Jump to content
IGNORED

KK Crvena Zvezda 2020/21

Ros

Recommended Posts

Posted

Da dopunim: "navijaću za Zvezdu kada njom ne bude upravljao Čović" je infantilan stav. Zvezda je klub koji postoji 75 godina. Navijaću UVEK za nju.

Posted

To je tek infantilan stav. Odrastao čovek uvek preispituje svoje stavove, i normalno je da neće navijatiti/posržavati organizaciju koja se promenila, regresirala, mutirala, samo zato što je tako zadojen u infantilnom periodu.

Posted
58 minutes ago, Heaviside said:

Znao sam da ne bi trebalo previše da serem protiv sistema. Kad-tad te označe kao petu kolonu. Umesto da stanem kada si me označio kao manjeg zvezdaša od tebe ja nastavio da serem i završih kao grobar :(

Pa. prvi si poceo sa cokijevcima jer si se pronasao u onom "kriptosovinizmu" koji nije uopste bio tebi upucen ali kao i svaka druga kukavna picketina nije ti problem kad ti vredjas druge, problem ti je samo kad tebi neko uzvrati. Onda se prenemazes, kukas i glumis uvredjenu mladu. Odluci se, hoces uredjenu raspravu ili kreativnost u uvredama, meni nije problem ni jedno ni drugo.

Posted

Nema ničeg racionalnog u navijanju i privrženosti jednom klubu, već je to strast, sreća i tuga koje se smenjuju do kraja života kod pravog navijača.
To je suština navijanja.

Posted

Sve je to meni legitimno. Opet, ja sam drugačiji, tu strast i emocije usmeravam ka nečem drugom.

Ali ne mogu a da ne primetim kako se ta navijačka strast jednih, koriati od strane drugih za svoje neportsko lukrativne rabote. Tu kod mene svaka magija i čarolija prestaje, kao Pepeljugi u ponoć.

Posted

Upravo si opisao profesionalni vrhunski sport. Da li to znači da ćeš prestati da ga pratiš?

Posted
11 minutes ago, harper said:

Pa. prvi si poceo sa cokijevcima jer si se pronasao u onom "kriptosovinizmu" koji nije uopste bio tebi upucen ali kao i svaka druga kukavna picketina nije ti problem kad ti vredjas druge, problem ti je samo kad tebi neko uzvrati. Onda se prenemazes, kukas i glumis uvredjenu mladu. Odluci se, hoces uredjenu raspravu ili kreativnost u uvredama, meni nije problem ni jedno ni drugo.

Sad sam i kukavna pičketina.

Koji si ti jadnik, to se retko sreće. Prerano onemoćali starac koji naziva ljude pičketinama preko interneta kada pokažu koliko je nesposoban da trpi drugačije mišljenje. 

Posted
4 minutes ago, Filozof manijak said:

To je tek infantilan stav. Odrastao čovek uvek preispituje svoje stavove, i normalno je da neće navijatiti/posržavati organizaciju koja se promenila, regresirala, mutirala, samo zato što je tako zadojen u infantilnom periodu.

A kako je tacno Zvezda regresirala? I taj Radonjic koji bi, uzgred budi receno, sad cepao neku osmu ili devetu sezonu u Zvezdi da je tako hteo, proizvod je ove "regresirane" Zvezde. Jedino sto se u Zvezdi promenilo je to sto je, za razliku od prethodnog perioda, relativno stabilan i uspesan klub bez dugova, manje-vise redovan evroligas i visestruki osvajac ABA lige. Izgleda da je upravo to problem, jer navijaci koji su preko ledja preterali Zezelja, Ziku Pauka, zalaganje grba i nosenje koseva, ucenjivanje najvecih talenata kluba da nece videti reprezentaciju ako ne potpisu za jedan drugi klub, precrtavanje pravila da bi se igrac registrovao sa obrazlozenjem da trener nece da ga stavi na poziciju koju igrac zeli da igra, placanje nenormalno visokih ugovora poluigracima zato sto su jebavali cerke clanova uprave i slicne vesele istorijske momente i nisu tada odustajali od gledanja utakmica, ne bi bas trebalo da budu toliko nezadovoljni ovim sto se sada desava i kako klub izgleda. Tim nema identitet, jebem ti 'lebac. Kad bas nista konkretno nema da se zameri onda moramo da slusamo i citamo te besprizorne gluposti.

Ono sto jeste infantilno je da se uspesi kluba vezuju za jednog trenera, i to trenera kojeg su skoro svi ovi koji ga sada prizivaju vise puta terali iz kluba, besomucno pljuvali i nazivali lemurom. Ista faza se i sada desava Obradovicu, ako ponovi Radonjiceve uspehe za nekih pet-sest godina ce isti ovi likovi da ga prizivaju kao sampiona Zvezde a pljuvace onog ko tada bude na klupi. Ne volim to da radim pa necu ali tacno mi dodje da odem do arhive i nekima nabijem na nos postove o Radonjicu koje su pisali posle Cibone. Mene je prijatelj iz svakodnevnog zivota i poznati bivsi forumas oterao u tri picke materine samo zato sto sam tada napisao da mozda nije najbolja ideja otpustati Radonjica jer cemo opet uci u krug nestabilnosti, tolika je mrznja bila prema njemu. Isto se sada desava Obradovicu. Ne bih rekao da to ima toliko veze sa trenerima koliko ima veze sa forumskim manirima.

Posted
Just now, Heaviside said:

Sad sam i kukavna pičketina.

Koji si ti jadnik, to se retko sreće. Prerano onemoćali starac koji naziva ljude pičketinama preko interneta kada pokažu koliko je nesposoban da trpi drugačije mišljenje. 

Ti ovo sto pises nazivas misljenjem? Imas bas visoko misljenje o svojim bulaznjenjima.

Posted

Meni izgleda da je najveći problem to što ga je Groblje ove sezone izduvalo za F4 ABA, pa je sve zbog toga teška tragedija.

• Wub 1
Posted (edited)

Naravno da mi je krivo sto uglavnom imamo indijanske ekipe od 2017 na ovamo, ali ne treba biti slep prema cinjenici da ti domaci igraci i igraci slicnog kvaliteta dobijaju po tamburi od Gruzije, Estonije i Finske. 

Omiljene ekipe su mi bile 2014/15 i 2015/16. Tacno svega po ukusu - stranci sa veoma specificnim kvalitetima, domace radilice™i igraci zadatka, talentovani domaci igraci i trener na duze staze.

Vilijams - lud k'o konj, sjajan kreativac i potpuno atipican lik i kosarkas.
Djenka - fenomenalan defanzivac, u napadu najbolji kad najvise treba.
Cirbes - sjajan bekap/sjajan PNR centar.
Blazic - sjajan hustler.
Kinzi - sjajan all-around igrac, impact i ofanzivno i defanzivno.
Kvinsi - sezona karijere, jednom rukom je preokrenuo nesto sto je licilo na katastrofalnu sezonu.

Klinci - Mitrovic, Tejic, Rebic, Gudura - Mitar bio nedorastao vecini konkurenata na svojoj poziciji, unistile ga povrede, on je dobio ubedljivo najvise sansi, strpljenja, na kraju i kapitensku traku, Tejic bio kanal uvek, secam se 3 dobra poteza u karijeri, zivo me interesuje statisticka kategorija faulova po 40 minuta, verovatno u top 10 u istoriji sporta, Rebic koji nije mogao da prevede loptu preko pola, cudi me kako je vec do sad imao 3 inostrana angazmana. Guduric koji je najbolju kosarku igrao u prvoj sezoni dok ga protivnici nisu skautirali i nisu znali ni koja mu je suterska ruka. Vec u drugoj sezoni kod nas je imao dosta manji impact nego u prvoj. 

Domace radilice - 

Simon prangijao za sve pare u drugom mandatu.
Dangubic i Jovic bili kante u prvoj sezoni, posle odlicni i kljucni igraci, cijim povredama je izgubljen jos 1 plejof EL i jos 1 ABA titula.
Lazic - za vreme Radonje je bio odlican, osim u prvoj EL sezoni gde nije znao ni u prodor da krene bez da mu sviraju korake.
Bobi - bese u timu sezone u EL ako se ne varam?
Kalina - najbrza transformacija od kamenjara do legit EL F4 igraca koje se secam, omiljeni mi domaci igrac u celoj ovoj eri.
Vasa - najkrace bio tu, 1 polusezonu, nije bio sjajan, ali je doveden da ne bi morao Rebic da bude rezervni plej, da bi se ekipa stabilizovala. Videli bi kitu plejof te sezone da nije doveden. Najbolja tekma koju se secam da je odigrao je bila ona kljucna za prolaz - protiv Efesa u Vrscu.
Stimac - svaka cast na sportskom duhu i pozitivi, ali sto se mene tice najveci alibi igrac ikada i najneomiljeniji i u klubu i u repki. Bukvalno se secam jedne jedine znacajne tekme u kojoj je bio sjajan (polufinale protiv Cedevite, tekma u Zagrebu 2016 je drzao ekipu jer spolja nisu mogli okean da pogode). 

Kad ce sledeci put biti ovakva zetva™ domacih igraca, sam bog zna. Polovina ovih igraca izvan Radonjinog sistema individualno nije pokazala bog zna sta, ni u Zvezdi ni drugde.

A tek ce da bude veselo kroz koju godinu kad ne Zvezda, vec ni repstacija ne bude mogla da sastavi tim koji ce stici u 1/4 finale bilo cega osim Akropolis kupa. 

Ko danas od domacih igraca moze da uskoci u ove uloge? Dedi je ovo mislim cetvrta sezona u ekipi, Dobricu mislim peta. I prosle sezone a i ranijih, isla je prica da je Radanov udrikurac i neprofesionalan. Borisa je jedino kod Tomica imao ulogu. Kod Alimpija su Lazarevic i Apic poceli sezonu pa su vraceni u FMP posle mesec dana. Jovanovic i Jankovic su dobili celu sezonu, Radicevic se raspadao, Rakicevica nisam ni video osim u civilu, Ristica je pokojni Odzo istisnuo iz prve petorke, dosta ranije je i Cvetkovic bio rezervni plej iza Nelsona pa je zamenjen - Rebicem. Nije bilo nekih spektakularnih promasaja po pitanju procene kvaliteta, neki igraci tipa Ristic ili Jovanovic imaju ok statistike u slabijim klubovima, sto verovatno govori o tome da (osim naravno kvaliteta takmicenja) verovatno ne mogu ni da se nose s pritiskom kakav postoji ovde. I eto, koga dovesti od mladih dobrih igraca u Zvezdu? 

Nemam pojma o mladjim kategorijama, mnogi ovde znaju bolje od mene sta dolazi i nailazi, samo povrsno vidim da su i njini rezultati kanal, a do pre nekoliko godina su bili super. 

Bear in mind, i u sezoni u kojoj smo bili u 8, imali smo skor 12-15, otprilike isto kao i prosle sezone (mrzi me da guglam sad). Imali smo 16-14 one godine kad su ugurali Darusafaku u 8. Mislim da je i Partizan 2010 kad je igrao F4 imao skor 11-11. Ne znam da li je 1 nas klub osim te poslednje Radonjine sezone imao pozitivan omjer™ u EL u jednoj sezoni. 

Bottom line: voleo bih i ja 8-4/7-5 ratio domaci vs. strani, ali to nije bilo moguce ni kad smo igrali EC. Prosto, bunar je izgleda presusio, jebiga. 

Bilo je do jaja dobrih (i manje dobrih) stranaca i u medjuvremenu - sad Lojd, pa Bili, Rivers, Perper, Panter i Lorenzo, ali to je sto je. Kad god neko drugi iz EL pozeli istog igraca kojeg i mi, zna se sta ce da se desi. I to ne Real/Barselona, vec i Bajern/Zalgiris/Zenit, you name it. 

Prvi put sam rekao da vise necu da pratim kad su sudije navlacile protiv nas (protiv gle cuda Olimpijakosa ovde) i za Darusafaku da udje u 8. (secam se kad su tukli Bamberg u gostima pa Trinkijeri odlepio na KZS)
Drugi put sam rekao da necu pratiti posle one prve svinjarije u Podgorici.
Treci put sam rekao da necu pratiti pre neki dan posle onog sranja.
... I evo me opet.

Izlecicu se jednom, tako sam i cigarete i alkohol ostavljao po 3-4x do finalnog odjeba. :laugh:

Edited by Plajvi
  • Haha 1
Posted
6 hours ago, Banjo said:

Ma i ova dominacija Zvezde ce da traje dok Radonja ne uzme Buducnost. Osnova Ivanovic, Popovic, Sehovic, Aleksa Ilic i 2x Nikolic sa par crnaca koji bi se podredili ekipi bi mlatila ovaj Covicev cirkus i u BGu.

Zanimljivo je da Budućnost ima bolju domaću osovinu™ nego Zvezda, bolju nego i Partizan. A čine ju igrači iz 10 puta manje zemlje nego što je Srbija. Gledajući b tim Budućnosti u aba2 ligi mogu da kažem da su bolji nego ovo ruglo od FMP-a koje nema jednog i po igrača. Možda je u Železniku došlo do zamora materijala, a možda i činjenica da je Čović u oba svoja kluba pozapošljavao svoju i ženinu rodbinu uzima danak. Bojim se da je Zvezda postala tipična srpska  firma pojedena nepotizmom i nestručnošću. Ok, para ima za 7 iskusnih stranaca i dobrog trenera pa to doprinosi da se pokrije loš rad. Ali mislim da nije nikakva jeres da se kaže da Zvezda zajedno sa svojom filijalom loše radi poslednjih godina i da su potrebne promene i sveža krv.

Posted

...dinastija Čović u Zvezdi postaje nešto kao dinastija Krkobabić. Sisaju Zvezdu kao što Krkobabići sisaju Poštu. Postali su parazitski teret za koji ne postoji rešenje pošto je Čović ispod žita privatizovao klub, radi šta hoće i nikome ne polaže račune. S obzirom da ima svojstva bubašvabe i značku službe nema nikakve dileme da će na čelu Zvezde biti i kada Vučić bude na službenom putu u Dubajiu. Uostalom zajahao je Zvezdu uz pomoć Đilasa a kao što vidimo naprednjačka vlast mu to nije uzela za zlo nego mu trpaju narodne pare lopatom. A sin, zet, šurnjaja i jetrva koji su na platnom spisku kluba zadovoljno trljaju ruke. Naravno da takva dekadentna dinastija više nije u stanju da napravi krštenog košarkaša.

Posted

Je l' stvarno nije jasno da je Zvezda najuspešniji tim u regionu koji zahvaljujući toj činjenici uspeva da u kontinuitetu igra EL, bez ikakve licence, privremene ili A?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...