hrkljush boys_2 Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 14 minutes ago, harper said: Kojim? Jasno je da je ovaj nivo kosarke trenutno preveliki zalogaj za Uskokovica ali mi boljeg na toj poziciji nemamo, tako da se u njegov igracki razvoj mora ulagati. Ne ide to bas tako, probas klinca u Evroligi, ne ide odmah, mici njega i guraj nekog drugog. Ja spadam u onu grupu ljudi koje zabole za domace mlade igrace kad su klubovi u pitanju ali mi nemamo budzet da drzimo 12 boljih stranaca u ekipi, tako da neka tolerancija mora da se ima prema svakom mladom igracu u duzem vremenskom periodu. Nekad ne prodje, kao u slucaju Simanica, ali normalno je u sportu da ponekad napravis pogresnu procenu toga koliko ce neki igrac moci u buducnosti. To sto mi nemamo boljeg i spremnijeg klinca od Uskokovica o njemu ne govori nista ali zato dosta govori o tome da moze bolje da se radi u FMP-u. Ja svoj sud nisam ni donio na osnovu nekoliko partija Uskokovića u EL, nego od apsolutno prve pripremne utakmice ljetos, koja je išla na tv. Tad je bio preplašen i nikakav. Pa nastupi u ABA opet ništa, ako mi tvrdite da pleju od 21 godine i 7 mjeseci ne može odigrati sa centrom 1 na 1, pri čemu on ni ne pokušava ništa košarkaški u tom mismeču treba konstantno pružati šansu, to je preoptimističan stav blago rečeno. Što se tiče kojim, pa to ja ne znam imaju valjda u juniorima nekoga, možda taj mali Vujčić neke minute u ABA, njemu je tek 17 ili 18, moram priznati da nisam siguran, ali sad više nije momenat za to, u ovom trenutku sezone, ja bih gurao sa onim šta imam, Hall i Colom, svakako je svrsishodnije, nego da nastupa neko zbog čega trpi stanje na terenu. O konceptu FMP, ima loše mišljenje unazad par sezona, loše se radi, nemamo neki prospekt od kog ćemo praviti igrača za 1. tim. Eto ga Pecarski, tek je dolaskom Guše dobio ozbiljniju minutažu. Uskokovićevi problemi doduše idu još iz juniorskog pogona, gdje nije naučen osnovnim stvarima.
pbg12345 Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 ok jbg srecom nisi nam ti zapao za trenera vec dejan radonjic pa ce baletan nastaviti dobijati minute na parketu
hrkljush boys_2 Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 Čim si krenuo sa onim da baletan nema 22 nego 21 i po godinu znao sam da će diskusija sa tobom otići u dosadu i djetinjasto nadjebavanje. Samo da ti pojasnim, ovo je pdf ljubitelja košarke, navijača, simpatizera, a ne košarkaških eksperata i profesionalnih trenera,, tako da svako daje svoje viđenje i komentar neke situacije ili igrača. More postova je ispisano o mrtvilu Kuzmića, šupljini Dobrića, učmalosti Simanića, rekreaciji Simonovića i slično, pa to ne znači da neko pretenduje da bude trener Zvezde, jer bi to naravno bila epska budalaština. 2
harper lee Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 2 hours ago, hrkljush boys_2 said: Čim si krenuo sa onim da baletan nema 22 nego 21 i po godinu znao sam da će diskusija sa tobom otići u dosadu i djetinjasto nadjebavanje. Samo da ti pojasnim, ovo je pdf ljubitelja košarke, navijača, simpatizera, a ne košarkaških eksperata i profesionalnih trenera,, tako da svako daje svoje viđenje i komentar neke situacije ili igrača. More postova je ispisano o mrtvilu Kuzmića, šupljini Dobrića, učmalosti Simanića, rekreaciji Simonovića i slično, pa to ne znači da neko pretenduje da bude trener Zvezde, jer bi to naravno bila epska budalaština. Sve ce ti biti lakse kad shvatis da pricas s ljudima koji imaju razlicite prioritete od tvojih. Tebi je kao navijacu prioritet Zvezda, nekim drugima koji jasu ovaj topik do iznemoglosti su prioriteti 1. mlad igrac, 2. reprezentacija, 3. NBA, 4. lokalni klub iz njihove provincije, a da Zvezda treba da sluzi tome da se bavi tim prioritetima, ako treba i na svoju stetu. Otuda ta cudna koalicija na ovom topiku sa najzatucanijim grobarima. Naravno da klub treba da se bavi mladim igracima onde i u onoj meri gde vidi korist od njih i tu je kraj price. U svakom takmicarskom klubu interes kluba i propisani takmicarski ciljevi su prvorazredni motiv, sve ostalo moze ukoliko se u to uklapa. 3
pbg12345 Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 btw ja odavno ne zivim u cacku po hiljaditi put razvoj mladih igraca nije imperativ zbog karijere tih igraca, vec zato sto je to jedini nacin da kk czv bude konkurentnija daleko bogatijim el klubovima moja "koalicija" sa grobarima na forumu pociva na tome da se ne vredjamo kad imamo razlicito misljenje eto toliko daleko to ide 1
Heaviside Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 (edited) Meni uliva nadu to što Uskoković dobija šansu iako imamo dovoljno igrača koji trenutno mogu da odigraju bolje njegovu poziciju od njega. I što se njega konkretno tiče, jer podrazumeva da Radonjić vidi neku šansu da Uskoković postane upotrebljiv domaći plej i što se politike kluba tiče. Dosta bi nam značilo ako bi imali domaćeg pleja koji je duže u klubu, kao što imamo igrače na krilinim pozicijama, pa da jurimo ekstra igrača kao prvog pleja svake godine umesto da tražimo dvojicu. Možda bi već imali tako nešto da nismo gubili vreme na Čovića. Edited March 20, 2021 by Heaviside 1
Joe D Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 1 hour ago, Heaviside said: Meni uliva nadu to što Uskoković dobija šansu iako imamo dovoljno igrača koji trenutno mogu da odigraju bolje njegovu poziciju od njega. I što se njega konkretno tiče, jer podrazumeva da Radonjić vidi neku šansu da Uskoković postane upotrebljiv domaći plej i što se politike kluba tiče. Dosta bi nam značilo ako bi imali domaćeg pleja koji je duže u klubu, kao što imamo igrače na krilinim pozicijama, pa da jurimo ekstra igrača kao prvog pleja svake godine umesto da tražimo dvojicu. Možda bi već imali tako nešto da nismo gubili vreme na Čovića. Uskokovic je napedovao u napadu u ovoj sezoni iz onoga to sam ja gledao. Sad da neko dodje nakon sto je grejao klupu Potu i Covicu dve godine u FMP-u i da odmah se snadje u evroligaskoj kosarci, taj film ce se malo teze gledati. Ima on i svoje limite i nema neke organizatorske sposobnosti, ali daleko od toga da se ne moze raditi sa njim. Odbrana je generalno mnogo veci problem kod njega, i to cak i nije toliko zbog fizike u njegovom slucaju. 1
Ratamahatta Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 Daj tu licencu pa s 8 domacih i da nas bole miki, to ce obuhvatiti sve nase prioritete.
MiddleClass Posted March 21, 2021 Posted March 21, 2021 On 19.3.2021. at 21:23, MiddleClass said: Sta bi sa Ritom? Bez njega veceras
Recommended Posts