Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2020/21

Ros

Recommended Posts

Posted

Pravimo igrače, da li su ti igrači vrhunski o tome može da se diskutuje, i da li je to to što smo od njih dosad videli ili ima neki late bloomer među njima.
Ovo što je samo_opusteno rekao je nepobitna činjenica, iz godine u godinu sa najmanjim budžetom u EL uspevamo da ne budemo baš najgori u tom takmičenju.
Naravno da bi svaki Zvezdin navijač voleo da smo svake godine u top 8, ali sa ovakvom konstelacijom stvari to može da se desi samo kao incident, prvenstveno zbog budžeta. A nama ni duplo veći budžet to ne garantuje.

Posted
1 minute ago, samo_opusteno said:

Kuburimo tako sto vise ne pravimo 3 puta bolje rezultate od vrednosti tima, a to se ocekuje.

Ne znam ko to očekuje, sportski reziltat je dobar i očekivan jer je budžet ubedljivo najveći u regionu pa to nije tako teško. Kada god se napravi greška u selekciji sledi doselekcija sa 2-3-4 nova igrača, to je luksuz koji nema niko u regionu. Pitanje je samo da li može bolje s obzirom na količinu novca, da li je moguće napraviti bolje igrače s obzirom na uslove, da li je moguće raditi na duže staze i u organizovanom sistemu kako je i bilo za vreme Radonje ili mora ovaj haos koji imamo od 2017. Ja mislim da bi moglo bolje kada bi se klub bolje vodio. 

Posted

Poslovni model kluba vam to ne garantuje, a ne budžet.

Ali treba dotle dobaciti

Posted

Poslovni model kluba nam omogućuje da igramo svake godine EL.

Posted (edited)
11 minutes ago, booyaka said:

Naravno da bi svaki Zvezdin navijač voleo da smo svake godine u top 8, ali sa ovakvom konstelacijom stvari to može da se desi samo kao incident, prvenstveno zbog budžeta. A nama ni duplo veći budžet to ne garantuje.

ne može da se desi dok se tim sastavlja samo kupovinom igrača, jer će ostali uvek moći da kupe bolje igrače. zato mora da se radi na stvaranju svojih igrača koji mogu da postanu bolji od toga koliko budžeta zahvataju

7 minutes ago, Nikodije said:

Kada god se napravi greška u selekciji sledi doselekcija sa 2-3-4 nova igrača, to je luksuz koji nema niko u regionu. 

imaju Partizan, Budućnost i Cedeolimpija

Edited by levi
Posted
1 minute ago, levi said:

ne može da se desi dok se tim sastavlja samo kupovinom igrača, jer će ostali uvek moći da kupe bolje igrače. zato mora da se radi na stvaranju svojih igrača koji mogu da postanu bolji od toga koliko budžeta zahvataju

Pa nisam baš primetio da oni u doselekciji dovode Kvinsija Milera, Kinsija, Pantera, Koloma, Noka i slično. 

Posted

Meni je jako zanimljiv ovaj prilog u kontinuitetu...Pa tako,  jedne sezone u kontinuitetu Budućnost igra El, pa onda jedne sezone u kontinuitetu igrate El zahvaljući epidemiji i ULEbovoj svinjariji. 1 kontinuitet, što bi se reklo
Nemamo A licencu, ali kad nam zatreba mesto kupimo ga od Cibone
Posted

klub je na toliko visokom organizacionom nivou da mu ne treba nikakva licenca.

• Haha 1
Posted
1 hour ago, Nikodije said:

Kada god se napravi greška u selekciji sledi doselekcija sa 2-3-4 nova igrača, to je luksuz koji nema niko u regionu. 

Pa Partizan je prosle sezone doselektovao do mile volje, Reding, Mekadu, Angola, Parahuski, Pejners, svasta je tu proletelo kroz klub i to u evrokup sezoni.

Buducnost je u svojoj el sezoni naknadno dovela Norisa Kola, Bitadzea, Devina Vilijamsa.

A Noko se tesko moze nazvati doselekcijom, covek je bukvalno prvo Obradovicevo pojacanje.

Posted

Smanjili su aflatoksin, pa ce sad proci lekarski.

Posted
3 minutes ago, FPLS said:

Pa Partizan je prosle sezone doselektovao do mile volje, Reding, Mekadu, Angola, Parahuski, Pejners, svasta je tu proletelo kroz klub i to u evrokup sezoni.

Prosla sezona je bila all in. Nije proslo, korona, visa sila, nije zapisano sta god. To je to, nema vise, jedna sezona.

Onda kad se desio Nolan Smit iz kkcz su rekli da nije bilo njega, raspali bi se, povukli jer im nije proslo, ovako su dobili vestacko disanje koje je preraslo u jos jace budzete.

Harper je u pravu kad prica o mladima, domacim igracima, prosto tako nesto ne postoji da bi se mogao igrati najvisi nivo kosarke. Oskudica je nasih domacih a da su ovde dostupni. Nema ih cak ni da nama daju nesto vise da se igra do kraja u ec, ili napadne el cz....samo Jaramaz.

Ono sto nije u pravu je kad prica o organizaciji kluba, dugovima i svemu tome, posto to pociva samo na jednom coveku koji se pita za sve u zemlji, a on ispunjava svoje navijacke snove, ali tu i ne ocekujem da cu da se slazem, pa jos na suparnickoj temi. Cak i ublazavam :D

A cisto kosarkaski, bez navijanja, posto ne smatram da smo brutalni ekonomski dzin ne smatram i da je normalno da se ovde Lojd placa 700,750k, ili Rason Tomas 400,450 (svasta ima da se prica o selekciji igraca u kkp). Cz naravno nema najmanji budzet u el, posto ima 3,4 igraca koja su skuplja nego najskuplji u Albi npr. Isto tako, mozda je nesto manji budzet od Asvela ukupno ali je Cz svakako bolja ekipa jer je ono uzas.  Zalgiris ima jaci budzet ali to ide na njihov licni avion i sve te ostale troskove, nije razlika u ugovorima igraca.

Uopste posto smo zemlja kosarke (iako oskudica novih domacih igraca to polako demantuje) a ako imamo nesto jaci budzet za par stranih igraca, ti igraci ce ovde igrati na visokom nivou obrtaja da bi se jos vise naplatili, nece doci ovde da se zajebavaju kao u Himkiju npr. Pritisak, kultura pobedjivanja, navijaci, mentalitet to sve ovde ne dozvoljava da se sve raspadne kao sto se godinama raspadnu bogati klubovi po raznim zemljama. Kod nas se raspadnes samo ako nisi dovoljno dobar.

U pocetku sam mislio da je ovaj sistem el odlican, ali vremenom sam promenio misljenje. Em je preveliko opterecenje, postaje dosadno, pola klubova ne igra na visokom nivou obrtaja, dosta se izgubi neka draz dok ne postane bitno. To ste mogli i da vidite po posetama na vasim utakmicama gde je vremenom spao hajp u odnosu na pocetne god u el.

• +1 1
Posted (edited)

Bože blagi kakve su gluposti napisane na zadnjih deset strana, mrzi me da pišem i da se cimam. 

Inače izjava da Zvezda nema najmanji budžet u EL jer može da plati Loyda 700.000 je totalni WTF... 

https://www.google.de/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.eurohoops.net/en/euroleague/963346/list-of-season-budgets-of-euroleague-teams/amp/&ved=2ahUKEwis9_2Eus3tAhWi2uAKHbKoAKUQFjABegQICRAC&usg=AOvVaw0aQx1n6BMzRa8_e0FkRdaW&ampcf=1&cshid=1607948373573

Edited by assignment
Posted
5 minutes ago, assignment said:

Bože blagi kakve su gluposti napisane na zadnjih deset strana, mrzi me da pišem i da se cimam. 

Inače izjava da Zvezda nema najmanji budžet u EL jer može da plati Loyda 700.000 je totalni WTF... 

https://www.google.de/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.eurohoops.net/en/euroleague/963346/list-of-season-budgets-of-euroleague-teams/amp/&ved=2ahUKEwis9_2Eus3tAhWi2uAKHbKoAKUQFjABegQICRAC&usg=AOvVaw0aQx1n6BMzRa8_e0FkRdaW&ampcf=1&cshid=1607948373573

to su cinjenice.

to ne radi na forumu. na forumu radi samo "zna se"

• +1 2
Posted (edited)

Pa ovo su ukupni budzeti, dakle lepo sam napisao da npr Zalgiris ima svoj avion (sto pravi ogromnu razliku kad se putuje redovnim linijama npr), i svi ti ostali troskovi koji idu u budzet, A kad je samo budzet za igrace (sto inace nas najvise zanima kad pricamo) onda je cz 2,3 treca otpozadi. Ne vidim da je to tako strasno da se skace kao da sam rekao neke druge stvari, koje se inace govore u navijackim patkometrijama.

Edited by Kubrick
Posted
2 hours ago, levi said:

Ima i Mornar taj luksuz.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...