Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2020/21

Ros

Recommended Posts

Posted

Sa Kalinićem je kao bila neka priča letos, rsb insajderi su to javljali, osim ako nisu lagali iz nekog razloga. Mada bila je priča i sa Teodosićem.

Posted
6 minutes ago, Nikodije said:

Sa Kalinićem je kao bila neka priča letos, rsb insajderi su to javljali, osim ako nisu lagali iz nekog razloga. Mada bila je priča i sa Teodosićem.

RSB insajderi, u narodu poznatiji kao Covicev protocni bojler za plasiranje onoga sto on zeli da plasira. I tada sam napisao, mozes da proveris, Kalinic je imao dogovor sa Valensijom za cifru od 800.000 evra po sezoni. Bilo je nekih razgovora mnogo pre nego sto je ta ponuda (ili neka druga slicna) stigla i to je sve.

Posted

Ok, verovatno je tako, ne treba njima ništa verovati.

Ništa, daj onda da produžimo Lazića, Dobrića i Davidovca na još 4 godine. Simon, Kuridža i Kuz mogu na 3, dosta im je.

Posted (edited)

Pa jel maštamo ili pričamo o tome kako bi u stvarnom životu mogla da nam izgleda ekipa? Ako nije čista mašta onda je priča o Kaliniću totalno besmislena, a priča o ovoj šestorici je neizbežna. Jošilo je naravno loš i krajnje dosadan pokušaj humora. Neverovatno da se pecate i da se iz toga izrodio neki razgovor. 

Lazić, Dobrić i Davidovac će ostati i treba da ostanu. Menjati 12 igrača odjednom nije nešto bi ozbiljan klub trebalo da radi.

Kapiten je imao sasvim solidnu sezonu i neka ostane još jednu da pomogne u rekonstrukciji i van terena.

Dobriću je Radonjić dao veću ulogu, poznaje ga dobro i veruje mu i koristiće mu takav igrač u ekipi sa mnogo novih igrača. Ne dopada mi se uopšte kao igrač i otarasio bih ga se ako formiramo novo jezgro tima, na primer ako Radonjić vidi da Radanov može da ga zameni, ali za sad bih ga zadržao.

Davidovac ima visok plafon, naravno neporediv je sa igračima tipa Kuridža i Jošilo, ali je nekonstantan. Pokušati još jednom sa njim, počev od rada preko leta, pa ako ne ide, neka nas napusti za godinu dana kada se stabilizujemo.

Kuzmić, Simon i Kuridza nemaju šta da traže u Zvezdi imali ugovor ili ne. Ako možemo da se dogovorimo sa strancima o raskidu možemo i sa njima.

Imamo još 3-4 neafrimisana igrača, ako je moguće da se dovede još neko bilo bi super. 

Jović i dobar stranac uz Uskovića bi bilo OK na pleju. Na 2-3 ćemo se skrpiti, od visokih Rit i Noko i ne vidim domaćeg kandidata. Mislim da ćemo imati najmanje 5 stranaca.

Edited by Heaviside
  • +1 3
Posted

Kapiten ce da ostane jos 10 ako ga neko ne zamoli da ode. Sta vise ima da pomaze, 10 godina je tu, otprilike peta rekonstrukcija od kad je nasledjen iz zeleznika. Daj malo neko drugi da igra, preguracemo valjda nekako.

Nece se desiti, naravno, 

• +1 2
Posted
2 minutes ago, Joe D said:

Kapiten ce da ostane jos 10 ako ga neko ne zamoli da ode. Sta vise ima da pomaze, 10 godina je tu, otprilike peta rekonstrukcija od kad je nasledjen iz zeleznika. Daj malo neko drugi da igra, preguracemo valjda nekako.

Nece se desiti, naravno, 

Pritom niko da se zapita kako je to Lazić držao svlačionicu ove godine kad se jedno pola sezone za loše partije krivila loša atmosfera u ekipi koju su uzrokovale pridošlice. 

Posted

Ne može ni ljudina da kontroliše svakog stranca od gomile novih koje dovodimo svake godine. Nije mogao ni Radonjić da izdrži. 

Nije drama i ako ode Lazić naravno, naročito ako ostanu Dobrić i Davidovac. Ja Lazića gotivim, vezan sam za njega kao dugogodišnjeg kapitena iz izuzetno uspešnog perioda i voleo bih da ostane. 

Posted

ma samo kad je lazic imao solidnu sezonu, a josilo los i dosadan pokusaj humora

ja sam svestan da ne znam mnogo o kosarci, ali tako nesto moze napisati neko ko ne zna ama bas nista

sreli su se jednom u ovoj sezoni, josilo je za 20ak minuta na terenu imao +/- 25, kapiten iz cetiri pokusaja nije ubacio kos uz index -3, doduse imao je i 3 faula u tome je uvek bio najbolji, a bice i sve bolji sa godinama

mada ok, lako je josilu on igra sa takvim igracima kao sto su pot, vulic, talic, fundic, dok je lazic okruzen nekim bezveznjacima

Posted (edited)

dobro, stvarno izrazito smaras sa tim nebitnim likom, mogao bi malo da iskuliras.

Edited by Joe D
  • +1 2
Posted
1 hour ago, Heaviside said:

Pa jel maštamo ili pričamo o tome kako bi u stvarnom životu mogla da nam izgleda ekipa? Ako nije čista mašta onda je priča o Kaliniću totalno besmislena, a priča o ovoj šestorici je neizbežna. Jošilo je naravno loš i krajnje dosadan pokušaj humora. Neverovatno da se pecate i da se iz toga izrodio neki razgovor. 

Lazić, Dobrić i Davidovac će ostati i treba da ostanu. Menjati 12 igrača odjednom nije nešto bi ozbiljan klub trebalo da radi.

Kapiten je imao sasvim solidnu sezonu i neka ostane još jednu da pomogne u rekonstrukciji i van terena.

Dobriću je Radonjić dao veću ulogu, poznaje ga dobro i veruje mu i koristiće mu takav igrač u ekipi sa mnogo novih igrača. Ne dopada mi se uopšte kao igrač i otarasio bih ga se ako formiramo novo jezgro tima, na primer ako Radonjić vidi da Radanov može da ga zameni, ali za sad bih ga zadržao.

Davidovac ima visok plafon, naravno neporediv je sa igračima tipa Kuridža i Jošilo, ali je nekonstantan. Pokušati još jednom sa njim, počev od rada preko leta, pa ako ne ide, neka nas napusti za godinu dana kada se stabilizujemo.

Kuzmić, Simon i Kuridza nemaju šta da traže u Zvezdi imali ugovor ili ne. Ako možemo da se dogovorimo sa strancima o raskidu možemo i sa njima.

Imamo još 3-4 neafrimisana igrača, ako je moguće da se dovede još neko bilo bi super. 

Jović i dobar stranac uz Uskovića bi bilo OK na pleju. Na 2-3 ćemo se skrpiti, od visokih Rit i Noko i ne vidim domaćeg kandidata. Mislim da ćemo imati najmanje 5 stranaca.

Zašto bismo imali tako pobožan odnos spram Lazića, Dobrića i Davidovca i njihovo mesto u timu smatrali neupitnim? Prvi je tu 10 godina. Brt dao si sve što si mogao, naplatio se, prebio trenera usput, svaka čast, aj sad malo neko drugi da igra. Drugi se ušeprtlja čim spusti loptu na parket. Ne volim takvog igrača pa nek ima gomilu drugih kvaliteta, a nema. Treći je već 10 godina profesionalni košarkaš a ne može da upristoji telo i onda naravno da nije u stanju da igra konstantno u ovako teškom ritmu. Brt idi negde gde se igra opuštenije, jedna tekma nedeljno, tamo ćeš biti pravi.

Posted

Jedina želja za sledeću sezonu mi je da ne gledam Simonovića, Kuzmića, Kuridžu, manje više a boga mi i Lazića, iako je imao (za njegove standarde) - dobru sezonu. Jednostavno, ne gledaju mi se ovi ljudi kako igraju košarku, kenja mi se od svih njih, sve nešto na pola košarkaši, četvrtinu, petinu, desetinu.. Preferiram igrače koji znaju sve po barem malo, od ovih, Lazić kida™ odbranu, Simonović prangija trojke, što u odrani ne može da sačuva nacrtanu liniju nema veze, Kuzmić - on čovek bukvalno više ništa ne zna, Kuridža se trudi, ali i njegov skil portfolio se na tome i završava. Ja kontam da moramo da imamo takve da bi imali dobre strance i tako kompenzovali veće plate, ali onda nek puste juniore i do qrca.

Ostavio bi jedino Dobrića kao drugu dvojku i eventualno Davidovca za nekih 10-15 minuta na 3, eventualno 4 po potrebi.

• Hvala 1
Posted (edited)

@Nikodije

Piše lepo u kvotovanom postu - zato što mislim da nije dobro da promenimo sve domaće igrače sa nekim iskustvom u jednom prelaznom roku. Zadržao bih trojicu od šestorice. Za Dobrića i Davidovca sam napisao isto što i ti, dakle nikakav pobožan stav. Prema Laziću nisam objektivan, to stoji.

Edited by Heaviside
Posted
39 minutes ago, Nikodije said:

Zašto bismo imali tako pobožan odnos spram Lazića, Dobrića i Davidovca i njihovo mesto u timu smatrali neupitnim? Prvi je tu 10 godina. Brt dao si sve što si mogao, naplatio se, prebio trenera usput, svaka čast, aj sad malo neko drugi da igra. Drugi se ušeprtlja čim spusti loptu na parket. Ne volim takvog igrača pa nek ima gomilu drugih kvaliteta, a nema. Treći je već 10 godina profesionalni košarkaš a ne može da upristoji telo i onda naravno da nije u stanju da igra konstantno u ovako teškom ritmu. Brt idi negde gde se igra opuštenije, jedna tekma nedeljno, tamo ćeš biti pravi.

Problem je u tome sto su Dobric i Davidovac sa svim svojim manama avion za ove koji se predlazu kao zamene. Ako izuzmemo Kalinica koji je, jel'te, nerealan. Njih dvojica ce ostati osim ako ne budu nasli neki masan angazman, a nece, ostace i Lazic iz "Pera Bozic" razloga.

Posted
4 minutes ago, Heaviside said:

@Nikodije

Piše lepo u kvotovanom postu - zato što mislim da nije dobro da promenimo sve domaće igrače sa nekim iskustvom u jednom prelaznom roku. Zadržao bih trojicu od šestorice. Za Dobrića i Davidovca sam napisao isto što i ti, dakle nikakav pobožan stav. Prema Laziću nisam objektivan, to stoji.

Pa neki drugi i ne mogu da steknu iskustvo kad smo pupčanom vrpcom vezani za ovih par igrača i mimo njih ne postoje drugi. Užas i pakao da tamo neki Lazarević, Stepanović, Pecarski dobiju šansu, desilo bi se šta... izgubili bismo dve utakmice više u prvoj sezoni, a dobili na duže staze.

Nekako ipak verujem da Radonja nije tip koji je bolećiv prema subnorovcima, to je pokazao još kada je došao i zahvalio se 1 velikom Igoru Rakočeviću jer je procenio da više ne može da igra na potrebnom nivou, pa se nadam da će taj stav zadržati i prilikom predstojeće letnje rekonstrukcije.

Posted (edited)

Niti ima garancije da bi smo dobili bilo šta na duže staze ako bi neki Pecarski dobio minute niti ga prisustvo dvojice, trojice iskusnijih domaćih igrača u rosteru sprečava da ih dobije. Tu jedino Lazić mora da igra 5-10 minuta i kada je u totalnom kanalu. Dobriću se dešavalo i da ga ne skinu za utakmicu pa se kukalo što ne dobija šansu, sad se kuka što igra on umesto neidentifikovanog klinca. To su te duge staze koje pominješ. Lepo kažeš da Radonjić nije bolećiv na stare zasluge, tako da nema razloga za strah da neki klinac neće dobiti šansu koju zaslužuje zbog Dobrića i Davidovca.

Ne vidim u čemu je problem da ove godine zamenimo trojicu ili četvoricu starijih mladima i sačekamo da se oni razviju pre nego što se otarasimo ostatka. 

Edited by Heaviside
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...