December 25, 20204 yr sura (sto je jedva pretekao) ima antitela 34, nesto zena mu (samo dan temperatura + gubitak mirisa) ima antitela 14,nesto (to je valjda nesto iznad granice, koliko sam ukapirao)
December 25, 20204 yr ne znam u te jedinice, na ćerinom nalazu piše da ima 5,400 a da je granica pozitivnosti 1,400. nečega. Edited December 25, 20204 yr by koksy
December 25, 20204 yr On 16.12.2020. at 14:25, Misko said: cek bre, gazirani sokovi su dobra terapija protiv kovida Zeljko Mitrovic podrigivao s Fantom preporucivao je kao lek u martu Medjutim jedan doktor koji je zakacio kovid pa se lecio, kaze da je zvekno jednu ledenu fantu koja gaje vratila u zivot bukvalno ta fanta bila prelomni trenutak u toku bolesti Na samom pocetku pandemije citao sam nekog stranca koji preporucuje shweps zbog Kinina (koji je sastojak leka protiv malarije a upotrebljavao se na pocetku za kovid pacijente)... gazirano rules Edited December 25, 20204 yr by Caligula
December 25, 20204 yr Ja racunam, to puno secera, pa ne valja.. Edited December 25, 20204 yr by Misko
December 25, 20204 yr 52 minutes ago, koksy said: ne znam u te jedinice, na ćerinom nalazu piše da ima 5,400 a da je granica pozitivnosti 1,400. nečega. ja pricam za igg seroloski test ... taj meri da li imas imunitet ... verovatno nije isti sa tim sto je radila tvoja cerka
December 25, 20204 yr coca cola ima valjda 11g šećera na 100g, a šveps 13, tako bar piše na etiketi. nije malo ali nije ni katastrofa u odnosu na npr sušene zelene jabuke, organska zdrava hrana biošpajz p.materine, a ima 71g šećera, wtf https://www.biospajz.rs/cips-od-jabuke-tangy-organski-proizvod-40-gr.html bolje da šukneš kokakolu Edited December 25, 20204 yr by levi
December 25, 20204 yr 33 minutes ago, cedo said: ja pricam za igg seroloski test ... taj meri da li imas imunitet ... verovatno nije isti sa tim sto je radila tvoja cerka pa u stvari jeste: po serološkom testu ima pozitivna IgG antitela na nivou 5400 nekih jedinica (ispod 1400 se nalaz smatra negativnim); to je verovatno ekvivalent ovih 34 i 14 koje ti pominješ samo što je izraženo u drugim jedinicama (mi građevinci bi rekli da je isto 10MN/m2 i 1 kN/cm2 ). u vreme infekcije javljaju se IgM i IgA antitela a nakon što je infekcija preležana, ostaju samo IgG antitela kao imuni odgovor. p.s. apsolutno podržavam fantu kao fantastičnu stvar za rehidraciju! ima šećera, zna potaknuti žgaravicu, ali, brate, zakon je kad je nevolja! Edited December 25, 20204 yr by koksy
December 25, 20204 yr Moj ujak od 94 je pretekao , za sada je prošao sve ovo lakše nego mnogi. Možda je odgovor tela na antibiotike bio toliko dobar jer on sigurno 30 godina nije nikakav antibiotik koristio. Onda je krenulo snajki da bude loše, svi simptomi klasični, a danas PCR negativan. Ode da snimi pluća i dr kaže da nije upala nego tumor. Uradila skener privatno u roku od 4 sata, ista presuda. Kao malj u glavu, šta gde i kako sad . VMA jedina noncovid, praznici, neradni dani nedostatak lekara... kao noge u živom blatu svima
December 25, 20204 yr Kalorijski gledano, šećer je šećer, nema veze dal je fruktoza ili glukoza ili saharoza. Goji potpuno isto. Zdravstveno gledano, šećer u sušenoj jabuci je nerafinisani voćni šećer i kao takav je zdraviji od rafinisanog belog šećera ili zla kao što je HFCS.
December 26, 20204 yr 13 hours ago, koksy said: ne znam u te jedinice, na ćerinom nalazu piše da ima 5,400 a da je granica pozitivnosti 1,400. nečega. Verovatno elisa metod. Meni je dva meseca od bolesti bilo 2,400, četiri meseca od bolesti 2,730. Samo neka raste 😁 Ali 5,400 da ne ureknem deluje da je doživotno zaštićena.