Jump to content

Putovanja i odmori u godinama Korone

Featured Replies

Hvala! [emoji4]
Samo ponesite papire
  • Replies 1.9k
  • Views 167k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• u britainiji pakao! narod ne moze u spaniju, grcku, na maltu ili gde god drugde idu pa letuju okokuce. i ponasaju se onako kako su navikli da se ponasaju po inostranstvu.   krenuo bashibozlu

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

Hesen u Nemackoj, mislim mozete misliti kakav je to pozeljni raj u odnosu na toplu Grcku i spanska ostrva, sa svojim jezercima-baricama koje nas troje izistinski volimo - od kraja juna do sredine avgu

Posted Images

1 hour ago, Haralampije said:

Pazi, mogao bih da obrazlazem sledecih sat vremena zasto tamo vise nikad necu ici.Da pomenem samo jedan razlog : U 20 god sam bio dva puta, oba puta cela familija fasovala stomacni virus.Tesko li je odvesti govna na pucinu ? 

Treći put bi stekao imunitet. 

Iskreno ja skoro svake godine sam tamo i jedino sam imao problema pre 25-26 godina. Mislim da se malo preteruje u tom smislu sa CG.

1 hour ago, mustang said:

tesko. ne da djukanovic pare da se govna filterisu kako treba. 

cijela boka i budva vec par godina preciscavaju morsku vodu. 

na jadranskoj obali najveci problem sa kanalizacionim otpadom u moru imaju hrvatska ostrva, prije par g dio rivijere s jedne strane zadra i mislim pula, mada je vjerovatno i tamo krenula gradnja kolektora. ostatak hrv je odavno zbrinut.

dosta je i do morskih struja, ja se recimo nikad ne bih kupala na kraju igala ni na dijelu rivijere. drugdje nisam imala problema, a zivim u hn 43 godine. osim sto sad ne mogu da idem dole.

Edited by morgana

45 minutes ago, renne said:
1 hour ago, Tolaa said:
Hvala! emoji4.png

Samo ponesite papire

Ne idem ja, mi letujemo u Švedskoj ovo leto (a i nemam BiH državljanstvo), nego neki moji krenuli u Hrvatsku, pa mislili možda i u Bosnu u povratku, a nisu bili sigurni kakva pravila važe. 

1 minute ago, Tolaa said:

Ne idem ja, mi letujemo u Švedskoj ovo leto (a i nemam BiH državljanstvo), nego neki moji krenuli u Hrvatsku, pa mislili možda i u Bosnu u povratku, a nisu bili sigurni kakva pravila važe. 

axa

OK
samo tako onda prenesi

1 minute ago, renne said:

axa

OK
samo tako onda prenesi

Prenela, zahvaljuju i oni i ja. 🙂

37 minutes ago, Jozef K. said:

Treći put bi stekao imunitet. 

Iskreno ja skoro svake godine sam tamo i jedino sam imao problema pre 25-26 godina. Mislim da se malo preteruje u tom smislu sa CG.

HN je iz nekog razloga stigmatizovan, sto van CG, sto van nje. Ali negde od 90-tih krece ta prica. Kad u fensi smensi Bg krugovima kazem da idem tamo na more, cesto ide neko kolutanje ociju ili skoro sazaljenje kao reakcija. Njaaa, nema kanalizacije. Njaaa, nema plaze (nema postene plaze ni u gradu Korculi ni u gradu Rovinju, pa sta). Kukuuuu, stepenice. A ja sam tamo doveo solidan broj prijatelja nejugoslovena, sasvim neupoznatim sa nasim stereotipima, i svi do jednog su jako zavoleli HN. Jedan od najlepsih gradova na Jadranu.

20 godina letujem dole po dva puta u sezoni i nikada nisam imao stomačni virus. kupam se na najbližoj plaži ka meljinama

za tih dvadeset godina nikada nisam jeo na ulici, ni krofne na plaži. mislim da je tu veći problem tj verovatnoća da se navata nešto tako nego kupajući se u moru

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić potvrdio je za Nova.rs da je Hrvatska pooštrila uslove za ulazak naših i građana zemalja koje nisu članice EU na njenu teritoriju. Od jutros se zahteva negativan test na koronavirus ili karantin od dve nedelje.

“Hrvatska je od jutros aktivirala meru po kojoj za građane svih trećih zemalja, uključujući tu i Srbiju, važi mera samoizolacije od 14 dana, ukoliko uđu i žele da borave u Hrvatskoj.

Jedino, ukoliko se poseduje PCR test ne stariji od 48 sati, mera samoizolacije se smanjuje na 7 dana”, rekao je ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić za Nova.rs, a povodom informacija koje smo dobijali od čitalaca tokom prepodneva, da nisu mogli da uđu u Hrvatsku.

“Tranzit kroz Hrvatsku je i dalje slobodan, ali će provere biti rigoroznije. Putnici koji tranzitiraju smeju se zadržati u Hrvatskoj najviše 12 sati i kod sebe imati dokument kojim dokazuju da u zemlji u koju idu imaju prijavljeno prebivalište”, potvrdio nam je ministar Ljajić.

https://nova.rs/drustvo/od-jutros-u-hrvatsku-samo-uz-negativan-pcr-test-ili-karantin/

Edited by vememah

5 hours ago, morgana said:

cijela boka i budva vec par godina preciscavaju morsku vodu. 

na jadranskoj obali najveci problem sa kanalizacionim otpadom u moru imaju hrvatska ostrva, prije par g dio rivijere s jedne strane zadra i mislim pula, mada je vjerovatno i tamo krenula gradnja kolektora. ostatak hrv je odavno zbrinut.

dosta je i do morskih struja, ja se recimo nikad ne bih kupala na kraju igala ni na dijelu rivijere. drugdje nisam imala problema, a zivim u hn 43 godine. osim sto sad ne mogu da idem dole.

jesi li sigurna? ovo prvi put cujem. 

vidis, ja se nikad ne bih kupala od plaza zaba kako se nekad zvala pa sve do hotela plaze (ispod citadele i luka gde je)

u meljinama su izgradili predivan neki ruski kompleks, sedis i pijes cedjenu a miris fekalija ti drazi nos. 

10 minutes ago, mustang said:

vidis, ja se nikad ne bih kupala od plaza zaba kako se nekad zvala pa sve do hotela plaze (ispod citadele i luka gde je)

u meljinama su izgradili predivan neki ruski kompleks, sedis i pijes cedjenu a miris fekalija ti drazi nos. 

sigurna, naravno. s tim da se situacija za ove hrvatske gradove mogla mijenjati u smislu da je kolektor u nekom od tih gradova zavrsen (sigurno nije na svim ostrvima)

postrojenje za preradu otpadnih voda je u meljinama, cijev izbacuje preciscenu vodu par km od obale. na stranu sto je projekat teski lopovluk.

5 hours ago, mustang said:

Da potvrdim ovo što piše Morgana. Prošle godine sam ponovo počeo da se kupam na Žalu, bez ikakvih posledica.

@kud u maglu Simoviću

za tih dvadeset godina nikada nisam jeo na ulici, ni krofne na plaži. mislim da je tu veći problem tj verovatnoća da se navata nešto tako nego kupajući se u moru

Savršeno tačno, najopasnije su pice sa majonezom (!), koje stoje pola dana na 90 stepeni i u opasnosti si da polomiš zube, bože sačuvaj da bih ih ti pilićari iz kioska na šetalištu ikad bacili.

nek ipak ne zaborave da garantovani ulazak u jednu zemlju ne vuče za sobom i neometen izlazak iz iste i povratak u zemlju porekla bez rizika karantina. mislim da je to već svima jasno ali ipak...

aha, Švedska... onda ne mora karantin? hrvatski graničari mogu biti u škripcu

nek ipak ne zaborave da garantovani ulazak u jednu zemlju ne vuče za sobom i neometen izlazak iz iste i povratak u zemlju porekla bez rizika karantina. mislim da je to već svima jasno ali ipak... 

Ne mora kad si vec u Svedskoj :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
8 hours ago, mlatko said:

Ušli su u Hrvatsku bez problema. Svakako će se testirati kad se vrate u Švedsku jer je jedno od njih medicinski radnik.

Background Picker
Customize Layout