kada sam nudio, pulmoloskinja mi je rekla da se lek svakako daje ako ima smisla odnsno ako se poklope parametri i da nije stvar u novcu, da ne stede ako pomaze )...

Moja komsika radi trenutno u Batajnici kao anesteziolog, povucena je iz Tirshove. Ja ne znam sta bih joj rekao da bilo ko od nas zaglavi tamo - "pazi na njega/nju", ova bi me pogledala i rekla "pa vec pazim aman". Oni (anesteziolozi, sestre, doktori) su trenutno u paklu. Pise ova o tome na FB s vremena na vreme, zena je pred pucanjem.

A ako dodje do HiFlow maske, nema niko zelju da kuca ili da se javlja, uglavnom se ljudi koncentrisu na disanje, misle na decu i unuke verovatno, ulazu sav napor u ozdravljenje, razmisljaju sto na sat, neki dobijaju jake sedative (ljudi bukvalno skidaju masku sa sebe, prave probleme sestrama... svega sam se naslusao).

Vecina se skine sa te maske i nastavi normalno da zivi. Ajmo biti konstruktivni jbg.

Background Picker
Customize Layout