Jump to content

Zaraženi forumaši protiv korone

Featured Replies

28 minutes ago, Valkyrie said:

Bez namere da rasplinjavam covid temu, samo da podržim ovu tvoju misao da svaka naredna generacija mora da uživa u doprinosu nauke prethodnika. Srednjevekovne evropske države nisu to htele pa zato i imamo nešto što se zove Dark Age. 

Ja kad gledam one što protestuju protiv kovid propusnica imam utisak da smo krenuli opet u Dark Age.

• Replies 8k
  • Views 766.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ma do sporta mi je ko do lanjskog snega. A nije ni bio [emoji14]

• Evo bas sam došao da se pohvalim   Jos je u bolnici, ali je skinuta sa kiseonika. Bolje je, očekujem da će početkom sledeće nedelje izaći.   Još jednom hvala svima na podršci, div

Posted Images

44 minutes ago, angelada said:

Izvinite za zloupotrebu teme ali procenila sam da ovde moze biti struke - elem - od cega kod a sto nije kovid da sam imala - izasao mi je herpes od ivice usta do nosa i odvratan je. 

dali mi B vitamin ali ja sam se prozdrala od B vitamina a taman sam smrsala 

Je l ima nesto drugo da mazem - pijem - stavim ili da ga prosto pustim da prodje?

Mene spasava samo B vitamin, mazem Aciklovir, a i  Bioptron lampa pomaze. Odmaranje i vitamini...

Dupli

Edited by Amelie

50 minutes ago, angelada said:

Izvinite za zloupotrebu teme ali procenila sam da ovde moze biti struke - elem - od cega kod a sto nije kovid da sam imala - izasao mi je herpes od ivice usta do nosa i odvratan je. 

dali mi B vitamin ali ja sam se prozdrala od B vitamina a taman sam smrsala 

Je l ima nesto drugo da mazem - pijem - stavim ili da ga prosto pustim da prodje?

https://www.esensa.rs/proizvodi/propobaza-bioadhezivni-gel-20g/

2 hours ago, mraki said:

Ja sam mislio da se tromb nekako mora razbiti lekovima, ili izvaditi.

Zapravo, kako mi rekose i kako sam nesto procitao, tromb se ne razbija lijekovima vec tijelo samo treba to da uradi tako sto inicira neke aktivatore u samom trombu (zanimljivo bas) da ga iznutra unistava, i to traje 3-6 mjeseci. Lijekovi se daju da krv ostane razredjena kako se ne bi sirio postojeci i stvarali novi trombovi.

1 hour ago, pop-up said:

Kada smo kod toga, da li su kod postojanja tromba uvek poviseni d-dimer i trombociti? 

d-dimer da (opet, kako sam cuo, nek ispravi neko ko zna ako nije tako) Mene su poslali cim su vidjeli povisen d-dimer i natecenu nogu. Ja jednom sedmicno vadim krv i gledam koliki mi je neki INR nalaz (valjda je jeftinijij, 3€ samo). 2-3 je referentna vrijednost, ljeti tolerisu do 4 zbog veceg unosa (zelenog) povrca i voca koje dodatno razredjuje krv (ili samo utice na vrijednost nalaza, nisam siguran).

@Valkyrie

Raspitaj se kod nekog strucnjaka, mogu se primiti vakcine i u odraslom dobu, da li bi ti nesto pomoglo da ne kuburis sa bronhitisom. 

Dete je super proslo :heart:

@Jumanji

Javi se :heart:

• Popular Post

Ceo dan pokusavam da se javim, ali malo sam morala snage da skupljam.
Nocas sam odlepila i bukvalno.
Deda pravio zurku za ceo sprat. Upao u paniku, ne moze da dise, oni mu daju lekove, tu su aparati raznu, vicu disi na nis ne na usta, ma kakvi, do pola 5. I gledam ga kako mirno i bezbrizno jede sad i dodje mi... :)
A mislim da je i dementan malo.

Njih 10toro nije znalo sta da mu radi. A sve mladi i jaki. Ustaje skida se, evo sad ga sestrica andjeoskog glasa pita, pa deko sto si skinuo majcu?
Nusam skinuio pala je [emoji23]

Ljudi, ja 10 dana ne spavam, ni u onoj ni u ovoj bolnici jer naravno ima teskih slucajeva nocu, po hodnicima ludnica, a presvlacenja i terapije picinju u 5h, popale se SVA svetla, a tu su iza vrata i vizite i opsti dnevni metezi.

SVE TI DAJEM, SVE MI UZMI, SAMO NEMOJ DVE STVARI: SAN I VODU. DAKLE ZA TA DVA UBIJAM!

I dodje doktorica fina, ali toliko zuri ide tamo vamo ne stigoh ni da pitam nista (da RT pluca je za sada ok)i kaze:
NAJVAZNIJE VAM JE DA SPAVATE!

Ja ne znam kako sam se suzdrzala da je ne pita...,ma je l me vi to zajebavate? -.-

Mozda se vcrs smiluju i daju nesto za smrenje :(
Da mi je da vezem bar 5 sati.
Da stigli cepici, nece fotku da mi upload tt, Ohropax, soft, imam dva jastuka, glava izmedju jos ako mi daju za smirenje ihaaa vozim do jutra.

T nemam treci dan, ali kasljem tu i tamo.

Ajd sad brate sestro bači se na fudbal
Naši protiv njinih

I da, svuda guraju jogurt, koji je super i osvezava dobar za varenje mada kod dijarreja, zapravo ne svih, individualno je ..... ali... mleko i mlecni proizvodi, naravno i jogurt, dodatno povecavaju slajm i oni se apsolutno ne prepirucuju kod respiratornih bolesti. Za dorucak obavezno je neki sir i jogurt, danas slatkis sutlujas...

Ajd sad brate sestro bači se na fudbal
Naši protiv njinih
Tek cu tu da odlepim...

[emoji24]

Jumanji, sve ce to sprati prvo pravo, mirno kupanje kad stignes kuci :) Samo strpljenja.

Mozes li preko dana da dremnes, da se malo okrepis? Opustice te i za nocno spavanje.

Sve ostalo zvuci super, i za pluca i temperaturu :)

Ajde traži da ti ubace nešto za smirenje u infuziju, ti ćeš sama sebe da ubiješ...

Razumem da ti je frka i da ti je mozak na milion obrtaja, ali moraš da se smiriš, mozak ti crpi svu energiju koja ti je svakako potrebna...

... Shiit has hit the fan

Tek cu tu da odlepim...

[emoji24]
necesh razumna si zena. fokusiraj se da radish shta ti kazu i nishta osim toga. to shto rade okolo gledaj kako da iskljuchish i komunicirash svoje probleme, ako ne mozesh da spavash nikako kazi im da nisi spavala 20 dana i dace ti neshto. nisu ni oni blesavi.

alternativno gledaj tu srbiju oko sebe, pa da nam knjizevno preprichavash, to zlata vredi. ima kod pere lukovica na xxz neki slobodan shto je u 3 nastavka isprichao svoj kovid negde u nekom uzicu, nisam sigurna, neopisiva stvar. ova decenija, na uzas neurednih chitalaca lektire, danashnjih srba i hrvata, ima da izrodi 16 vladana desnica za inat hihi.gif

ono. nije neka zabava :sad:

sent from novi mnogo jak bubamoto.

Background Picker
Customize Layout