Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2020/21

Ros

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, Heaviside said:

Ne znači to, pročitaj još koji put. Hint: Bilo bi lakše isprobati domaće igrače != licenca će rešiti sve probleme

sta kosta zvezdu da oproba igraca u evroligi? izgubice konkurentnost?

partizanova dominacija se zasnivala na tome da su koristili evroligu da dobiju kvalitetno iskustvo, i to su pretvorili u kvalitet koji domaca konkurencija ne moze da isprati, pa su iz te dominacije gradili samopouzdanje da uzmu korak napred u evroligi. tako su rasli kao klub. a imali su itekako promasenih investicija.

ono sto po meni ne sme da dopusti je da igranje evolige bude ultimativni cilj. ima se zasto igrati kosarka i bez te evrolige. 

Posted

ova hala ne ispunjava uslove EL?

ne govorim talijanski, a vidim da intervju svako tumaci kako mu odgovara

Posted
2 minutes ago, Joe D said:

sta kosta zvezdu da oproba igraca u evroligi? izgubice konkurentnost?

partizanova dominacija se zasnivala na tome da su koristili evroligu da dobiju kvalitetno iskustvo, i to su pretvorili u kvalitet koji domaca konkurencija ne moze da isprati, pa su iz te dominacije gradili samopouzdanje da uzmu korak napred u evroligi. tako su rasli kao klub. a imali su itekako promasenih investicija.

ono sto po meni ne sme da dopusti je da igranje evolige bude ultimativni cilj. ima se zasto igrati kosarka i bez te evrolige. 

Slažem se sa svime što si napisao osim da igranje Evrolige ne sme da bude ultimativni cilj. Do sada je to podrazumevalo ABA titulu, a imati titule kao ultimativni cilj je sasvim normalna stvar za velike klubove. 

Koncepcija poslednjih godina je loša, nema tu šta mnogo da se priča, vidljivo je golim okom. Ja sam samo napisao da bi licenca pomogla klubu da implementira bolju koncepciju, ali je jasno da bi to bilo samo malo olakšanje i da nam se ne piše dobro ako ovako nastavimo, sa ili bez licence.

Posted
12 minutes ago, pbg12345 said:

ova hala ne ispunjava uslove EL?

ne govorim talijanski, a vidim da intervju svako tumaci kako mu odgovara

Pa, napisao sam ti lepo, a piše i u wiki članku koji si ti postavio, da je to privremena, montažna hala koja je montirana u sajamskoj hali (expo centar, poslovni centar jebem li ga) i da imaju plan da sagrade normalnu halu. Ispunjava uslove ali nema garancije da će ta hala uopšte postojati duže od 2-3 godine koliko imaju ugovor sa sajmom. Btw, većina browsera nudi automatski prevod na engleski. 

Posted
34 minutes ago, Heaviside said:

Slažem se sa svime što si napisao osim da igranje Evrolige ne sme da bude ultimativni cilj. Do sada je to podrazumevalo ABA titulu, a imati titule kao ultimativni cilj je sasvim normalna stvar za velike klubove. 

Koncepcija poslednjih godina je loša, nema tu šta mnogo da se priča, vidljivo je golim okom. Ja sam samo napisao da bi licenca pomogla klubu da implementira bolju koncepciju, ali je jasno da bi to bilo samo malo olakšanje i da nam se ne piše dobro ako ovako nastavimo, sa ili bez licence.

Meni se javlja da bi Ćoki dvogodišnji ugovor shvatio kao mogućnost igra EL bez ulaganja.

Posted

Meni ne. Čović je svakakav ali nije ni glup, ni kratkovid, a ne pati ni od manjka ambicija. Ulaganja su sasvim u redu od kada je on u klubu, problem je stručni rad. To ga prati kroz celu košarkašku karijeru.

• +1 1
Posted

+1
u Tomićevoj drugoj sezoni su potrošili ozbiljne novce ne zbog osvajanja ABA lige, nju su osvojili i sa Borišom u petorci, nego zbog EL. znači ulaganje za El nije problem, nego odluka da se budžet troši na Gista i onog  Browna koji je pre toga presedeo sezonu

Posted (edited)
52 minutes ago, Heaviside said:

Meni ne. Čović je svakakav ali nije ni glup, ni kratkovid, a ne pati ni od manjka ambicija. Ulaganja su sasvim u redu od kada je on u klubu, problem je stručni rad. To ga prati kroz celu košarkašku karijeru.

Pa ne baš kroz celu, ranije u sistemu FMP-a najplaćeniji trener je bio Dragosavac, trener u mlađim kategorijama, tada je Čović živeo od svog rada i znao je da napravi igrača. Sada dobija 5-6 miliona od države na "lepe oči" pa se opustio, boli ga kurac da se cima sa mladima kad može da šopinguje, a voli i da se kurči tako što stavlja početnike da vode i Zvezdu i FMP.

Edited by Nikodije
Posted

Ne treba zaboraviti kako se Srbenda ponaša kad je nešto džabe.

Posted
1 minute ago, Nikodije said:

Pa ne baš kroz celu, ranije u sistemu FMP-a najplaćeniji trener je bio Dragosavac, trener u mlađim kategorijama, tada je Čović živeo od svog rada i znao je da napravi igrača. Sada dobija 5-6 miliona od države na "lepe oči" pa se opustio, boli ga kurac da se cima sa mladima kad može da šopinguje, a voli i da se kurči tako što stavlja početnike da vode i Zvezdu i FMP.

Imamo i sad dobre trenere i uslove za klince. Pricao sam sa jednim momkom koji je pomocni trener mislim juniora.

Imamo i jako perspektivne igrace, kaze da je sin Milenka Topica vanserijski talenat, i da ima jos klinaca od kojih se ocekuje dobra seniorska karijera.

Posted (edited)
17 minutes ago, LeBron said:

Imamo i sad dobre trenere i uslove za klince. Pricao sam sa jednim momkom koji je pomocni trener mislim juniora.

Imamo i jako perspektivne igrace, kaze da je sin Milenka Topica vanserijski talenat, i da ima jos klinaca od kojih se ocekuje dobra seniorska karijera.

Znam da su pokupili masu igrača 2004-05, jedan od tih je Top jr, samo je pitanje ko će se probiti do prvog tima. Valjda vide da domaćih igrača jednostavno nema, pa ostaje ili da sami nešto naprave ili da kupuju 10 stranaca svake sezone.

Edited by Nikodije
Posted

nisu nikad bili problem talentovani klinci za zvezdu/fmp

problem je prelazak u seniorsku kosarku

generalno je to najteza prepreka, a u nasem slucaju posebno otezana jer klince ili saceka dirigentska palica filipa covica ili sedenje na kraju klupe evroligasa, a zna se da klinci nemaju sta traziti na terenu takve ekipe

dovoljno je videti karijeru radanova da bi se shvatilo sta sve nije dobro u radu kk cz u radu sa mladim igracima

Posted
10 minutes ago, Nikodije said:

Znam da su pokupili masu igrača 2004-05, jedan od tih je Top jr, samo je pitanje ko će se probiti do prvog tima. Valjda vide da domaćih igrača jednostavno nema, pa ostaje ili da sami nešto naprave ili da kupuju 10 stranaca svake sezone.

E bas ta generacija, s tim sto je Top jr valjda i mladji ali igra sa starijima. Igra pleja, i ovaj decko mi rece da od njega bas mnogo ocekuju.

Posted

i onda pogledas neku utakmicu te kadetke generacije i ceo mec samo cujes klipu kako urla kao majmun na tu decu.

zvezda trenutno kroz mladje kategorije moze igaca da izbaci samo slucajno. nisu problem ni deca ni uslovi, kao sto nikad nisu ni bili. losi prioriteti su problem.

Posted
1 minute ago, Joe D said:

i onda pogledas neku utakmicu te kadetke generacije i ceo mec samo cujes klipu kako urla kao majmun na tu decu.

zvezda trenutno kroz mladje kategorije moze igaca da izbaci samo slucajno. nisu problem ni deca ni uslovi, kao sto nikad nisu ni bili. losi prioriteti su problem.

Znam da znas mnogo bolje oko mladjih kategorija, ali nije Klipa trener te selekcije?

I sta mislis o Topicu junioru?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...