Jump to content

Zaraženi forumaši protiv korone

Featured Replies

1 hour ago, Valkyrie said:

Opet mi ne da forum da stavim svima peharčiće, hvala vam. 

Idem večeras na skener pluća privatno. Temperatura mi šeta, imam spazme u grudima, ume baš jako da me stegne a posle popusti i ništa. Sve mi izvesnije deluje da ću morati u bolnicu a kad pomislim na to da ostavljam decu (bebu posebno) još mi se više sloši :sad:

Javiću vam se nakon skenera, nadam se da će dati jasniju sliku od rtg-a. 

Javljaj se, javljaj, držimo palčeve do artritisa :heart:

• Replies 8k
  • Views 766.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ma do sporta mi je ko do lanjskog snega. A nije ni bio [emoji14]

• Evo bas sam došao da se pohvalim   Jos je u bolnici, ali je skinuta sa kiseonika. Bolje je, očekujem da će početkom sledeće nedelje izaći.   Još jednom hvala svima na podršci, div

Posted Images

2 hours ago, Valkyrie said:

Opet mi ne da forum da stavim svima peharčiće, hvala vam. 

Idem večeras na skener pluća privatno. Temperatura mi šeta, imam spazme u grudima, ume baš jako da me stegne a posle popusti i ništa. Sve mi izvesnije deluje da ću morati u bolnicu a kad pomislim na to da ostavljam decu (bebu posebno) još mi se više sloši :sad:

Javiću vam se nakon skenera, nadam se da će dati jasniju sliku od rtg-a. 

drzi se!

• Popular Post

Stigla tek nedavno kući. Na pregledu mi se slošilo, pao mi pritisak na 80/55 i verovatno šećer pošto nisam ništa jela ceo dan. Dali mi infuziju glukoze sa vitaminima da me dozovu, usrala sam se šta se dešava i da li je to kolabiranje od korone. Saturacija mi sve vreme 99, temperaturu nisam imala (merili mi u uhu, od toga mi se povraćalo). Krvna slika mi je načelno dobra, Le na 3,9 (od toga Limfociti 51,5 a ref vr 20-45) a crp 7. Posle te infuzije su me sproveli na skener. U nalazu stoji da se obostrano u svim režnjevima uočavaju zone "ground-glass opacifikacije koje bi mogle odgovarati promenama u sklopu virusne pneumonije". 

Preporuka je hitan pregled u nadležnoj covid ustanovi, što će reći da se ujutru javim na kbc Bežanijska kosa.

Eto, svratila sam u povratku u apoteku da kupim Aptamil. Sad gledamo kako se uopšte priprema ad mleko i nadamo se da njegovo veličanstvo neće da dobije slom živaca kad mu se ponudi flašica. 

Jebiga

ne brini, ni jedno velichanstvo nije odbilo flashicu :D

sve su to ljenjivci :dry:

o sebi se staraj.

plus jedan na bubu, beba ce bez problema da napada aptamil, ne brini valk.

drzi se!

Muz moje prijateljice vec 2 nedelje ima temperaturu oko 38 i tesku upalu oba plucna krila, posle ponovljenog testa od pre par dana potvrdjeno da je kovid pozitivan, u bolnici u Zemunu i na Infektivnoj klinici nije primljen jer navodno nema mesta, vracen kuci bez ikakve terapije.

Pitanje, zna li neko bolnicu u Beogradu koja prima pacijente (ja nemam pojma kakva je situacija) ili sta se moze uciniti u kucnoj varijanti za nekoga u ovakvom stanju? Hvala

Ima potvrdjenu upalu pluca i nisu mu prepisali antibiotike?

3 minutes ago, djeneralche said:

Ima potvrdjenu upalu pluca i nisu mu prepisali antibiotike?

Nisu mu prepisali bukvalno nista, samo preporucili da pije paracetamol (od kog temperatura danju spadne pa se nocu vrati).

bel medic prima na pregled covid + pacijente i prepisuje neku terapiju(plivini antibiotici + suplemente)

Jbt! Nek traze napismeno potvrdu pripadajuceg kovid doktora da nije za hospitalizaciju, nece mu to pomoci da ozdravi al mozda se uplase pa ga prime

Just now, kud u maglu Simoviću said:

bel medic prima na pregled covid + pacijente i prepisuje neku terapiju(plivini antibiotici + suplemente)

da dodam i Gradski zavod za plućne bolesti na Zvezdari u Preševskoj. Tu čak može bez najave (barem je tako bilo za vikend)

Edited by dillinger

@steins i ostali lekari, ako ovo moze nekom da pomogne..

Pre n godina sam uhvatila onaj svinjski grip (tj. najverovatnije je bilo to). Umirala sam danima sa jako visokom temperaturom i kasljala kao magarac, i na rentgenu je doktor pokazao upalu pluca, sta je sve tu a sta ne treba biti ("puna si") i odmah dao neki lek na D, koji je kostao tipa 100 din. (Verovatno bi danas to bilo 200 dinara) Ne mogu da se setim ama nikako imena, ali nesto poznato je bilo - mozda dovicin? To me je spaslo.

Znate li sta bi to moglo biti i da li bi to moglo pomoci ljudima koji sada imaju upalu pluca? Ne znam da li se to kupuje slobodno ili ide na recept.

Ja mislim da posle hemomicina pređem na dovicin. 

Edit: ali dobro bi bilo da kažu lekari šta misle

Edited by Jozef K.

Sad sam pitala ove koje imaju u porodici lekare. Savetuju da oni što se leče kod kuće kupe pulsni oksigenator i ako im padne ispod 90, trk u bolnicu. 

Hemomicin, vitamini, cink.

10 minutes ago, Jozef K. said:

Ja mislim da posle hemomicina pređem na dovicin. 

Edit: ali dobro bi bilo da kažu lekari šta misle

Konsultuj se sa lekarima oko dovicina, nemoj da ga uzimas po svom nahodjenju. Imao sam svojevremeno neku tezu infekciju i morao sam da ga uzimam, nikad me nijedan antibiotik nije toliko razvalio. Brojao sam dane do poslednje tablete kao da sam brojao dane do izlaska iz zatvora.

Background Picker
Customize Layout