Nikodije Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 Ok, neka to bude razuman kompromis. S tim što jedan od ove trojice spoljnjih mora da ode kako bi se otvorilo mesto za Lazarevića barem. Botujem za njega kao pbg za Jošila
harper lee Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 16 minutes ago, Heaviside said: Niti ima garancije da bi smo dobili bilo šta na duže staze ako bi neki Pecarski dobio minute niti ga prisustvo dvojice, trojice iskusnijih domaćih igrača u rosteru sprečava da ih dobije. Tu jedino Lazić mora da igra 5-10 minuta i kada je u totalnom kanalu. Dobriću se dešavalo i da ga ne skinu za utakmicu pa se kukalo što ne dobija šansu, sad se kuka što igra on umesto neidentifikovanog klinca. To su te duge staze koje pominješ. Lepo kažeš da Radonjić nije bolećiv na stare zasluge, tako da nema razloga za strah da neki klinac neće dobiti šansu koju zaslužuje zbog Dobrića i Davidovca. Ne vidim u čemu je problem da ove godine zamenimo trojicu ili četvoricu starijih mladima i sačekamo da se oni razviju pre nego što se otarasimo ostatka. Da, ovo si lepo primetio. Isti forumasi ganjaju istu pricu godinama, samo se imena igraca menjaju. Uvek neko mora da ode a neko mora da dodje. Ponekad, kao sada u slucaju Dobrica, izmedju toga da kukaju da dodje i da ga teraju da ode ne prodje ni cela sezona.
Nikodije Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 Čuj "neko mora da ode a neko mora da dođe" a ista grupa igrača zaštićeni kao beli medvedi, kao neki arhivatori u državnoj firmi.
harper lee Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 2 hours ago, Nikodije said: Čuj "neko mora da ode a neko mora da dođe" a ista grupa igrača zaštićeni kao beli medvedi, kao neki arhivatori u državnoj firmi. Od cega je zasticen Ognjen Dobric, majke ti?
Nikodije Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 Zaštićen je od obaveze da nauči da tapka loptu. Bek koji se panično plaši da tapne loptu o parket. Kao ronilac koji bi se plašio vode. 1
harper lee Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 (edited) 17 minutes ago, Nikodije said: Zaštićen je od obaveze da nauči da tapka loptu. Bek koji se panično plaši da tapne loptu o parket. Kao ronilac koji bi se plašio vode. Hajde, jebo te. Ni Dzef Tejlor ne zna da tapka loptu nista vise od Dobrica pa ga eno pegla godinama u Realu. Da se tako lako uce svi kosarkaski elementi do najviseg nivoa i da svako ima beskonacan talenat, kosarku bi igrali samo Lebroni i Brajanti. Sto ti nisi naucio da tapkas loptu i postao evroligaski igrac? Koliko te se secam sa onih utakmica u Pioniru ima te u gabaritima za jedno dobro 3D krilo. Realnost je da vecina igraca na svetu ima par posebnih talenata i gomilu prosecnih osobina koje treningom pokusavaju da dovedu na neki nivo. Dobric nema i nikada nece imati dribling evroligaskog igraca ali sam siguran da bi te svaki put prejebao driblingom kad bi mu izasao na basket. Prosto na tom nivou ne radi ono u cemu misli da nije dovoljno dobar i to je to. Meni se ne svidja kako on napreduje, ne svidja mi se ni kako napreduje Davidovac ali mi za te pare necemo naci bolje igrace na njihovim pozicijama. Taj Lazarevic kojeg si preporucio ima jos gori dribling od Dobrica i ako bude zaradio mesto u timu zaradice ga drugim kvalitetima. Kakve veze ima da li krilni igrac ima evroligaski dribling ili nema? Otkad je to kriterijum da bi neko igrao u drljavoj Zvezdi, level Evrokup tim koji se takmici u evroligi jer neko iz ABA lige mora a ostali su jos gori? Hajde to, ali ideja da se odreknemo dvojice domacih igraca u najboljim godinama na otprilike jedinoj poziciji u timu koju mozemo da pokrijemo iz domaceg igrackog pula je bizarna. Sta cemo da radimo sa ostalim pozicijama gde je situacija jos gora. Ah, da, dovescemo Kalinica i Jovica. Jos Teodosica, Vucevica i Bjelicu pa da nakrivimo kapu. Nemoj me zajebavati. Edited April 9, 2021 by harper
Nikodije Posted April 9, 2021 Posted April 9, 2021 Jeste, glavni arhivator™ iz Železnika u svojoj radionici proizvodi samo polufabrikate, svi koji izlaze odatle u poslednjih 10 godina (sem Gudure) imaju neku tešku manu i sada ćemo doveka da držimo takve igrače jer se plašimo da nešto promenimo. Čak i kada u svom pogonu ima igrača koji može biti vrhunski defanzivac na el nivou, on ga drži u Fmp-u do 25 godine pošto na toj poziciji imamo nekoliko nezamenljivih. Jebo te čak he i Simon u 30.godini naučio da vodi loptu i ide jako i do samog kraja, stoga ja uopšte ne bih pravdao igrače koji to nisu u stanju niti povlačio nekakve paralele. Razumem i da nam je košarka u krizi, da nema igrača, da nešto mora da se istrpi, al kada već postoje jako dobri uslovi u klubu i puno para, stvarno ne znam zašto se tako loše radi i zašto nisu u stanju da izbacuju školovanije igrače.
Nikodije Posted April 10, 2021 Posted April 10, 2021 ...uzgred, ja sam naučio da tapkam loptu iako sam bio centar. I da dodajem. Pozdravljam trenere Stanimirovića i Hećimovića koji su me to naučili, svaki igrač je morao da zna da vodi loptu, da tapka i dodaje, čak i u maloj školi košarke. Zašto se to ne uči u Crvenoj zvezdi, pojma nemam.
harper lee Posted April 10, 2021 Posted April 10, 2021 2 minutes ago, Nikodije said: ...uzgred, ja sam naučio da tapkam loptu iako sam bio centar. I da dodajem. Pozdravljam trenere Stanimirovića i Hećimovića koji su me to naučili, svaki igrač je morao da zna da vodi loptu, da tapka i dodaje, čak i u maloj školi košarke. Zašto se to ne uči u Crvenoj zvezdi, pojma nemam. Kako su te naucili tako danas igras kosarku. Sve si rekao kad si nam "objasnio" da je Simonovic naucio da tapka loptu. Istini za volju, to tapkanje se svodi na to da je jednom, maksimum dva puta odbije o parket umesto da sutne i zaleti se na kos ako se odbrambeni igrac primi na fintu, ali da ne idemo sad u detalje. Sto se Lazarevica tice velike su sanse da cemo ga gledati sledece sezone u Zvezdi pa cu te tada podsetiti na ove teorije o vrhunskom defanzivcu na evroligaskom nivou.
Nikodije Posted April 10, 2021 Posted April 10, 2021 Narastao sam do 193 cm u 14.godini i prestao da rastem. To mi je ubilo karijeru™. A i više sam voleo da gledam filmove nego da treniram pa seti se Simona pre 10 godina, apsolutno ništa nije znao sa loptom, a onda odjednom naučio da uzme loptu na 7 metara od koša i da se stušti. Masu koševa je tako dao, to ga je i prodalo u Zenit jer je dodao novu dimenziju u igri. Ako imaš samo jedan kvalitet onda to mora da bude bolesno dobro da bi opstao na ovom nivou. Osim ako si igrač Zvezde, tu se toleriše svašta. Lik se spičio vozeći mrtav pijan 200 sat, postao invalid, ali za nagradu dobija doživotno produžavanje ugovora jer "nema ko drugi" 1
harper lee Posted April 10, 2021 Posted April 10, 2021 2 minutes ago, Nikodije said: Narastao sam do 193 cm u 14.godini i prestao da rastem. Dakle, Dobriceva visina give or take par centimetara. I nikakvu karijeru nisi napravio, mucenice crni. Nikodije, Lazarevic je u ovom trenutku gori igrac i od Dobrica i od Davidovca. Dobric nicim nije zasticen osim onim sto igra, nema nikakav poseban status niiti ga je ikada imao, sezonu je poceo sedeci pored kosa, nesto je konacno ove godine odigrao i ti si ga vec otpisao. Hajde, saberite se malo i skapirajte gde smo u kosarci poslednjih godina. Nama su u Finskoj na trojci za reprezentaciju igrali Dangubic i Zagorac na cije igre imam samo jedan komentar - da Bog pozivi i da dugo zdravlje i karijeru Nikoli Kalinicu i Vladimiru Lucicu. Dobric i Davidovac, takvi kakvi su, najmanji su problem Zvezde. Kao sto rece Heaviside, kad prodje ovo ruglo od sezone treba otpiliti ove tridesetogodisnjake, ukljucujuci i tog reli vozaca iz Doboja, probrati sta ima, ako nesto uopste ima, u FMP-u, videti da li eventualno mozda navabimo Jovica na to sto nam je Radonja na klupi i videti sa Miskom da li bi nam dao Simonovica. Dobric i Davidovac nece nigde, verovatno ni Lazic ako jos bude hteo da igra. Ako uspemo od 15 igraca da nabodemo 9-10 domacih da se bijemo nogama u dupe od srece, i za toliko su male sanse. 1. Jovic, pojacanje, Uskokovic 2. pojacanje, Volden, 2-3. Dobric, Radanov 3. Lazic 3-4. Davidovac, Lazarevic 4. pojacanje, Simonovic, Pecarski 5. Nnoko, pojacanje Pod pretpostavkom da ubodemo kvalitetna pojacanja ovo bi mogao da bude nekakav tim. Rit nije hteo da produzi ugovor tako da verovatno planira da ide, ako bude ostao trebace nam samo tri ekstra strana igraca na ovaj tim. Naravno, ako uspemo da dovedemo Jovica i Simonovica. Cak i pod uslovom da ovo uspemo da skrpimo ne smemo da se zajebemo bukvalno ni sa jednim od ta tri pojacanja, sva trojica moraju da budu ekstra igraci. Pogotovo ova dva beka, na Jovica tesko da mozemo da se u potpunosti oslonimo imajuci u vidu njegovu istoriju povreda.
Nikodije Posted April 10, 2021 Posted April 10, 2021 (edited) Ne sećaš se ti Lazarevića od pre 2-3 godine, malo toga je znao, ovo sada je drugi igrač, paklen napredak i očigledno je veliki radnik. Tako da ne treba gledati samo nominalni trenutni kvalitet i iskustvo već i šta neko može da postigne u pravom okruženju i sistemu i dokle da dobaci. To važi za sve igrače koji ti sada deluju kao nedovoljno dobri za Zvezdu. Ovo što je postigao, uspeo je u kanti od fmp-a, gde gazda ima neki trip da stalno postavlja početnike, i uz dve gadne povrede. Odjavljujem se što se tiče Lazarevića, da ne smaram. A i treba ispratiti aba plej of, verovatno će ishod istog odrediti ambicije i tim sl.sezone. osim ako ovaj stvarno nije sredio licencu. Edited April 10, 2021 by Nikodije
harper lee Posted April 10, 2021 Posted April 10, 2021 1 hour ago, Nikodije said: Ne sećaš se ti Lazarevića od pre 2-3 godine, malo toga je znao, ovo sada je drugi igrač, paklen napredak i očigledno je veliki radnik. Tako da ne treba gledati samo nominalni trenutni kvalitet i iskustvo već i šta neko može da postigne u pravom okruženju i sistemu i dokle da dobaci. To važi za sve igrače koji ti sada deluju kao nedovoljno dobri za Zvezdu. Ovo što je postigao, uspeo je u kanti od fmp-a, gde gazda ima neki trip da stalno postavlja početnike, i uz dve gadne povrede. Odjavljujem se što se tiče Lazarevića, da ne smaram. A i treba ispratiti aba plej of, verovatno će ishod istog odrediti ambicije i tim sl.sezone. osim ako ovaj stvarno nije sredio licencu. Pa, eno ti ga Lazarevic u timu, jebo te Lazarevic. Gori si s njim od pbg12345 i njegove fascinacije Josilom.
Nikodije Posted April 10, 2021 Posted April 10, 2021 (edited) 5 hours ago, harper said: Pa, eno ti ga Lazarevic u timu, jebo te Lazarevic. Gori si s njim od pbg12345 i njegove fascinacije Josilom. Dobro, ne bih poredio, to sa Jošilom je baš neobjašnjivi bizar, ovo je ipak igrač iz našeg sistema. Ima logike da pišemo o našim igračima na našem topiku šteta samo što ih nema više koji konkurišu za prvi tim. Edited April 10, 2021 by Nikodije
Recommended Posts